• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERAtletika - je jako život sám - poražení a vítězové, nakonec všechno co zní dostane je přimo úměrné vašemu úsilí

"It was more than just perfection today" — Kenenisa Bekele

rozbalit záhlaví
    LOVEC
    LOVEC --- ---
    PLUTO: hehe, babskou 4 kilovkou :D, vsechno nacini bylo babsky, aby jsme si zbytecne neublizili :D

MAKOSHARK: ten viceboj na jaky chodim sice porada VSE, ale prihlasit se muze v podstate kdokoli. Byva na podzim a na jare
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: hele, jak jsme minulej rok chtěli (podle toho, jak to dopadlo, jsem to chtěl asi jenom já) uspořádat dvanáctiminutovku, co udělat nějakej víceboj? nešlo by to na vašem stadionu?
    a vůbec, šlo by tam někdy se stavit na trénink? běhání na dráze mi bude z Floridy chybět
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: kolik měl hodit? nemam představu
    jenom vim, že na výšce by ti to ukázali i mladší žáčci;)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    LOVEC: koule 11,67 metrů? vole čím si to házel?
    LOVEC
    LOVEC --- ---
    Tak dneska jsem si dal opet atleticky viceboj a docel super. Uplne ve vsem jsem se od podzimu zlepsil. Ostep o 7m na 30,86, disk o 5m na 26,30, koule o 1,5m na 11,67. Na vysce jsem konecne skocil zakladni vysku 120cm, to se mi zatim nikdy nepovedlo :-))) 800m za 2:26,5
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: to jako oni si mysleli :) ten černoch co byl první v oštěpu nás všechny přehodil o cca 10 metrů...a ten se nerozcvičoval ale vůbec :)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    JUANITA: klasická běžecká abeceda http://www.atletika-behy.cz/view.php?clanek=6 -tady to (Dominik Šimůnek) natočil na video, jak to má vypadat; ale i cviky typu, kdy leželi na zádech a dělali nohama něco jako "nůžky" a tisíc variací tak, že procvičili všechny svaly na noze
    a pak spoustu kratších rovinek, tak padesátek max, klidně deset jich dali

PLUTO: to byl možná taky nějakej fotbalista, co běhá měsíc a půl:) nebo si myslel, že někde v Rakousku může závodit i s prstem v nose
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: když jsem byl na závodit v Rakousku tak tam byli i Amíci a to bylo rozvičování :D dal si mp3ku, rozklusal se jedno max dvě kolečka a šel si sednout na tribunu (toho kterýho jsem si všímal) seděl tam dokud nepostavili překážky, přišel na start (snad ani bloky si nevyzkoušel) hned z fleku na to šel :) a jak skončil? hehe asi na třetí překážce :D mamrd...a to letěl kvůli tomu až do Rakouska
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MAKOSHARK: pekna reportazni cinnost! :] umel bys popsat priklad dynamickyho cviku, kterej neni strecink?
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Jsem je sledoval, jak se rozcvičujou- myslím, že po tom bych dokázal napsat knížku 1000+1 cvik běžecké abecedy. Z toho by si člověk měl vzít ponaučení i do vlastní sportovní praxe: žádné protahování, strečink, jenom dynamické cviky, měl jsem to natočit, možná občas i zajímavější než závody.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Kromě chlápka na tribuně přede mnou jsem byl snad jediná bledá tvář na celém stadionu; po dvou hodinách pozorování kolem jsem se podíval na svoje bílý stehna a udělalo se mi špatně a vyhrkly mi skoro slzy:)
    absencí černých kluků trpěly i "vytrvalostní" běhy; resp. na 800 kupodivu ještě nasadili černochy a nejlepší to dal za 1:48, ale na 1500 všichni bílí, a taky nejlepší "jen" 3:43; u nás by s tim asi vyhrál mistrovství republiky, ale v kontextu kvality těch sprintů nic moc
    u holek byla jedna černá kočka na 1500, ale taky doběhla poslední

ještě byly dvoustovky, 400m překážek, štafety a 3000m, ale to už jsem netrpělivě spěchal se jít sám taky proběhnout
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Jsem se dneska byl zas podívat na univerzitních závodech a něco jsem natočil foťákem: http://www.uloz.to/4579435/floridat-f.rar
    110m překážek muži- vítěz za 13.40; myslim, že běžel Dwight Thomas, letos druhý nejlepší na světě.

100m překážek ženy

400m muži- to nejlepší, byl tam Tyson Gay si poprvé vyzkoušet čtvrtku; já blbec to omylem stopnul 10m před cílem, ale je tam vidět, jak si v závěru Gaye dává frajer s dlouhýma vlasama, místní prvňák z univerzity a 44.80, letošní nejlepší čas zatím

100m muži- jsem seděl na tribuně a vedle mě seděl někdo hrozně povědomej, po chvíli mi došlo, že je to Bernard "Hollywood" Williams, bývalej člen USA štafety a stříbnej z olympiády 2004 na 200m; tam seděl, před startem si jenom sundal tepláky a šel na start:) taky doběhl skoro poslední:)vyhrál zas fotbalista, co drží světovej juniorskej rekord 10.01, kterej zaběhl někde na střední škole

100m ženy
    A_NICK_MARDER
    A_NICK_MARDER --- ---
    MAKOSHARK: Bikila si pri na svuj treti maraton take vzal tenisky a skoncil s nejakou zlomeninou ci co:)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: Ona i Marion Jonesová byla basketbalistka tušim a přišla do atletiky až hodně pozdě....někdy se mimo atletiku doopravdy roděj dobrý atleti....a v tom americkym fotbalu zvlášť, tam jsou rychlý jak gazely
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    TURBO: pravda, velkej význam má určitě i praktická výuka biologie, kde se žáci seznamují s tradičním pěstitelstvím darů země
    TURBO
    TURBO --- ---
    MAKOSHARK: tělocvik na Jamajce probíhá úplně jinak ... "polib moje vejce pro štěstí, Sanko" ... a hodně si pomáhaj v hodinách hudební výchovy, která je v tomhle případě rovněž nezanedbatelná aneb "nekteří lide nevěří, že Jamajskej bob zvítězí" :)

(nebo to byl Jamajskej Bob? ;))
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    a v Keni "Chepkuruji Kiplagate, přímhouřím oko a bude to slabší dvojka za těch 13:25 na pětce"
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    to by mě zajímal tělocvik na střední škole někde na Jamajce, jestli maj jako u nás nějaký stupnice jakou známku za jakej čas
    "tak hoši, kdo chce jedničku, musí tu stovku dát pod deset":)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    MAKOSHARK: v dnešních novinách čtu, že byl se závodem nespokojenej, 10.11 nic moc, protože na střední škole někde v tělocviku běžel už 10.01 :-)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    dobrý kostata!
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    MAKOSHARK: aha, tak 800m měl vítěz 1:47, nejlepší z Floridy pátej za 1:50, 1500m vítěz za 3:40, nejlepší z Floridy za 3:43. Na pětce nejlepší floridskej jenom 14:36, ti jsou holt bílí jak floridskej sníh (kterej tu ještě teda nepozorovali)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    GLACIER: jsem už tam druhej den nebyl, ale otevřu letsrun.com a čtu, že Florida (místní univerzita) dala 4x100m za 38.93, vyhrála.

A 4x400m za 3:00.31 (pochopitelně vyhrála, na MS v Berlíně by to stačilo na 2. místo) a mezičasy

RJ Anderson- 46.6
    Tony McQuay- 43.7
    Christian Taylor- 45.3
    Calvin Smith- 44.7

Ten druhej je nějakej šílenej zabiják, ten třetí skáče trojskok, skočil asi 17 metrů, pak ještě vyhrál dálku a říkal, že na střední škole rád běhal, tak si na závěr dal čtvrtku ve štafetě:)

Florida už vyhrála asi před měsícem halový mistrovství univerzit USA a prej se počítá s vítězstvím i venku.

Výsledky delších běhů jsem nenašel, ty ale "dobrý negři" neběhaj a my tu máme hlavně černochy:)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: :D fot fot!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam