• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERAtletika - je jako život sám - poražení a vítězové, nakonec všechno co zní dostane je přimo úměrné vašemu úsilí
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    PLUTO: Dneska bych byl snad i za těch 40 rád :)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER: Já jsem měl rekord nějaký 47metrů, ale nejsem na to moc hrdej. Nějak jsem nikdy nezkloubil techniku s mym prakem co jsem měl. Už v nějaký 7 třídě ZŠ jsem házel 80 metrů krikeťákem, ale ten oštěp byl pro mě nějak zakletej. Asi tim, že jsem byl samouk co na to sral :D
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    JOPS: PLUTAK hazel okolo 40ti :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    jak se tu bavite o ostepu :)

mam kamarada, kterej je strasnej blazen do atletiky a ma i ostep. No a vzal ho na dovolenou.

Tam jsme si vyhledli fotbalove hriste a sli si zahazet (asi 10 lidi :)) ) (meli jsme to i od spravce povolene)

No, aspon jsem zjistil, ze hod ostepem fakt neni zadna prdel. Ono uz je jenom umeni, aby se to naradi vubec zapichlo.

Ja jsem na atletiku drevak, kriketakem jsem hazel kolem 40 metru.
    Ostep jsem mel kolem 24 metru (+- metr)

Bracha je trochu jina liga. Ten kriketakem haze kolem 70-80 metru. Dostal do ruky ostep a konec :) hodil asi o metr dal nez ja coz bylo kolem 25 metru :) Ten tezce nezvladal techniku, jemu se to ve vzduchu ostep otacel dost divnym zpusobem :)

A pak ten kamarad, blazen do atletiky hodil kolem 27-28 metru. Jako tam bylo videt, ze ten tu techniku ma vypilovanou, ze mu to skutecne lita uplne jinak. Ale nema ty fyzicke proporce na atletiku :)

On postavove neni zadnej atlet, ale nastudovane to ma slusne :)

MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    "Yohan Blake, the Jamaican sprinter who won three medals at the London 2012 Olympic Games, will not compete at athletics’ Aviva Grand Prix meeting in Birmingham, England on Sunday, after an “insulting” offer of £25,000 ($39,725) in appearance money.

Blake’s manager Cubie Seegobin said the offer from UK Athletics promoter Ian Stewart “didn’t come close” to his value, and added that Blake was being treated as little more than a support act for the meeting’s main attraction, the UK’s double gold medalist Mo Farah.

Seegobin said: “There’s an arrogance about these meets in England. There’s something wrong. The attitude seems to be, ‘We’ve got Mo Farah so we don’t need anyone else’.

A hlavní atrakce běžela dvě míle skoro na úrovni české extraligy.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    A Ahmed 233 na 3. pokus, 235 na 3. pokus, 237 na 3. pokus, 239. na 2. pokus:-) má hodně dobrou výškařskou vytrvalost a pevné nervy
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    výška a stovka byly bomba.....ta výška fakt dokonalá. Bejt třetí s naskočenou výškou 2,37 nebo kolik to fakt nasere :)
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    MAKOSHARK: je brutalni, prislo mi ze jeste nema uplne techniku a ze to cely boura dispozicema
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    MAKOSHARK: tak nejzajímavější byla nakonec výška - by mě zajímalo, na kolik se dokáže ještě Ahmed se svojí hadí postavou zlepšit. Třeba konečně někdo ohrozí světový rekord..
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Dnes Lausanne, Bolt běží dvoustovku. 1500m by mohlo být zajímavé
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    JUANITA: napřed nějaký to protažení, potom ještě protahovací cviky s oštěpem, lehký rozhazovaní stylem obouruč nad hlavou z místa, potom jednoruč z místa na vícero způsobů (to jsem měl víc oštěpů u sebe abych nemusel tam a zpátky takže jsem chodil rovinky) na zpátek se s nima vyházet levou rukou aby nebyla tolik zatěžovaná jen jedna půlka těla. Můžeš trénovat běh s oštěpem kdy běháš rovinky. Můžeš trénovat jen ten konečný přeskok, často jsme si zavěšovali takový gumy za něco pevnýho a trénovali jen ten otočkový pohyb. Je toho docela spousta. Třeba i hody z lavice kdy se na ní sedí bokem atd atd :)

Co se týče závodů: když závodíš za klub tak jsme měli třeba cca 5-6 závodů za sezonu proti dalším klubům v naší lize či přeboru, potom máš třeba v Praze Veřejný závody cca taky těch 5-6 závodů kam může kdokoliv kdo si zaplatí 50Kč startovný, to je teda jen v Praze, potom jsou různě i po krajích tydle veřejky. Dále máš třeba vrhačský trojboje, nebo různý srandy jako třeba v říjnu ve Starym Plzenci na fotbalovym hřišti (minulý 10 ročník navštívil i sám Honzik Železný což jsem propásnul:)).

Třeba tudle neděli bude v Kolíně klasický 5boj, který i ten oštěp obsahuje a přemýšlím, že bych si na něj zajel. (Dálka, 200m, disk, oštěp, 1500m).

A asi by se toho našlo víc kde se dá zaházet, no já vždy k hodům tíhnul a Honza Železný byl můj vzor takže bych ten oštěp nechtěl do konce života zavrhnout a když ted trochu posiluju tak je pravý čas si občas zaházet :) Bydlim kousek pod Strahovem a mám chalupu kousek od Čáslavi kde jsou na to i luxusní podmínky. A to i na disk a kouli :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PLUTO: jak vlastne vypada osteparskej trenink? a kdyz se takhle rozhodnes... je vubec sance nekde si zasoutezit?
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: No když nad tim přemýšlím tak vim jak vypadaj starší oštěpy na Strahově, 80% procent je nepoužitelnejch, hejbe se v nich těžiště nebo co tam vevnitř je a u většiny je rozdrbanej úchyt.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: Nebo nevyměnili ten juniorskej/ženskej co mám doma :) Ale jooo dobrej nápad. Tak zase novej Polanik stojí cca 2000Kč tak to není tak strašný.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: Si chceš koupit vlastní oštěp? Co se zeptat v oddílech, jestli by ti levně neprodali nějaký jejich starší?
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Jsem začal tak trochu posilovat a s tim přišla i myšlenka znovu začít tak trochu házet oštěpem....
    Co čučim na ty atletický obchody tak jich tu moc není.
    Nemá někdo nějaký obchod v rukávu? :)
    díkes
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    GLACIER: já hlavně doufám, že se ještě letos střetnou Farah, Bekele a Dejen Gebremeskel; snad v Bruselu (bohužel ho už neuvidím)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: Mně se líbila jenom 800ka... Ten sczot je nějak v prdeli...
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    GLACIER: Co to meleš? Hodně kvalitní steeple žen, trojka, čtvrtka žen, patnáctistovka žen, osmistovka taky nebyla špatná. Potěšil mě Pitkämaki, že se zas vrátil. Na to, že to bylo hned po Olympiádě, takže účast nemohla být největší, to stálo za to
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    Tenhle meeting vždycky stojí za hovno.... Úplně zbytečný...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam