... tak nesmíš zapomenout, že je stále ještě zima, víceméně.. když není zima, je vlhko nebo kurvahorko. stále ještě nejsou podmínky, ve kterých by nástroje na "povrchu" správně ladily - věřil bych, že s příchodem léta příjde i jakási sezóna pouličního hraní a bude toho víc.
hrával jsem, kde jsem popisoval. HC centru jsem se samozřejmě vyhýbal, není to nic pro mne - nikdy jsem si nepřišel jako turistická atrakce. proto mi také, mimochodem (krom toho, že je to fakt machr) imponuje chlapec, který si takhle hraje na periferii.
a nemyslím si, že by si vydělal nějak zásadně málo - lidí tam projde dost - jen si asi nevydělá nijak zásadně moc.
a jen tak mimochodem, nevím, jestli jsi třeba nehrál death metal vedle židovskýho hřbitova nebo něco - ale i z vlastních zkušeností vím, že za hodinu, dvě hraní máš na večeři a pivko s přehledem. důležité je imho vědět, že to není v lidech, ale v tobě, jak je dokážeš zaujmout.
... turisti maj atrakcí dost. hrál bych normálním lidem, pro ně znamenáte mnohem víc, než pro nějakého němce, ať hází kdo hází kolik hází.
co se týče policie - HC centrum je prostě pro lidi s povolením.. a já bych jim ho nechal. nepřišlo by mi ani fér je o ty peníze obírat konkurencí, vezmu-li v úvahu, kolik je tyto povolení stojí (měl jsem známého, který dělal portréty na karlově mostě a je to fakt šílená pálka, na kterou si ani s frontama skoro nevydělal), stejně jako bych rád respektoval právo města podobné vlivy regulovat, protože přiznejme si to, ne každý žebrák je vznešený.
... pokud vám takováhle kultura chybí, podnikejte kroky oficiální cestou. jsem si jist, že dobře podanou kulturu magistrát milerád povolí, ne-li podpoří. městské části by měly být shovívavé vůči konrétním vymezeným prostorům - a to i v podobě parků.
uvidíte, jak to půjde. kdo ví, možná se do pár let najednou ocitnete v pozici, že budete organizovat celopražský festival veřejné kultury, hlavní stage praha, vstup dobrovolný ;))