• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JEZINKABusking ::::::: Pouliční hraní
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    ALUCARD153: me známí z francie dokonce doporučovali chodit za majitelema nebo obsluhou se zeptat, jestli tam můžem zahrát, prej mám vždycky říct, že hraju jazz, ať hraju cokoliv :) a pak začít, dát čtyři věci obejít pak s kloboukem všechny hosty a jít dál, ještě jsem tenhle postup nezkoušel, ale prý to funguje.
    TULEN
    TULEN --- ---
    ALUCARD153: me vyhnal majitel jednou, ale ten ocividne vstaval levou nohou ten den:]
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    TULEN: Já sem se celkem divil, oni nám dost často házeli právě i majitelé. A ani jednou nám to nezakázali, ale je pravda , že jsme se většinou ani neptali, ale na druhou stranu dokonce kvůli nám někteří vypnuli muziku co jim tam hrála. Celkově byly tak překvapivě přátelští.
    TULEN
    TULEN --- ---
    ALUCARD153: vystupovani u zahradek hospod a kavaren je podle je jeden z nejosvedcenejesich zpusobu, ktery funguje vsude. tim nejde moc zkazit.

    jediny obcas te vyhazujou majitele tech hospod protoze pripadne drobne ktery hodi tobe do klobouku mohli oni dostat jako dysko:]
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    Ty semafory jsou výdělečnější? Má to někdo ozkoušené? Je pravda, že je to poměrně krátké, takže se těch vystoupení dá udělat hafo, ale zas mě ti řidiči nepřipadli moc nadšení a to sem vyděl brutál mastiče tam vystupovat. My jsme s drahou na francouzské riviéře zavedli restaurační systém. Obvykle jsme si vybrali nějakou plnou zahrádku, tam dali 10 minut vystoupení a šlapalo to velmi dobře. Možná to bylo i tím, že tam všude bylo obrovské množství muzikantů a skoro žádní žongléři, tak jsme byly nevšední a navíc jsem tam byl s krásnou ženou, která mluví řečí jejich kmene, což je obrovský plus. Ale to byl jih Francie a turistické destinace.
    Už jsem přemýšlel, jak tento systém upravit na naše podmínky, ale na nic kloudného jsem nedošel. Se to možná časem vystříbří.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    OLIAS: potvrzuji, co píše DREDDREW: při poslední návštěvě berlína buskeři všude, bez povolení, tuším , že jsem slyšel něco o tom, že když má band víc jak tři nebo čtyři členy, tak nějaký povolení mít musí, ale nevím to jistě. každopádně hraje se třeba dobře i v U bahnu a S bahnu na přestupech, slyšel jsem tam skvělý tango nuevo třeba.
    sorry za pozdní odpověď, byl jsem na cestách.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    DREDDREW: Diky!
    DREDDREW
    DREDDREW --- ---
    OLIAS: Ahoj, já teď v Berlíně trávim hodně času a buskeři jsou tam opravdu na každym kroku a nevim o tom, že by některej z nich měl povolení. Já jsem tam na nikdy problém s policií neměl. A znám několik žonglérů a performerů žijících v Berlíně, který si tak přivydělávaj bez problému celej rok. Jinak se dá i na semaforech, pokud člověk chce vydělat víc peněz.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Tagže nikdo nic neví, Joi?
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    Prosim vás - máte někdo nějaký čerstvý relevantní informace jak je to teď s buskingem v Berlíně?

    našel sem tohle, ale moc se v tom nevyznám..dík

    Umweltportal: Bezirkliche Genehmigungen und Ausnahmezulassungen nach den Berliner Lärmschutzvorschriften - Berlin.de
    http://www.berlin.de/umwelt/aufgaben/informationen-zu-laerm-genehmigungen-und-ausnahmezulassungen.html
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    ALUCARD153: nam se to libilo v Avignonu.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    DOKKTOR: No hardcore... hlavně to bylo zbytečné, protože to blaflo od zhaslých, ale horkých poiek. No něco si taky pamatuju, jenom mě tak napadlo, že tady má možná někdo víc zkušeností a tuší co je super.
    Hlavně to, ale nesmím kupovat na poslední chvíli jak minule.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ALUCARD153: fakt to byl tehdá takový hardcore? jako dycky sme neco sehnali a mysim, že si stejně nebudeš moct moc vybírat ;) esi už si nepamatuješ, jak kerý podpalovač fachal, tak zkus pohledat ten můj deník, možná tam neco bude ;)
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    Zdravím, chystám se s přítelkyní do Francie a Španělska trochu vydělat a máme v plánu i fireshow. A tak bych se chtěl zeptat jestli nevíte nějaký španělsko/francouzský ekvivalent lampového oleje. Vím, že jsme tam něco podobného sehnali a nechtěl bych dopadnout jak minule se spálenou nohou, kvůli vysoké vznětlivosti. Díky
    A jinak, kdyby jste měli typy na nějaké super spoty, tak sem s nimi.
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    ted jsem se vratila z Krumlova ze Slavností růže, pro Buskery ráj
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TULEN: to byl nekdo jinej. ve ctvrtek sem ho skoro stihnul na semaforech u tanciciho domu, ale vedle me jeli mestsky a typek to asi kvuli nim zabalil.

    tahle dvojka z mustku to tam dela vzdycky v podvecer.
    MATEJAK
    MATEJAK --- ---
    DOKKTOR: Jo dík moc
    TULEN
    TULEN --- ---
    YBUKO: prave mam pocit ze sem je potkal na svetovim dni zonglovani co jsme delali v klubovne. po praze chodi este nejhakej jeji partak co vystupuje s kuzlekama, kloubokama na prechodech
    TULEN
    TULEN --- ---
    YBUKO: nevis co byla zac ta akrobatka s tenisovejma raketama?
    MILLY
    MILLY --- ---
    SVÁTEK HUDBY 2012- POULIČNÍ UMĚNÍ V CENTRU PRAHY

    http://www.facebook.com/events/354271547971434/369350139796908/?notif_t=plan_mall_activity

    21. červen 2012, Praha

    "A je tu už třetí Svátek hudba 21. června. Hudba a umění od všech pro všechny v ulicích Prahy. Amatérští i profi muzikanti a performeři, přijďte v jeden den ukázat svoje umění a oživit město, a vy ostatní se přijďte podívat a hodit pětku do klobouku.

    Hraješ, zpíváš, žongluješ, umíš dělat živou sochu, divadlo, nebo jakoukoliv jinou formu umění, které se dá předvést ve veřejném prostoru přímo na pražské ulici ?

    Ať jsi začátečník nebo profík - přidej se! Pokud jsi to ještě nikdy nedělal a máš chuť to zkusit, tohle je ten nejlepší čas a příležitost. Nebudeš sám.

    Pojď s námi VYSTOUPIT DO ULIC NA HAPPENING "SVÁTEK HUDBY 2012" ! a vnes trochu života do pražských ulic. A nebo se stav jen podívat a hodit pár korun do klobouku pouličním umělcům, které třeba jindy v Praze neuvidíš!

    Nehraješ ani nic neumíš? Přijď se podívat!

    Iniciativa BuskerVille ve spolupráci s o.s. Kultura W10 vyhlašuje už třetí ročník NEKOMERČNÍ OSLAVY POULIČNÍHO UMĚNÍ - středopražský happening „Svátek hudby 2012“. Bude se hrát v pražských ulicích a přidat se může úplně každý - ať už jako hudebník, žonglér, nebo divák.

    Není nic snazšího než se zapojit a vyjádřit se. Nezáleží na tom jaký hudební styl hraješ, ani na tom jestli jsi amatér, nebo pokročilý hráč či profesionál. Ani zda hraješ na kytaru, buben, heligonku, nebo třeba lesní roh !!!

    Vraťme na jeden den veřejný prostor na Praze 1 lidem, bez toho abychom za to museli platit!

    Jaké si to uděláme, takové to budeme mít, vybojovali jsme, že se smí hrát na ulici téměř všude, pojďme toho využít.
    MUZIKANTI ,PŘIDEJTE SE !!! BUSKEŘI, POPADNĚTE NÁSTROJE A KLOBOUKY a pojďte si zahrát na ulici.

    Praha, centrum města ( Doporučujeme Na Příkopě, Celetnou, Náměstí republiky, Karlovu, Kaprovu, Mosteckou, Kampu atd. Nedoporučujeme naopak ulici Na Můstku, kde je dohodnutý zákaz hraní) , after party od cca 21:00 (momentálně domlouváme prostor). Další info doplníme záhy!

    Jak asi víte, v Praze už je až na pár omezení možné po centru vystupovat na ulici.
    Podmínky jsou stanovené zde: http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistrat/jak_si_zaridit_mhmp/akce_na_verejnych_prostranstvich/jak_si_zaridit_mhmp-akce_na_verejnych_prostranstvich-doporuceni_pro_verejne_produkce_busking.html
    Pozor!! Platit budou i 21.6.2012.
    Není možné dělat všechno a všude, nicméně se pokusíme, aby město bylo o chlup tolerantnější než během týdne.

    Celonoční after s hraním a jammováním:
    klub Vzorkovna, Bartolomejska 13, Praha 1
    Žhavit vzorky začneme od 20:00 (Pozor pozor, ve 20:00 bude after ve Vzorkovně v Bartolomějské 13 započat dokumentem o pouličním umění v Praze.) a po 22:00 tu uvítáme všechny, kteří by rádi hráli dál a venku už by rušili noční klid.
    Narozdíl od loňska snad klub najdete snadno ;)



    video SVÁTKU HUDBY z roku 2010:
    http://www.youtube.com/watch?v=TlpldSGOZkQ
    videa z roku 2011:
    http://www.youtube.com/watch?v=nc9da3IQv5c
    http://www.youtube.com/watch?v=Pgo5zCgzspk
    http://www.youtube.com/watch?v=RCrJVBrgYa8


    DALŠÍ INFO BUDE BRZY NA www.busking.cz "

    Info k povolení ohledně celoročního hraní: "V Praze se smí hrát všude až na pár vyjímek (karlův most atd.), a je několik doporučení, jakože nepřekračovat 50 decibelů tuším, neřinčet na jednom místě bez přestávky dýl jak dvě hodiny, nepoužívat zesilovače, nehrát ve více jak ve 4 lidech, po desáté hodině atd...nejkonkrétněji vám odpoví lidi třeba tady https://www.facebook.com/buskingcz nebo https://www.facebook.com/groups/buskerville/ "
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam