• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRKeltové na Šumavě a v Čechách
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Dobrovolníci budují keltskou vesnici | Místní kultura
    http://www.mistnikultura.cz/dobrovolnici-buduji-keltskou-vesnici
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    Máte tu někdo přehled, ideálně i podrobnější informace, o keltech v Brdech - hlavně dobříšsko a příbramsko? Děkuji:o)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Včera jsem navštívil Obří hrad u Popelné.Všem doporučuju. Škoda že tam nemůžu být dneska večer.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    už jsem to sem postoval 26.7.2009 - ale od té doby se objevily další příspěvky v diskuzi, a nově i možnost moderace. chystám navíc nové články o keltství (zejména) na českém území - a uvítal bych jakékoliv zajmavé (co nejserióznější) poklady - ať už v diskuzi pod tím starším článkem, nebo tady na NYXu

TečkaCZ - Češi jsou Kelti - alespoň etnicky, když ne jazykově...
    http://teckacz.cz/609
    VHODY
    VHODY --- ---
    ty vole PPHUFIKU, je všechno v cajku?
    HYENA
    HYENA --- ---
    PPHUFIK: Copak sme to aplikovali?
    NTSHADOW
    NTSHADOW --- ---
    PPHUFIK: ty jo, asi jsem hloupy, ale vubec tomu nerozumim:(
    PPHUFIK
    PPHUFIK --- ---
    ahoj keltove, ja nemam rad jazz a vi mne take ne, mystik my rika, ze se zdovolenim asi nezamiluji, jak tam tedy bylo u sece, kdyz se pripojuji na fest, nevim jak jezdi kyvadlova doprava. tatinek mne nepousti, a behaj v lysi vlci?, ano behaj, 11.69. 20010 spatren v okoli lyse nad labem paroh, nekdo jako hlas my rika, ze my chce strelit. tak utikam do kurniku a chechtam se jsem nad kapitanem nejsem vojak, ale to nevadi, vadi my roky matky. ale tak dal, idim jeleny nebo uz bludy, jsem opravdu, debil.

MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    Keltové (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/keltove/portal/
    MALLAJKA
    MALLAJKA --- ---
    Ahoj, chystáte se na Beltine?
    http://www.beltine.cz/
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---

KEIKIN: Z dosud došlých zpráv vyplývá, že na Moravě spojení fungovalo a účast byla skvělá.

Tak co čeští keltové ? zúčastnili jste se ?
    PEKY
    PEKY --- ---
    POWEROFSTYLE: určitě..znám jednu starší ženu-šamanku, která žije na Gran Canarii, kde byli obři dříve "původní" obyvatelé..
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    POWEROFSTYLE: gigantů?jámyslelže obrů...
    REVAN
    REVAN --- ---
    POWEROFSTYLE: To ses dočetl v Kozákovi, že?
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    Před 27 lety mě a manžela vzal na Obři hrad u kašperských hor jeden starý lesák z Šumavy.Řekl nám o pozůstatcích keltského hradiště na vrcholu.Na konci paseky jsme uviděli kamenné,napůl přírodní sloupy,tyčící se k nebi."Tak tohle je akropole" řekl starý hajný, "a tam nikdo nesmí chodit" .Poslechli jsme.Následující rok jsme se rozhodli Obří hrad navštívit sami.Šli jsme směrem k "zakázané akropoli",když najednou začal foukat silný vítr.Přestože nebe bylo modré s bílými mráčky,zde řádila téměř vichřice.Zmateně jsme se rozhlíželi a najednou vidíme,jak mezi kořeny vyvráceného stromu sedí stará žena s malým dítětem a upřeně na nás hledí.Od akropole vyšel střík,bílé vousy a vlasy mu vlály ve větru a měl upřený pohled...Obestřel nás nevysvětlytelný strach.Jakoby nám cosi přikazovalo "Jděte pryč!" Skočili jsme do mlází,skrčili se a snažili se ten pocit hrůzy přemoci.Chvíli to trvalo,než jsme se sebrali a rychle slezli pod vrchol.Sotva jsme se ocitli pod ním,vítr utichl a byl klid.....

Jarmila Schleissová,Plzen.

Převzato z nejmenovaného časopisu který se specializuje na tajemno apod.
    ANNA
    ANNA --- ---
    MUTHA:
    CANDLEMASS: spousta možná ne, ale pár jo, krom Dívčího Kamene jsem navštívila Hradiště u Netolic, krom toho jsou v okolí i pozůstatky osídlení "nekeltských" kultur (třeba mohyly). často jsou to jen zarostlé pahorky a valy, téměř k nerozlišení od přirozeně nebo novodobou lidskou činností vzniklejch jam apod.
    to Hradiště je "energeticky" docela zajímavý místo, akorát přes něj někdo naplánoval vedení vysokýho napětí, což vytváří poněkud disharmonii.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam