• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERAtletika - je jako život sám - poražení a vítězové, nakonec všechno co zní dostane je přimo úměrné vašemu úsilí

"It was more than just perfection today" — Kenenisa Bekele

rozbalit záhlaví
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER:
    bod 1 - Kurva podezřelý to může být, ale prokázaný doping platí (stále jak říkáš jedu v módu presumpce neviny) až ho odhalej.
    bod 2 - Jak jako odpálit? Pořád to nechápu. Když mají navíc tak ať běžej. Jak říkáš, oni maj časy někde jinde tak co se nechaj brzdit. Vy s Majkem taky poběžíte za někym závod o kom víte, že je pomalejší?
    bod 3 - Viz odpověď nahoře.
    bod 4 - Já pořád nechápu co s tim máte, že má prachy.
    bod 5 - Jednoduchý, tak se na to kucka nekoukejte.
    bod 6 - To dokazuje to, že v ten okamžik na MS a OH byl lepší. Nechápu proč bych si měl srovnávat časy s Bekelem. (Bekele byl rychlejší, no a?)
    bod 7 - Jsou skromný a běhaj v buši, ok. Ale takhle se vracíme k tomu, že někdo prostě prachy má a někdo ne, to je život a nevim co bych Vám na to řekl dál. Vaše reakce na jeho peníze nechápu a možnosti nechápu.
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    GLACIER:
    1) diskuzni forum na internetu neni zadna inside informace, diskuzni forum na internetu je odpadni stoka...
    2) Jakej vysledek teda zabehli, na OH a MS se ocekala
    3) Farah v tomdle ohledu ma vyhodu ale je zpusobena tim co dokazal. Letosni sezonu se soustredil na MS protoze je to dvojnasobny vitez OH. Kdyby ty Kenani trosku uvazovali tak by prece loni, meli hlavni cil OH a soustredili se na ni obetovali by ostatni zavody a vyhrali by. Pozice OH viteze je proste jina mas velmi tucny startovny i na zlaty tretre a sponzory. Potom si proste muzes dovolit se znova setrist na MS, protoze tvoje cena opet znova vyroste a nebudes se unavovat na kazdym poutaku, mas svoji cenu. To je ten marketing!!
    4) Vitez nemusi mit svetak! Vem si 800M zeny od dob Jarmila se k jejimu casu nikdo ani nepriblizil, je to problem?
    5) On Farah opravdu nedela nic nelegalniho, vsechno co pouziva Farah pouziva cela USA track&field repre a vetsina univerzit. Neni to nic hitec jenom pro nej.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: Proč podvodník? Žádná pravidla neporušuje, takže tam nikde žádný podvod nevidím.
    Je jeden z očividných příkladů dopingu.
    PROKÁZANÁ PLATÍ, JINAK BLABLABLA....PRESUNKCE NEVINY (TŘEBA SE JEDNOU PROKÁŽE, ZATÍM SE TAK, ALE NESTALO)

Je to presumpce a je jasný že když nepostoupí aní z rozběhů semifnále před pár rokama a pak se plácá pět lot kolem pár sekund a najedniu běží o 10-15s rychleji, že je to minmálně kurva podezřelý - pouštíš se na tenký led, protože nečteš to, co my s Majkem - doporučuju si přečíst, jaký časy běhal

Závod je o tom být nejrychlejší ze závodníků a ne o tom běžet nejlepší čas. Krom toho, když jsem se díval na ten rozpis, tak nejlepší Personal Best tam měl stejně Farah.
    To ses díval špatně. Farah má SB 13:06, Soi má letos 12:51, o 15s rychlejší. PB má Farah 12:53, Gebrhiwet 12:47.
    JEJICH BLBOST, ŽE BĚHAJÍ JEHO ČASY A NE SVOJE.
    Jejich blbost? Ono když musíš běhat výsledky nemůžeš si prostě dovolit nechat se VODPALIT a pak nebrat nic...bohužel. Mo Farah má už vystaráno

Oni na to prostě neměli, aby běželi lepší čas. Kdyby na to měli, tak by vyhráli.
    Jaktože teda měli na lepší čas úplně celou sezónu od začátku května až po mítink v Londýně tři týdny před MS? Trénovali tak, aby po posledním mítinku před MS jim klesla forma o půl minuty?
    POŘÁD JEJICH BLBOST
    viz odpoved nahore

Že nejezdí na mítinky je mi celkem jedno, OH a MS jsou vrcholy sezóny a asi má dost rozumu na to, aby se soustředil na vrchol sezóny.
    Ostatní nemají dost rozumu na to, aby se soustředili na vrchol sezóny? Tak základní věc jim uniká? Nebo je to spíš proto, že narozdíl od Faraha někde peníze vydělat potřebujou a na ty mítinky jezdit musí?
    ON PENÍZE MÁ, NĚKDO JICH MÁ ZASE MÉNĚ, BOHUŽEL TAK TO VE SVĚTĚ BÝVÁ.
    Ano a někdo musí živit rodinu a jezdit na každý mítink a někdo si válí koule doma a pravděpodobně sype - spokojenej?

a taktice nevidím nic zmrdského, taktizování k závodu patří a každý se snaží prodat to, v čem je dobrej a Farah je prostě dobrej v rychlým závěru. Stejně tak nechápu ten pojem "ničit" závod. Co to jako znamená?
    Ničí závody tím, že dělá z desítky a pětky závody na 600-800m. K čemu jsou pak dva vytrvalostní běhy na dráze - 5 a 10km - když oba dva jsou o tomtéž - o tom běžet nejrychlejc poslední dvě kola? Onasys říká, že Farah skvěle popularizuje atletiku Mobotem; škoda že ji radši nepopularizuje stylem závodění, kdy se opravdu závodí po celou dobu závodu a nebrzdí. Doporučuju se podívat, jak vypadaly MS před pár lety. V r. 2003 se druhá polovina desítky na MS běžela o půl minuty rychlejc než samotná pětka letošního MS - viděli jsme krásný závod Gebrselassieho a Bekeleho, co společně běželi druhou pětku desítky za 12:56 (o 10s rychlejc než letošní maximum Faraha na pětce a jen 3s za jeho osobáčkem).
    JE TO JEHO TAKTIKA "BRZDIT" ZÁVOD, JEJICH BLBOST, ŽE MU NA TO SKÁČOU, VIZ BOD 1,2,3.
    To není o skákání, ale přežití. Jestli se ti chce dívat na takhle směšný závody, tak mně ne

jestli teda běhá čočku, co potom běhaj ti ostatní, co s ním byli na startu?
    Stačí se podívat na výsledky mítinků.
    TY ASI BĚHAJÍ VĚTŠÍ ČOČKU, JELIKOŽ ON MÁ DVĚ ZLATÉ (POTAŽMO ČTYŘI I Z OH) VIZ BOD 1,2,3 A 5.
    A to doakzuje co? Má světak? Má hovno. Doporučuju srovnat časy osobáku Bekehelo na petku desitku a pak psat nesmysly

Kryosauny a další vychytávky nejsou zakázaný, takže v tom nevidím problém
    Nejsou, ale vžycky budu radši sympatizovat s někým, kdo se dokáže dostat na vrchol a připravovat ze skromných podmínek, a ne tomu, komu v jeho tréninkovém centru i utírají zadek.
    VIZ BOD 4, NĚKDO SI TO MŮŽE DOVOLIT NĚKDO NE. SÁBLÍKOVOU MÁM TAKY RÁD, KVŮLI TOMU, ŽE ZAČÍNALA VLASTNĚ NA RYBNÍKU A DOMA V OBYVÁKU NA PARKETÁCH.
    Jasný. Všem jim rozdáme výškovy stany za pul mega a nechame je spat v jinym tlaku. Je to jako s plavkama speedo, který pak zakázali. Prostě velká nevýhoda. Navíc Majklovi jde o to, že říkál, jak moc se mu líbí, jak jsou humble a jak trénuji v busi a ja nevim co...Moje kamoska ma v pratelich asi 100 kenanu kvuli nasemu casopisu. Mozna by ses divil jak jsou z toho smutny - bohuzel. Ale chapu, ze takovy veci nectes, ani se nad nima nezamyslis, protoze bys nemohl napsat, co jsi napsal
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: Proč podvodník? Žádná pravidla neporušuje, takže tam nikde žádný podvod nevidím.
    PROKÁZANÁ PLATÍ, JINAK BLABLABLA....PRESUNKCE NEVINY (TŘEBA SE JEDNOU PROKÁŽE, ZATÍM SE TAK, ALE NESTALO)

Závod je o tom být nejrychlejší ze závodníků a ne o tom běžet nejlepší čas. Krom toho, když jsem se díval na ten rozpis, tak nejlepší Personal Best tam měl stejně Farah.
    To ses díval špatně. Farah má SB 13:06, Soi má letos 12:51, o 15s rychlejší. PB má Farah 12:53, Gebrhiwet 12:47.
    JEJICH BLBOST, ŽE BĚHAJÍ JEHO ČASY A NE SVOJE.

Oni na to prostě neměli, aby běželi lepší čas. Kdyby na to měli, tak by vyhráli.
    Jaktože teda měli na lepší čas úplně celou sezónu od začátku května až po mítink v Londýně tři týdny před MS? Trénovali tak, aby po posledním mítinku před MS jim klesla forma o půl minuty?
    POŘÁD JEJICH BLBOST.

Že nejezdí na mítinky je mi celkem jedno, OH a MS jsou vrcholy sezóny a asi má dost rozumu na to, aby se soustředil na vrchol sezóny.
    Ostatní nemají dost rozumu na to, aby se soustředili na vrchol sezóny? Tak základní věc jim uniká? Nebo je to spíš proto, že narozdíl od Faraha někde peníze vydělat potřebujou a na ty mítinky jezdit musí?
    ON PENÍZE MÁ, NĚKDO JICH MÁ ZASE MÉNĚ, BOHUŽEL TAK TO VE SVĚTĚ BÝVÁ.

a taktice nevidím nic zmrdského, taktizování k závodu patří a každý se snaží prodat to, v čem je dobrej a Farah je prostě dobrej v rychlým závěru. Stejně tak nechápu ten pojem "ničit" závod. Co to jako znamená?
    Ničí závody tím, že dělá z desítky a pětky závody na 600-800m. K čemu jsou pak dva vytrvalostní běhy na dráze - 5 a 10km - když oba dva jsou o tomtéž - o tom běžet nejrychlejc poslední dvě kola? Onasys říká, že Farah skvěle popularizuje atletiku Mobotem; škoda že ji radši nepopularizuje stylem závodění, kdy se opravdu závodí po celou dobu závodu a nebrzdí. Doporučuju se podívat, jak vypadaly MS před pár lety. V r. 2003 se druhá polovina desítky na MS běžela o půl minuty rychlejc než samotná pětka letošního MS - viděli jsme krásný závod Gebrselassieho a Bekeleho, co společně běželi druhou pětku desítky za 12:56 (o 10s rychlejc než letošní maximum Faraha na pětce a jen 3s za jeho osobáčkem).
    JE TO JEHO TAKTIKA "BRZDIT" ZÁVOD, JEJICH BLBOST, ŽE MU NA TO SKÁČOU, VIZ BOD 1,2,3.

TY ASI BĚHAJÍ VĚTŠÍ ČOČKU, JELIKOŽ ON MÁ DVĚ ZLATÉ (POTAŽMO ČTYŘI I Z OH) VIZ BOD 1,2,3 A 5.

Nejsou, ale vžycky budu radši sympatizovat s někým, kdo se dokáže dostat na vrchol a připravovat ze skromných podmínek, a ne tomu, komu v jeho tréninkovém centru i utírají zadek.
    VIZ BOD 4, NĚKDO SI TO MŮŽE DOVOLIT NĚKDO NE. SÁBLÍKOVOU MÁM TAKY RÁD, KVŮLI TOMU, ŽE ZAČÍNALA VLASTNĚ NA RYBNÍKU A DOMA V OBYVÁKU NA PARKETÁCH.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    OODOOW: Proč podvodník? Žádná pravidla neporušuje, takže tam nikde žádný podvod nevidím.

OODOOW
    OODOOW --- ---
    MAKOSHARK: Proč podvodník? Žádná pravidla neporušuje, takže tam nikde žádný podvod nevidím. Závod je o tom být nejrychlejší ze závodníků a ne o tom běžet nejlepší čas. Krom toho, když jsem se díval na ten rozpis, tak nejlepší Personal Best tam měl stejně Farah.
    To s tím riskováním odpálením je dobrá výmluva. Oni na to prostě neměli, aby běželi lepší čas. Kdyby na to měli, tak by vyhráli. Spíš by ale stejně vyhrál Farah, jen by to byl celkově lepší čas. Že nejezdí na mítinky je mi celkem jedno, OH a MS jsou vrcholy sezóny a asi má dost rozumu na to, aby se soustředil na vrchol sezóny.
    Na taktice nevidím nic zmrdského, taktizování k závodu patří a každý se snaží prodat to, v čem je dobrej a Farah je prostě dobrej v rychlým závěru. Stejně tak nechápu ten pojem "ničit" závod. Co to jako znamená? Maximálně zničil závod pro Tebe, který jsi mu nefandil. ;)
    Bulvár a příběhy moc nesleduju. On má prostě zlatý z OH i z MS, jestli teda běhá čočku, co potom běhaj ti ostatní, co s ním byli na startu? :D Přeplacenej si myslím taky není, dělá hodně slušnou reklamu a určitě vydělá sponzorům dost peněz.
    Kryosauny a další vychytávky nejsou zakázaný, takže v tom nevidím problém, že to nemaj v Africe je jejich problém.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ONASYS: Myslím, že mimo Británii a Nyx nikdo Mobot jako super nevidí.
    Že je Farah vychcánek, je fakt, nicméně jsem si nevšiml, že bych nad tím plakal, spíš se mi z toho zvedá žaludek a působí na mě jako antireklama, už nemám ani zájem vytrvalostní běh sledovat, pokud se tam Farah objeví.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: Nepřipadá mi jako chlap, vypadá víc žensky než Bára. S tím zlepšením ses spletl, v tom ohledu bych hledal doping spíš u Báry. Ruska se v r. 2008 se zlepšila o 6m ze 64m na 70m, což mi připadá normální vzhledem k věku - bylo jí tehdy 22. Špotáková se v r. 2008 zlepšila ze 67 na 72 o 5m a byla o 5 let starší než Ruska. I Öbergföllová je sympatičtější než Bára, ta asi bude ze západního Německa.
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    MAKOSHARK: Mobot je super, koukni se na to spis jako na reklamu na atletiku a vytrvalostni beh. Tvoje reci o tom ze je to vychcanek a ze je zajistenej me prijdou takovy levicove uplkany jak ten svet neni spravedlivej...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: chceš říct, že Máša ti je sympatičtější než Bára? Ta ruska, která si na jednom závodě zlepší osobák o 10 metrů, která vypadá jako chlap a podle toho jak vypadá taky bere nějaký to zobání...za trest jsem ti dal mínus .)
    Nechci říkat, nějak, že mám Báru rád, taky mě občas sere...teda srala, poslední dobou už to bylo lepší a myslim, že až se vrátí po mateřský tak už bude rozumná.
    Ty vole Majku Marija fakt neeeeee

MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: Vždycky radši Rusku než nějakou Kunhutu, z Němců mám trauma od dětství, co jsem v létě vídal endéérácký důchodce v Krkonoších. A Máše fandím před Bárou, která je hrozně nesymptaická a taky připomíná Němku.

A myslím, že ta největší píčovina je Mobot.
    Do The Mobot with Mo Farah for the Mo Farah Foundation - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Qtk521Idp8A

PLUTO
    PLUTO --- ---
    Jelena, Abakumová...proč ty rusky nemám rád, jsou mi strašně nesympatický. Jak já jí to dneska nepřál a to normálně takovej stav nemám, že bych někomu něco nepřál :)
    Jinak dneska trojskok krásnej, na poslední pokus dát přes 18metrů (třetí nejlepší výsledek historie).
    Obě americký štafety zase nepřekvapily a vytvořily zase nějakou botu.
    Bolt osmá zlatá z MS? Ten jich bude mít klidně 15 :)
    .
    .
    Taky vám přijde, že po Boltovejch píčovinkách má každej atlet (hlavní černí kluci a holky) nějaký svoje super gesto? Už mě to nebaví co tam předváděj :/
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: Já myslel, že ti černí kluci z afriky uměj běžet nějakym tempem co mají naučený z tréninku a jiných závodů kde není Farah, takže nevim proč by se měli odpálit. Jestli to je pravda, tak Farah by po třetim kole odpadl a nikdy by přeci nemohl vyhrát. Jestli přistoupěj na jeho taktiku bežet čočku i když mají na to běžet o dost rychleji tak to jsou trubky.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    OODOOW: Kdo sleduje atletiku delší dobu, tak si všimnul, že to, co se teď děje ve vytrvalostních bězích, tu ještě nebylo. Vždycky vyhrával závodník, co nejenom uměl vyhrát MS a OH, ale účastnil se i velkých mítinků a běhat tam kvalitní časy - konec 80. let a začátek 90. let Said Aouita, pak Khalid Skah, pak Haile Gebreselassie a pak Kenenisa Bekele. Po zranění Bekeleho najednou vzniklo vakuum, kam se vpustil tenhle podvodník, co se vyhýbá soutěžím na mítíncích, kde jsou vodiči a běhají se rychlé časy (dřív platilo, že vítězové MS a OH byli současně držitelé nejlepších časů sezóny, Farah je od nejlepších časů sezón vzdálen desítky vteřin), a na šampionátech ničí závod brždením vepředu a jen rychlou poslední šesti-osmistovkou a vítězstvím v čase, ve kterém se dřív běhaly možná rozběhy.
    Problém Afričanů je, že si nemůžou a nechtějí dovolit tolik v závodě riskovat, protože jsou existenčně závislí na penězích z dobrého úmístění, takže je pro ně výhodnější přistoupit na zmrdskou taktiku Faraha a běžet o 2. a další místo a získat aspoň něco, než riskovat, že se odpálí a nakonec přijdou o všechno. Vychcánek, ačkoliv běhá tu čočku, se o peníze starat nemusí, je zajištěn a už se může po zbytek života jen nechat fotit na rautech a psát knížky.
    Kroutil jsem hlavou, když náš komentátor mluvil o zajímavém příběhu toho rozmazlence. Zajímavé příběhy bych opravdu hledal jinde, třeba dneska jsem fandil na marathonu Ethiopci Kebedemu, jeden z nejlepších vůbec a loni ho nevybrali na OH. Měří sotva 150cm, protože jako dítě žil v takové chudobě, že jedl nanejvýš jednou denně, spíš jednou za pár dní a víc nemohl vyrůst. O Farahově dětství máme zprávy, že to byl "partyboy" a vožralej skákal z mostu do Temže. V roce 2009 navštívil Keňu a tvrdil, jak sympatizuje s Keňany, jak trénujou ve skromných podmínkách, že se mu to líbí a že tak to má být. Neuplynul ani rok a začal trénovat v kryosaunách, antigravitačním treadmillu, podvodním treadmillu, začal brát "medicínu" na štítnou žlázu a astma a z losera se stal přeplacenej podvodník.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: v první dvacítce jsou hned čtyři japonci...co jsem koukal, tak všichni čtyři mají osobáky jako přes kopírák snad plus mínus 20 sekund :) Já to nepoznám
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: 5. Japončík ale je profík:) Amatér Kawauči doběhl bohužel někde mezi 10. a 20. místem.
    Keňanovi jsem taky fandil. Jestli hodil 85m jenom díky youtube, tak co by asi dokázal, kdyby začal trénovat s Železným
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Víťa dneska nejvíc štígro uf uf...ale je to kabrňák a hodil nejdál a to se počítá :) Ještě jsem fandil bubákovi, škoda, že ho ten vopičák ruskej na poslední hod přehodil :)
    Jinak dneska super maraton, ta poslední desítka byla suprová, hlavně ty poslední kiláky kdy začal Kiprotich kličkovat, zpomalovat, zrychlovat, prdel největší.
    Moc jsem fandil japončíkovi a jeho pátý místo je úžasný, tímdle se vlastně vysmál všem profíkům :)
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    Hezky Víťa :)
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    Prostě utíká všemu a všem ;))
    http://goo.gl/xPzM0H
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    OODOOW: KRAVSKOU PICU
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    cockar opet uraduje! kolik medaili bude muset jeste posbirat, nez pochopite ze fakt umi behat lip a nez africani? :D
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Farah má prostě dvě medajle na krku a tak to je...že běžel nějakej pomalej pace to jeho starost není, má kov a to se počítá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam