• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    YBUKO: Ono tohle je právě případ, kdy se celkem láme chleba...Prostě přišel cigán s harmonikou v metru a hrál pěkně, co bych mu nehodil, mě potěšil a za to sem ho odměnil...

Když sem potkal dalšího, kterej fakt hrát neuměl, tak na něj prdím, že jo...

Otázka je, jak se k tomu má stavět orgán...

Jak vy to vydíte s tou výší poplatku za povolení? Myslim přímo konkrétní návrhy, co je to pro vás ten ´mírný poplatek´?
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Jo, je to vtipný...mimochodem těch chlapíků je několik, celkem často je vídám..většinou neumí vůbec hrát, ale potkal sem i jednoho, kterej byl celkem dobrej a sám, takže sem mu hodil..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    OLIAS: ten titulek je boží. policii stále uniká :) jako nějakej desperát, v černé masce. zatímco policie chodí na kampu pokutovat jedno pivko před mlejn a povídaj si, tak chytit debila co zneužívá dítě neuměj. achjo
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    PŘÁTELÉ- ŠIŘTE TOTO SKANDÁLNÍ VIDEO :) ! NÁZORNÝ PŘÍKLAD PERZEKUCE POULIČNÍHO UMĚNÍ V PRAZE !

YouTube - ‪Policie nespravedlivě pokutuje pouliční muzikanty v Praze - pošlete to dál a sdílejte video !‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=1LaTfXp2gy0
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    HAGGISH: třeba až budete mít letáčky..
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    PANCUKRAR: nezapomeňte informovat i nás konzervativní nyxáky..
    PANCUKRAR
    PANCUKRAR --- ---
    JEZINKA: Nejsnáze vše půjde přes facebook..:)
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    PANCUKRAR: ahoj, rádi tě podpoříme jako BuskerVille na Svátku hudby a třeba se i zmíníme v médiích. Můžeš na oplátku propagovat naší akci?

viz: http://www.facebook.com/event.php?eid=131844036890356&view=wall
    PANCUKRAR
    PANCUKRAR --- ---
    Ahoj! Rozhodli jsme se podpořit busking i na jihu Čech a 30.6. se uskuteční první budějovický BUSKERS FEST. Budu neskutečně rád, když myšlenku této akce budete šířit dál. Samozřejmě uvítám hudebníky, divadelníky, kejklíře a kohokoli schopného vystupovat na ulici. Kdo by měl zájem, nechť se mi ozve na email cimlik (@)email.cz Další informace budu postupně uveřejňovat na webu www.buskersfest.cz
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    Český Rozhlas 2

POULIČNÍ UMĚNÍ
    Na pouliční umělce, kteří si položí na chodník klobouk a baví kolemjdoucí, pohlížejí někteří z nás jako na žebráky. Takhle přitom začínali mnozí geniální houslisté, herci a malíři. Zabírají neoprávněně veřejný prostor nebo ho oživují a polidšťují? Je správné je omezovat zákazy? Může na ulici vzniknout hodnotné umění?
    Své dotazy, názory a připomínky mohou posluchači psát na e-mail: caj@rozhlas.cz.
    V pořadu Čaj pro dva aneb Jak to vidíte vysíláme ve čtvrtek 26. května od 16.05 na DVOJCE.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    No, taky si myslim..Celetná, Příkopy, Národní, Václavák, Republika, Karlovka, Staromák...těch míst je milion...
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    No, otázka je, jestli to tímhle způsobem skutečně podpořili, myslím, že tohle je právě důkaz zjevný kontraprodukce..Ale jinak máš samozřejmě pravdu..Otázka je, jaká je skutečná realita..Minulej týden jsem byl v Brně v neděli a nepotkal jsem buskera žádnýho..

Otázka je, jak to řešit..Mě tady třeba dneska doléhala otevřeným oknem produkce nějaký bluesový kapely a ruku na srdce - denodenně by mě to asi sralo taky, kort nějaká produkce, co se mi zrovna nelíbí.. Asi je to otázka tolerance, vzájemnýho respektu a hlavně komunikace...Já bych třeba asi nedokázal hrát na nějakým místě o kterým bych věděl, že tam s tím někoho štvu..nešlo by mi to a radši bych si popošel dál..

Mimochodem, včera sem potkal v Celetný živou sochu..docela dobrý..

A trochu OT, potkal sem dneska Ganja March..to je teda pěkně zvrhlý..i když docela vypovídající o co jde zastáncům legalizace..
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    OLIAS: to se shodnem.a taky je to ukázka špatný žurnalistický práce. to foto je z protestního shromáždění loni v Brně, když se protestovalo proti možnému zákazu pouliční produkce. Tihle lidé to pojali jako streetparty. mluvil jsem s nima ostatně a říkali, že běžně vůbec na ulici nehrajou, taky hráli docela hrozně. ale prostě přišli podpořit ty demonstrující a zablbnout si. Vyfotit zrovna je, a použít je jako ilustrační foto k takhle zabarvenýmu článku je podle mě manipulace s veřejným míněním.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Hmm...tak partička na ilustračním snímku je myslím přesnej úkaz toho, tak by to v žádným případě nemělo vypadat..
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    repost z wolkrovky:
    Drnkání pouličních muzikantů lidem v centru Brna vadí. Petice nepomůže - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/drnkani-poulicnich-muzikantu-lidem-v-centru-brna-vadi-petice-nepomuze-1z1-/brno-zpravy.asp?c=A110418_1568232_brno-zpravy_dmk
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    no a komu se včera líbilo a chtěl by v nejbližší době zažít něco podobného:

[ Fireshow srázek / ostatniother / 6.4.2011 / CR - Praha ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam