• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TULENI2 (3,4...)v1 aneb Fotky těhotných žen
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    OXIS: taky jsem to tak mela:-) Docela me pobavilo pozvani na rande jeste mesic pred porodem, kdyz jsem cekala malyho. No a kdyz jsem cekala nase dvojky, tak jsem mela v porodnici nejmensi bricho ze vsech a v tech trech tydnech po porodu dostala vic nabidek na rande nez za celej zivot. Nechapala jsem...
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    RENFRI: jj souhlas
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Což zní furt blbě pateticky, hm, prostě mi jen přijde, že se tohle téma zbytečně tabuizuje, což je někdy na škodu.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZU_22: Ne, v pohodě, to je prostě život, nedělám z toho vědu. Už dávno ne :-)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    RENFRI: aha, to pardon, jsem nevedela..
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZU_22: No tak ne každý těhotenství končí porodem, žejo.. To není důležité, spíš mi šlo o to, jak je to pokaždé jiné...
    ZRK
    ZRK --- ---
    ZU_22: taky to čtu docela překvapeně :)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    RENFRI: ty mas dve deti??ja myslela ze jen jedno!:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    OXIS: já mám ted na konci druhého těhotenství o polovinu méně, než jsem měla u toho prvního.. mě přijde, že to nějak moc nejde ovlivnit.. to tělo si jede podle sebe :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    RENFRI: to Tě tě to malý doslova vysálo! Bříško už se trochu rýsuje, ale nevědět, řeknu, že je to špek :))
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    OXIS: Za prvních 14 týdnů těhotenství jsem zhubla 8kg, do 26tt jsem neměla vůbec žádné břicho, pak mi vyrazilo rychle a dohnalo to, rodit jsem šla s +4kg, po porodu tedy měla instantne svoji predporodni váhu a při kojení i přes vzornou stravu a pohyb jsem nabrala 10kg... to nenaplanujes. Při dalším těhotenství jsem pak přibrala 5kg jen do 9tt...
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tak jsem ve čtvrtým měsíci a slyším, že jsem nějak hubená! No natož, aby se někdo zeptal, jestli náhodou nejsem v tom. Doufám, že mi tenhle "trend" vydrží, když vás tak čtu :).
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    GIDDY: Mám to jako ty, kojím a jím hodně a hubnu. Musím se pochlubit - od porodu loni v září jsem shodila už 21 kg. Při těch 31 kg, které jsem v těhotenství nabrala, mám sice pořád nadváhu, ale je to už prostě znát a jsem ráda, že jsem zpátky v džínách a nemusím nosit XXXL kalhoty na gumu...:)
    TULENI
    TULENI --- ---
    GIDDY: mam to stejne jako xmarge, i pres kojeni jsem nehubla, nechala jsem dost v porodnici ale pak se me to drzelo jak kliste a ne a ne to shodit...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GIDDY: většina žen má to štěstí, že kojením hubne. Pak ovšem existují ženy jako já, které kojí a místo hubnutí naopak přibírají:o( Takže jsem za 10 měsíců kojení přibrala 10 kg (v porodnici nechala 8). buď ráda, že to máš takhle:o)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LURA: ano presne tak, protoze ovulace je prumerne dva tydny po menstruaci, a pocitaji to jako prumer
    s tou vahou, ja u prvniho pribrala 13, rodila sem tyden po terminu (ale presne na muj vypocteny termin), zhubla sem vse do 3/4roku, s druhym sem pribrala vic - 15kg a za ctvrt roku sem vazila min nez pred tehotenstvim..podle me to ma este souvislost s kojenim, dyz se koji de to rychle dolu, nebo ne? ja totiz zeru porad jak pasak a sem hubena, zato syn pribira jak divy, takze co snim de pres mliko do nej..uvidime az prestanu kojit
    BONIE
    BONIE --- ---
    LURA: tak jestli to já nechápu blbě, tak vlastně jo :)
    LURA
    LURA --- ---
    BONIE: Díky:-) Takže vlastně každé těhotenství je ve skutečnosti cca o 2 týdny mladší, než podle papírů, to jsem chtěla vědět.
    BONIE
    BONIE --- ---
    LURA: podle poslední menstruace.. protože skutečný den početí malokdo ví.. ty vyšetření jsou takhle nastavena
    LURA
    LURA --- ---
    Chtěla bych se zeptat místních znalých - jak počítají doktoři těhotenství? Těhotenství trvá cca 38 týdnů. Když vám dá doktor průkazku (nebo vy sem k fotkám píšete týden, ve kterém to je), je tam skutečná doba těhotenství a nebo je to doba od poslední menstruace, aby to celkově vycházelo na 40 týdnů? Mám v tom trochu chaos, protože jsem měla dojem, že to počítají na 40 týdnů, ale to pak zase nesouhlasí se skutečnou dobou trvání těhotenství. Z toho pak plyne i otázka toho, že určitá vyšetření se dělají v určitých týdnech, takže podle čeho se to počítá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam