• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERAtletika - je jako život sám - poražení a vítězové, nakonec všechno co zní dostane je přimo úměrné vašemu úsilí
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PLUTO: hele, co se mi nelibi na Farahovi (a do urcite miry i na Ruppovi a tech, co trenujou pod Salazarem, ale farah je zdaleka ten nejhorsi), o tom bych mohl napsat esej:)

Jenom strucne: Farah byl nula, co se stala hvezdou diky planovani britskych olympijskych soudruhu pred Londynem 2012. Pred 10 a vice lety sport v Britanii nestal za nic, tak zahajili statem planovanou podporu sportu, aby se jejich sport vytahl a ziskali hodne medaili na domaci Olympiade. Ted ze setrvacnosti to porad jede a Velka Britanie ma po USA nejvic medaili ze vsech zemi. Najednou dominujou atletiku, cyklistiku a triatlon a malokdo veri, ze uplne ciste.
    Podle me planovaci v Britanii sli Salazarovou cestou tzv. sede zony, tj. uzivat pololegalni a polomoralni prostredky, co jeste nejsou vyslovene zakazane, ale zitra uz muzou byt; proste uspech za kazdou cenu za pomoci vsech dostupnych farmaceutickych a jinych technologii.

Farah podle me zacal na jejich rady nekdy po sezone 2009 uzivat nejake mikrodavkovani steroidu a dalsich hormonu a po sezone 2010 mu navic zajistili Salazara, ktery jde presne touhle cestou a ma vsechny technologie a doplnky, co Farah muze potrebovat a muzou mu zlepsit vykon.

Farah sam je jednodussi clovek, co travi cas jenom na Playstationu a Facebooku, a ma nulovou osobnost. Cela jeho kariera po r. 2009 vypada rizena zvenci nejakym scenaristou, co mu rika co brat, s kym trenovat, kde zavodit (jenom na sampionatech a vyhybat se mitinkum a tim padem porazkam) a co rikat pri rozhovorech (proto mluvi v umelych frazich jak z Hollywoodu).

Srovnej ho s legendou jako Gebreselassie, co soucasne s bezeckou karierou vybudoval uspesny byznis, ma nejake vize a zajimavou osobnost, a chce snad kandidovat na presidenta.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Kdybyste o víkendu neměli co dělat tak můžete na kukačku do Kladna

MISTROVSTVÍ ČR MUŽŮ A ŽEN DO 22 LET NA DRÁZE - Atletika
    http://www.atletika.cz/propozice1/mistrovstvi-cr-muzu-a-zen-do-22-let-na-d4/
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: A co máš proti Ruppovi a Farahovi, jsem to doteď nepochopil.
    Co se týče té čepice, tak mi to přijde uplně v pohodě, nebo jako myslíš to pravidlo, že závodník nesmí přijmout cizí pomoc?
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    MAKOSHARK: pockej na Tokyo az bude pri zaverecnym ceremonialu mavat pod Britskou vlajkou!!
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ONASYS: Kdyby to delal Farah, tak napisu oficialni dopis do mezinarodniho Olympijskeho vyboru!
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    PLUTO: neni to protipravidlum, ale delal to Rupp, takze by ho Michal minimalne kamenoval!!
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    MAKOSHARK: To se nesmí?
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Na kazde obcerstvovacce zahodil ksiltovku a dostal novou, ktera byla s ledem.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    MAKOSHARK: lol :)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    KEVIN182: Měli by ho diskvalifikovat za chlazené čepičky na každém občerstvení.
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    Rupp běží neskutečně...
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Poslední den atletiky na dráze bylo zoufalství ve všech třech bězích - 1500m a 5000m muži a 800m ženy:(
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ONASYS: Ale podívej se na závody na MS. V roce 2003 vyhrál Bekele MS za 26:49 a druhá pětka desítky se běžela za 12:57! Takhle rychle ji tam dali oba Haile a Kenenisa. Rychlejc běžel Farah samotnou pětku asi jednou nebo dvakrát v kariéře. V roce 2009 vyhrál Bekele desítku na MS za 26:46, což je Farahův osobní rekord, ke kterému se ale nedokázal v posledních letech přiblížit.

Soupeři se právě nesnažili dělat vůbec nic. Byli úplně mimo formu. Kamwaror a Karoki byli o sto tříd horší než v březnu na MS v půlmarathonu. Vypadali, jako kdyby od té doby vůbec neběhali.

Sleduju atletiku od roku 1997, ale až s příchodem Faraha jsem začal být znechucenej závoděním na dlouhých tratích.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    ONASYS: Dneska je prostě normální sportovat s příběhem. Prostě omáčka kolem.
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    MAKOSHARK: pomalej zavod jasne, srovnavat zavod na OH o medaile se zavodem na cas o premii za rekord prece nemuzes absolutne srovnavat ma uplne jinej prubeh. Koukni se do historie na kde tvoji hrdinouve Bekele (2008 - 27:01.17 / 2004 - 27:05.10 ), Gebre ( 2000 - 27:18.20 / 1996 27:07.34 ), pak je ten cas Mohameda rek bych srovnatelnej, tedy rychlej.
    Prubeh toho zavodu byl pro me dukaz jeho zavodni vyspelosti, souperi se snazili delat zavod a nedokazali zase nic, fakt nechapu ze prvni 3km zustane Farah na konci pole a kena mu na spici nezkusi cuknout aby ho to stalo maximalne sil, misto toho pockali a zrychlovat zacli az kdyz se jim usadil na treti pozici, proste jeho styl je fakt ultimatni:)
    Hele kecy o tom pro koho ty medajle vyhravaj to je soucasnej sport, lidi chtej emotivni pribehy, to prodava. Podivej se na Krpalka a jeho fotku mrtvyho kamarada, svet je takovej, neni to jenom Mo.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    Farah je prostě jednička...umí vyhrávat!
    Takový ty haluze okolo jsou trapný, ale co...je to jak s Boltem, je prostě nejlepší a umí to dobře využít pro svoje píárko.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    MAKOSHARK: korekce: Mo samozřejmě neřekl, že ho pohání vyhrávat medaile (pro sebe), řekl, že ho pohání vyhrávat medaile pro svoji zemi
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ONASYS: Ten čas nic moc, 50s od světového rekordu a byly naprosto ideální podmínky, chládek, bezvětří.. Ze začátku běželi pomalejc než ženy. Něco bylo špatně. Karoki a Kamwaror běží suverénně MS v půlmarathonu a zničí Mohameda a najednou na OH úplně vypadnou. Kamwaror byl na konci března ve formě pod 58min, což by bylo tak 26:20 na desítku, a na OH to jsou oba nuly 20s za Farahem.
    Nejvíc se mi ale líbily rozhovory Moa po doběhu a la "Když jsem spadnul, myslel jsem, že je po všem a všechna ta neuvěřitelná dřina přišla vniveč. Pak jsem si ale vzpomněl na svoji dceru, že jsem jí slíbil zlatou medaili, a na to jak vyhrávat medaile je to, co mě pohání, a celá moje země je na mě hrdá. Tak jsem získával s každým dalším kolem víc a víc sebevědomí..."

Tohle uslyšíme za dva tři roky i ve filmu:) Se mi zdá, že Farah mluví tak, aby jeho věty mohly rovnou zkopírovat do scénáře, nebo že už mu scénárista dává ty věty dopředu:)
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    Mo zase vyučoval, co bys mu vytknout Michale? Ten čas není úplně nahovno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam