MICTECH: Nepřu se. Potíž je v tom, že mně je v zásadě jedno, na jakém principu jsou OSM postavené.
A chápu, že v nich nemůže být "každá mez", byť by to bylo fajn.
Co mi jedno není, je to, že mne při navigování OSM "bez mrknutí oka" pošlou v opačném směru do jednosměrky, která je v daném místě odhadem nějakých 40+ let (nejméně!) a je zakreslená v jakékoli dostupné podrobné automapě dané obce.
To nemluvím o problematickém zakreslení některých slepých ulic/silnic (původně průjezdné, později zaslepené), ale tam občas plavou i komerční mapy, byť i toto vidím jako problém, zejména, pokud je ta ulice slepá už nějakých 10+ let.
Ve finále tohle všechno bohužel znamená, že jako podklad pro navigaci jsou OSM nepoužitelné - pokud se na ně nemůžu spolehnout tam, kde to znám (a tedy fakticky nepotřebuji), tak tím spíš se na ně nemůžu spolehnout tam, kde to neznám.
Oprava chyb, která znamená faktické překreslení plánu dané obce... no nevím. Tohle prostě opravdu čeká na toho nadšeného kartografa (klidně amatéra - poctivý amatér je kolikrát lepší než šumařící profesionál), ale vím, že já to nebudu.