• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERAtletika - je jako život sám - poražení a vítězové, nakonec všechno co zní dostane je přimo úměrné vašemu úsilí
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    KEVIN182: Já myslím, že příští rok ten rekord padne. Letos se maratonci soustředili na Olympiádu (i tak to skoro před měsícem v Berlíně vyšlo - G. Mutai ještě na 40km běžel na rekord, ale pak hrozně vytuhl; doběhli společně s vodičem - který ho evidentně pustil a nechal vyhrát - nastejno za 2:04:12). Rychlí běžci budou letos ještě v New Yorku, ale to je pomalá trať.
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    MAKOSHARK: Bohužel nevyšlo, podle mě to tak hladce překonat nepůjde, viz ten článek, co jsi dával do Běhání...

Do you think with the way things are going that we will soon see 2h02' in the marathon?

I think that 2h02' will be possible by 2014. Maybe even less than 2h02'. Because now the best young talents go directly to the marathon because there is no business (money) in track. They are fresh and have no psychological limits. If there is world record attempt, we tell the runners to stay with the second group. And in fact, many competitions have been won by runners who came from the second or further groups behind the leaders. But now, that is no longer possible! Everyone talks about Samuel Wanjiru in the Olympics. But since 2009, things have changed.

Přidávám:
    News - Statement From Patrick Makau, Marathon World Record Holder
    http://www.runnerspace.com/...ld-Record-Holder&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+runnerspacerss+%28RunnerSpace+All+Content%29
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Makau za půl hodiny startuje ve Frankfurtu s cílem překonat svůj světový rekord.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    V sobotu jsem si byl po cca 4 letech hodit oštěpem...bohužel jsem tam taky zjistil, že je to semnou už asi smutnej příběh a stárnu. :)
    Byl to takový jak se říká sranda match, takže jsem tam jel s tím, že bych teoreticky mohl stát na bedně (hoodně pozitivní myšlenka, ale od skutečnosti daleko).
    Krásné počasí přilákalo v hlavní mužské kategorii přesně 40 účastníků což jsem nikdy tolik lidí na oštěpu neviděl :)
    První dva borci kteří zahajovali hodili oštěp za metu 40ti metrů (cca 45m a 42m), hned jsem věděl, že zůstanu u hezkého výletu hehe.
    Po čekání cca 30 lidí jsem přišel na řadu já, rozeběh, špičku pěkně u hlavy a práááásk....oštěp letí taky za metu 40ti metrů (cca 43), ale ejhle, oštěp se mi klasicky stočil na pravou stranu a skončil cca 20cm od výseče (ajajaj pomyslel jsem si). Pomyslel jsem si to taky s tím, že při hodu mi nejvcí ruplo v zádech. Hehe další hody vidim černě. A taky se tak stalo.
    Druhý hod mi vůbec technicky nevyšel a s bolestí zad jsem to mignul na cca 35metrů, třetí hod byl na k 37metrů, ale bohužel mi to nestačilo na postup do dalších pokusů :(

Shrnul bych to asi takhle....jsem starej, pitomej a vůbec netrénuju, ale fotku s Honzikem Železnym mám a to se počítá. Oštěp už je objednán a do tréninku se vrhnu se vší vervou. Můj cíl je jarních 50metrů. :)

PLUTO
    PLUTO --- ---
    Tak jsem se konečně dočkal :)

LOVEC
    LOVEC --- ---
    JOPS: taky myslím, že to nedá. Do vánoc je strašně krátká doba, tak rychle se zlepšovat, to by musel mít super genetické predispozice (což podle úvodního času moc nemá)
    Takže věřím, že to dá ( já dal z nuly 3km za 11:30 za trictvrte roku - maratonskeho treninku - a to muj uvodni cas na zacatku odhaduju tak na 16 minut)

Když bude hodně kvalitně trénovat, tak věřím, že na jaře by to dát mohl
    JOPS
    JOPS --- ---
    GLACIER: fakt to rad slysim, protoze v sazce je Tullamore Dew :) ale na druhou stranu mu to preju.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    JOPS: Určitě to nedá... Pokud znáš oboru hvězda, tak si představ, že je to hlavní rovinka k tomu baráku tam, zpět a ještě zpět... To prostě nedá...
    JOPS
    JOPS --- ---
    GLACIER: díky, teď mi vlastně došlo že dát každej kilometr za 3:40 není prdel. Já to bral podle 1500m, kdy u nás ti lepší ve škole to běhali kolem 5ti minut. A ono udržet toto tempo ještě další kilometr a půl asi jen tak nepůjde :)

jinak máš pěknej čas :)
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    cyve to asi taky zkusim .)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    JOPS: běhám 13 let a mám rekord na 3km 9:52....běžet 3:40min/km 3km pro netrénovaného člověka je trošku sci-fi...imho to URCITE NEDA!
    JOPS
    JOPS --- ---
    Mam takovy dotaz :))

Uzavrel jsem sazku s kamaradem, ktery nabira fyzicku.

O co presne jde :)
    Pred mesicem zacal na sobe makat a dal si 3km kolem 17:40 minut.
    Vcera to dal za 15:55.

A on mi tvrdi, ze do Vanoc to da pod 11 minut :) a ja mu rikam, ze da velky kulovy a ne pod 11. Ted uz to podle me pujde hur a hur snizovat cas dolu. Myslite, ze tohle je realne ? :)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: Já už nemůžu. Stejně ale loňský rekord nepřekoná
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER: Tak nějak :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: Myslíš dívat se na něj?:D
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: Dneska se můžeš s Makauem proběhnout ve Stromovce... :)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Tak Kenenisa Bekele by měl nastoupit ve svém prvním půlmarathonu na konci září v Lisabonu. Desítku v Praze by snad měl běžet Makau.
    LJ86
    LJ86 --- ---
    GLACIER: tak trochu bych se hadal!
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Zas jsme z pětky viděli hovno, protože vysílali přešlap nadopované Rusky a oštěpy. Ach jo, jsem myslel, že v Curychu tomu rozumí víc
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: Já myslel, že je to Turek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam