PLUTO: hele, co se mi nelibi na Farahovi (a do urcite miry i na Ruppovi a tech, co trenujou pod Salazarem, ale farah je zdaleka ten nejhorsi), o tom bych mohl napsat esej:)
Jenom strucne: Farah byl nula, co se stala hvezdou diky planovani britskych olympijskych soudruhu pred Londynem 2012. Pred 10 a vice lety sport v Britanii nestal za nic, tak zahajili statem planovanou podporu sportu, aby se jejich sport vytahl a ziskali hodne medaili na domaci Olympiade. Ted ze setrvacnosti to porad jede a Velka Britanie ma po USA nejvic medaili ze vsech zemi. Najednou dominujou atletiku, cyklistiku a triatlon a malokdo veri, ze uplne ciste.
Podle me planovaci v Britanii sli Salazarovou cestou tzv. sede zony, tj. uzivat pololegalni a polomoralni prostredky, co jeste nejsou vyslovene zakazane, ale zitra uz muzou byt; proste uspech za kazdou cenu za pomoci vsech dostupnych farmaceutickych a jinych technologii.
Farah podle me zacal na jejich rady nekdy po sezone 2009 uzivat nejake mikrodavkovani steroidu a dalsich hormonu a po sezone 2010 mu navic zajistili Salazara, ktery jde presne touhle cestou a ma vsechny technologie a doplnky, co Farah muze potrebovat a muzou mu zlepsit vykon.
Farah sam je jednodussi clovek, co travi cas jenom na Playstationu a Facebooku, a ma nulovou osobnost. Cela jeho kariera po r. 2009 vypada rizena zvenci nejakym scenaristou, co mu rika co brat, s kym trenovat, kde zavodit (jenom na sampionatech a vyhybat se mitinkum a tim padem porazkam) a co rikat pri rozhovorech (proto mluvi v umelych frazich jak z Hollywoodu).
Srovnej ho s legendou jako Gebreselassie, co soucasne s bezeckou karierou vybudoval uspesny byznis, ma nejake vize a zajimavou osobnost, a chce snad kandidovat na presidenta.