• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WYDERBlogy cestovatelů... Váš blog ze zahraničního pobytu (dlouhodobé výpravy,pracovní pobyty, studijní Erasmus, letní tripy)
    HERMIE
    HERMIE --- ---
    MADE: na rok.

a aby se neřeklo, že jen povídáme, zde se můžete pokochat zimními radovánkami, které jsme s dětmi podnikali a obecně naším au-pair blogem: http://vstv.cz/?p=368
    MADE
    MADE --- ---
    HERMIE: 4000,- na jak dlouho?
    HERMIE
    HERMIE --- ---
    KOTCHISTAAN:
    MADE:
    pravda, já jsem u VZP, ale taky budu muset doložit, že jsem byla rok pojištěná jinak. nechci dělat reklamu, ale u Allianz mi udělali moc dobrý pojištění. Na všechno, neomezené částky a na celou Evropu. a to za 4000,- .
    MADE
    MADE --- ---
    KOTCHISTAAN: Pojištený být jako občan čr musíš. Jela jsem na delší dobu do Středoafrické republiky, přerušila pojištění u OZP a zařídila cestovní u jiné. Když jsem si pojištění u OZP chtěla po návratu obnovit, tak jsem jim musela doložit, že jsem pojištěná byla... Je to pakárna, protože kdyby se mi v té africké vesnici, kde jsem byla, něco stalo, tak pro mne stejně nic nebudou moct udělat.
    KOTCHISTAAN
    KOTCHISTAAN --- ---
    co když cestovní pojištění nemáš?
    HERMIE:
    HERMIE:
    HERMIE
    HERMIE --- ---
    KOTCHISTAAN: myslíš pojištění v ČR? než jsem odletěla jako au-pair, tak jsem si zašla na svojí pojišťovnu a tam si dala, že chci přerušit pojištění na dobu neurčitou od určitého data (od toho data, mám pojištění celoroční cestovní) hloupé je jen to, že jakmile to přerušíš, tak o to nemůžeš zažádat do půl roku zpátky.
    AGR
    AGR --- ---
    RADUZZKA: S erasmem muzes jednou na studium a jednou na staz - tu nechces?
    KOTCHISTAAN
    KOTCHISTAAN --- ---
    čau, mám otázku na někoho kdo byl dlouho mimo čr(a má české statní ob.)......jak se dá zrušit placení pojištění???jestli vůbec.....cokoli na tohle téma,díky
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    ahoj byl tady někdo víckrát v cizině s nějakým programem... byla jsem již jednou v rámci programu erasmus a moc bych chtěla vyjet znovu .. v magisterském :)

já se v tom moc nevyznám a tak se sokratem ? leonardem ? je tady někdo jako věčný cestovatel ? ráda bych odjela ještě na letní semestr ...

díky za cokoliv.
    WYDER
    WYDER --- ---
    Doplněny informace a nové stránky na nástěnku...
    EGON_SVRATKIN
    EGON_SVRATKIN --- ---
    ANEZJE: Já vždycky dojedu metrem na Chodov, podél cesty se vrátím asi 400metrů na benzínku Agipku, tam se poptám a delší dobu než půl hodiny jsem čekal jen jednou když jsem na ni přijel ve čtyři ráno :-)
    EMIS
    EMIS --- ---
    ANEZJE: hele hodne lidi stopuje az na chodove plus minus autobus je to nekde tady
    ale ja kdyz jsem jezdil, tak jsem vzdy stopoval uz na roztylach a to zde. Auta tam nejezdi tak rychle.. Vzdycky byvala dira v plote u toho mostu. Tedka nevim, stopem jsem nejel par let ;)
    ANEZJE
    ANEZJE --- ---
    chtěla bych se zeptat kde se stopuje na Brno z Pahy...???? Určitě někdo víte...?????
    PIPPO_SPARK
    PIPPO_SPARK --- ---
    Rád bych se se všemi podělil o fotky z týdenního roadtripu po jižní Anglii a Cardiffu (Wales) ...

vstv | Týdenní roadtrip – rajce.net
    http://vstv.rajce.idnes.cz/Tydenni_roadtrip/

Oxford, Cardiff, Bath, Salisbury, Southampton, Portsmouth, Brighton

přespání v kempech Oxford, Salisbury, Southampton a Cardiffském hostelu ...
    vše levné, krásné, čisté...
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    Ahoj, chystam na Erasmus do Groningenu (Nizozemsko) ma někdo zkušenosti konkretně s universitou tam?
    WYDER
    WYDER --- ---
    Osobně doporučuju http://krasnojarsk.blog.cz/. Četl jsem ho v době vzniku, ale i teď mi to příjde hodně zajímavé (Erasmus v Rusku)...
    WYDER
    WYDER --- ---
    Nástěnka (konečně) doplňena o různé cestovatelské blogy a weby... Další linkujte a doplním...
    SCIORP
    SCIORP --- ---
    přidám se k Vortavor
    taky mě velice zajímá, čína, respektive hlavně Tibet. studyjní pobyt mě ani tak nic neříká, ale jde mi hlavně o to jestli máte někdo zkušenost s žitím tam na vlastní pěst
    jak je to s úřady atd. můj plán je asi takovýhle odjet tam rok se tam nějak protloukat, a když to dobře půjde tak se po roce vrátit
    VORTAVOR
    VORTAVOR --- ---
    můžu se zeptat, kdo má zkušenosti z pobytu v Číně ? nejlépe studijní ?
    jde mi o takový věci jako je vybavenost kampusu, kde si vyperu, kde připojim na internet, jak si vyberu peníze z účtu (kde bankomaty ?), jestli na studijním mluví aspoň trošku anglicky nebo německy, jaká je hromadná v městech, co školní menza, jak doktoři....
    jaký máte zkušenosti s kupováním letenek, a jestli hodina a půl stačí na přestup mezi letadly, třeba na Pařížském nebo Moskevském letišti (všechno na jednom nebo přejíždím mezi nimi ?) .....
    nejlépe Zhengzhou, ale díky za cokoliv co máte vyzkoušenýho :)
    MOGGOLL
    MOGGOLL --- ---
    KATHARIINE: no ja nemam moc skusenosti s univerzitou ale zato ziju v thessalonice a znam par erazmaku co tady letos byli a kazdej rika ze to byli spis prazdniny tady nez skola prej je to tady strasna ulejvarna voni se rekove moc nestrhaj ale zato jsou tadydobry party na univerzite
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam