• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERAtletika - je jako život sám - poražení a vítězové, nakonec všechno co zní dostane je přimo úměrné vašemu úsilí
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: dělá to už dlouhou dobu, to, že to dělá jenom on není o tom, že by to jiný neuměli, jiný takdý dělají spoustu cvíků, co dělá jenom někdo...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER: Ale asi to nebude nějak extra dobrý na běhání když jsem to u nikoho jinýho neviděl...to začal nějak teď zkoušet nebo to dělá delší dobu?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: není to jenom o kapacitě plic, ale snižuješ si tím i tepovku, znova opakuji, že to dost zjednodušuju
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER:
    GLACIER: podle mě je to právě na běh blbost....na freediving ideál o tom žádná, ale na běh? Si přeci napakuju plíce a zadržím dech...potom když vydechnu tak vydechnu a v závodě už přeci nepakuju....k tomu běhu to nějak nechápu.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    Pakování je stručně řečeno technika, se kterou můžete dostat do plic větší objem vzduchu, než běžným jednorázovým nadechnutím. Potápěč používá kořene jazyka jako pístu a dokáže si natlačit do plic ještě víc vzduchu, než normálně na nádech. Špičkoví freediveři, jako je Martin Štěpánek tak dokáží dostat do plic o 50% více vzduchu než pouhým nádechem

Více zde: http://www.yachtmeni.cz/freediving-apnea/technika-ponoru/pakovani-plic/
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: nemám čas to vysvětlovat, je to poměrne složitá metoda, ale budiž v rychlosti - pakování ti pomůže naplnit plnou kapacitu plyc a plicních sklípků, tím, že úplně vydechneš a postupně si plníš plíce - výhoda? nemusíš se tolik nadechovat - zvlášt na kratkou vzdalenost...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    GLACIER: Nevim teda....v atletice jsem to ted viděl snad poprvý v životě....freediving nebo nějaká statická apnea je uplně něco jinýho než běh. Pakování je dobrý když potom nedýcháš ne? Takže Holuša běží 1000 metrů na jeden nádech?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PLUTO: najdi si metodu pakování - používá se to ve freedivingu i ve sportu...
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Jako kapřík na suchu....
    GLACIER: místo toho říkání Makosharkovi, že o tom ví hovno bys nám to spíš měl osvětlit ne?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: je videt ze o tom vis hovno
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    TWARR: Je to tak absurdní, že bych se ani nedivil, kdyby ho to naučil Glacier
    TWARR
    TWARR --- ---
    MAKOSHARK: Jsem prave nevěděl, jestli to děla schválně, nebo ma nějakou poruchu :))
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    TWARR: Jo, už to vidím. Asi si Holuša myslí, že 1km je jako freediving a musí si napakovat plíce. Nemyslím, že to takhle funguje.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MAKOSHARK:
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani//10151523196-atletika/414232401017001-zlata-tretra-2014/ od cca 124minuty

jinak pozor, na tom linku se jako prvni otevre cca 10minut cyklistiky, skocte az na konec, pak se nacte video s tretrou, je to naky posrany.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    TWARR: Je to někde na youtube? Neviděl jsem nic. Kde berou pořadatelé peníze, je záhadou. Zaplatí všechny, ale vysílací práva nikomu neprodají? Vysílalo to ČT4 s omezením vysílání na ČR
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Jinak co jsem koukal tak Holuša má svůj specifickej styl ala "prkno v záklonu"...ale asi mu to vyhovuje
    TWARR
    TWARR --- ---
    no to mi pripomnelo. koukal jsem na ten kilometr, co to tam ten holusa provadel pred startem. to jsou naky triky s polykanim vzduchu, nebo ma nejakej tik?
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Největší mítink u nás, možná nejlepší, co zatím letos byl, ale tady nic. Proč to tu nezavřeš?
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    MAKOSHARK: Tak bohužel ten "nejsnažší" rekord nevyšel. Florence Kiplagatová DNF.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ani hovno!

Farah to seek 5,000 and 10,000m double at Glasgow 2014 - insidethegames.biz - Olympic, Paralympic and Commonwealth Games News
    http://www.insidethegames.biz/...tics/1020763-farah-to-seek-5-000-and-10-000m-double-at-glasgow-2014
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam