• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    MEFISTOFELLE
    MEFISTOFELLE --- ---
    Ahoj, možná to bude hloupý dotaz, ale podle čeho se rozdělují na LFP studenti do jednotlivých měst v šestým ročníku? Já bych ráda zůstala v Plzni, ale trvalé bydliště mám v Praze a bylo mi řečeno, že mě pošlou do Ústí.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    MIKATCHOU: Myslim, ze vestina lekaru (minimalne tech mladsich) anglicky umi. Ale ono neni problem zavolat do ordinace s hello, can i speak with dr jakjensejmenuje? a zeptat se ho, jestli ma s anglictinou problem. Obecne asi studensti lekari umi anglicky (prece jen na fakultach cizinci studii), nebo ruzni "zavodni" u pracovist, ktere zamestnava bezne cizince (treba AV v Krci, v Dejvicich..). A kdyz si zajdes na polikliniku, kde je tech lekaru vic, tak vzdycky nejaky z nich anglicky mluvit bude. A pokud chces zkusenosti, tak se asi poptat v prazskych anglickych komunitach (napr cirkevni - anglicka katolicka farnost je na malostranskem namesti a u Jezulatka, cirkve bratrske vzdycky poradaji nejake vyukove lekce anglictiny s rodilymi mluvcimi)
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, sháním dobrého gynekologa na Praze 8, či 9... nevíte o někom? kdo by ještě bral nové pacienty? Díky.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ahoj, chtěla bych se zeptat, zda neznáte někdo nějakého dobrého praktika v Praze, který léčí i cizince, tj. umí angicky
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Aha, to u nas v prerii nemame. Dik.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Co je zurnal?
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Nedávno jsem uklízela a našla spoustu medických učebnic, nevíte je v Brně na fakultě nějaká burza? Ráda bych se jich začátkem semestru zbavila.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Hnus, to znám úpěnlivé čekání na atest, aby mohl člověk vypadnout
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    hm ja jsem v kosmonosich, pry berkovice to uz maj ze sebou, nevim, takze ne ze nam znizili platy ted sestry pujdou, platy uz snad dolu nepujdou (?) .. at uz mam tu atestaci a muzu jit.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    U nás ve VN Brno zatím nic, teda já už jsem tady jako externista :)
    Jinak pracuju v ambulanci bez sestry a co bych za ni někdy dala
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    cus, kde vsude uz propousteli sestry? a jak to pak vypadalo na oddeleni, ze trebas misto 4 chodej na smenu 3? u nas se to prave chysta, takze celkem stres mezi sestrama, nikdo nic nevi, jak vzdy.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    CORNELA: Tak já se klidím, měj se fajn, frndo ;-)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    OTOME: Tvl, po kolikátý tu píšu, že mi to nepřišlo vtipný, a konkrétně tobě? A ty budeš pořád šťourat? Nebavíš mě.
    OTOME
    OTOME --- ---
    PEPENKA: Není úplně poznat, žes pochopila, že to byl vtip a nadsázka, když se furt obhajuješ a házíš argumenty pro to, jak to není košér... což je v případě vtipu iracionální. A pokud si doopravdy myslíš, že máte holt jen jiný smysl pro humor, tak stačí říct "hm, nepřišlo mi to vtipný, tečka" a ne se tady hádat...
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    No tak lidi, tolik povyku kvůli jednomu psovi :-))
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    OTOME: A tys ještě nepochopila, že asi máme s Cornelou jinej smysl pro humor, protože tohle mě fakt ani náznakem nepobavilo...

GEISHA: A že se tu poprďuješ ty nade mnou? Asi máš taky dost času. Nevím, jak moc jsou Corneliny odpovědi erudovaný, vše, co mi tu psala, je z tetičky Wikipedie, i v přesně stejným pořádí ;-) K tomu, že se hloupě ptám - a co jako? Jsem člověk zvídavej a nevidím problém v tom, že když mě něco zajímá, zeptat se. Holt, někdo se ptá a rozšiřuje si obzory, někdo naopak jen poučuje a chytračí, mimochodem ty seš právě jedna z nich. A o jakým mým vtipu tu píšeš, to sis vycucala kde z prstu? Já tu žádný vtipy o nikom neházel, takže se hoď do klidu.'

GATTA_NERA: Díky, ty jediná mi tu píšeš něco smysluplnýho, já si už ze začátku říkala, že jsem tu asi špatně... :D Nemám dost erudovaný informace, no :D Ale zase si nemyslím, že kdo není lékař, musí bejt nutně debil, což Cornela si jistě myslí, podle jejích odpovědí (nejen mně) :D Takže se jdu přesměrovat jinam ;-)
    OTOME
    OTOME --- ---
    PEPENKA: Tys asi furt nepochopila, že to byl VTIP... tudíž neznamená, že si Cornella doopravdy myslí, že bys žrala syrové maso psů...
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PEPENKA: doktoři mluví ještě hůř :) A tohle je diskuze hlavně pro lidi z oboru, tak se nediv...
    Pro konzultování problémů je asi lepší zeptat se v jiné diskuzi
    [ MEDICINA ]
    [ NEMOCI - jak s nimi bojovat ]

Ale bacha, Cornela je všude :D
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    GATTA_NERA: Dík za pochopení, aspoň někdo...

OTOME: Jo, taky jsem se úplně za břicho popadala! Navíc bych ty psy musela ŽRÁT (takhle mluví doktoři o lidech???) syrový, což asi taky není úplně košér...
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    OTOME: :D
    Nj, my co jsme už pár let v praxi degenerujeme, ale fakt, čím déle pracuju ve zdravotnictví, tím méně jsem lucidní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam