• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREBRALLomy opuštěné i činné
    Lomy jsou krásné. (Václav Cílek)

Fotografie lomů českých, moravských, slezských a zahraničních.
    Tipy na zajímavé výlety a exkurze.
    Problematika rekultivace vs. spontánní sukcese a řízená revitalizace.

rozbalit záhlaví
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    VODOMERKA: Byl jsem tam ráno a šlo to, asi dočasný výpadek...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VODOMERKA: :-( Před chvilkou to šlo.. Ono nám toho tu nejde víc, se v tom asi někdo šťourá.. To mě mrzí a omlouvám se.. Každopádně zkoušejte dál! :-)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    TAMARIX: pritezujici okolnosti ale je, ze ten odkaz nemaka :( ;)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Můj zaměstnavatel teďka zveřejnil parádní hračku, která, byť primárně určená k mapování starých ekologických zátěží je použitelná naprosto univerzálně. Pár týdnů po neoficiálním zveřejnění, byla např. zaznamenaná zvýšená návštěvnost z nějakého klubu přátel starých železnic.. :-) Každopádně doporučuju prozkoumat zejména tato místa: vaše bydliště :-), Mostecko a pohraničí. Velmi poučné, velmi zábavné..

Odkaz na to veledílo: http://kontaminace.cenia.cz/

Budiš mi tato reklama polehčující okolností v trávení pracovní doby na internetu.. :-))
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Scanuju staré rodinné diáky a našel jsem dvě fotky k tématu, asi cca rok 1979, Rakousko, někde mezi Vídní a Alpami. Podrobnosti nevím, ale pokud byste to náhodou někdo poznali, dejte vědět... :-)

(teda, ono u lomů se hádá zvlášť blbě, protože se pořád mění, ale tenhle už vypadá dotěženě a mohlo by to být něco významnějšího, protože jinak naši fotili jenom samý památky)

IMG_0009

IMG_0010
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    SUCZKER: MTO-1000A, 1100mm, f10.5. Ruský stroj, z bazaru.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    OT: sakra, kolikatka je to objektiv ?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    TAMARIX: Jojo, lom Československé armády, foceno ze svahu nad Jezeřím.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PREBRAL: Hlavně kontrast těch mini náklaďáků a velkorypadla. To je někde na severu?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Z jednoho většího a činného... i když tenhle mi bude zrovna smypatičtější teprv, až toho jednou nechaj.

61 Rypadlo
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    Tady jim na hladinu Labe chybí ještě asi 20m, pokud se to má někdy rozumě zatopit, tak je potřeba se dostat asi 5m pod hladinu Labe. Jenom srážková voda to nezaplní...
    PULP121
    PULP121 --- ---
    to vypadá moc hezky, dopoporučil bych schválit zákon ve kterym bude stát, že když se ukončuje těžba tak se musí lom upravit tak aby se tam po zatopení dalo super skákat do vody bez možnosti úrazu páteře a podobně...:-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VISNAK: :-)) Jojo, starý dobrý Aussig a Mariánská skála.. Docela mě mrzí, že ač jsem tam tři roky strávila na studiích, tak to okolí tam skoro neznám.. :-(
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    Znátě někdo jiné krajské město, které má asi 400m od centra činný lom ?

Tohle je v Ústí nad Labem, viz:

http://www.mapy.cz/#mm=F@x=132247776@y=138006816@z=15

VISNAK
    VISNAK --- ---
    Tak by to v tom případě chtělo lightforce, nebo bouchnout pořádnou magnéziovou slož ! ;)
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    VISNAK: Ručním halogenem, ale ve vzduchu byla trocha normálně neviditelné mlhy (nebo islandskýho popela :-), takže až na konec lomu jsem pořádně nedosvítil, moc brzo se to rozptýlilo. Chtělo by to taky ještě delší čas, jenže jsem si k tomu nepohodlně sednul, tak jsem to musel vzdát dřív...
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    Číms to svítil?
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    ZUZKAOU: no v čechách nevim nevim. protože je všude zvýšený množství metanu na tolik že pro nejvyšší bezpečnost závodníků nemůžou závody pořádat. bych řekl.. ale možná kecám!

no a kdyby někdo o něčem věděl a chtěl pro nás bikery něco uskutečnit nechť se ozve :))
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PREBRAL: Těžká romantika.. Moc pěkný! :-)
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Image and video hosting by TinyPic
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KROTITEL: fíha - tomu říkám rekultivace! Na to přeci musí být nějaké vhodné doly i v Čechách. I když ne zrovna solné.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    PULP121: mam pocit že to je Schladming ale nejsem si jistej.
    určitě to bylo přec cca 4-5ti lety na videu Redbull Rampage. dobře ty:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam