• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: no, prave tam ten maraton neni vubec mozny (alespon tam, kde jsem byla). Proste norm.pracovni den odnpul osme do pul pate, domu. Na sluzbu nastup v sedm rano, odchod v sedm rano nasledujiciho dne domu, nastup na normalni pracovni den dalsi den v pul osme rano. Pricemz ta 24h sluzba se rozlozila mezi ty dva pracovni dny (kdy byl vlastne jeden z nich doma).
    Myslim si , ze takhle by to melo fungovat,... a ten model se mi libil, ty mudri proste byli odpocati.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BAGRNASTROME: hm, asi je pro ty lidi fakt moc složité :-) gynekologové to mají asi jednodušší, těm si na tu kozu málokdo lehne obráceně :)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PTACOPYSK, INFLIXIMAB: Jo, taky jsem si toho na praxích všimnul a přesně: když člověk řekne jen "položte se", tak pohoda a když dodá "na záda" blbě koukaj a lehaj na pupek:-D Asi ty nervy a podvědomí, že když to lehnutí nějak dál specifikuješ, že to bude nějak "neobvykle".
    CORNELA: No třeba Angličani píšou o tom, že fakt budou muset vzít další lidi. Což bych docela ocenil;-) Otázkou je, kde na to chtěj vyškrábat prachy...
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: jasne. Tam to byl vsude standard, prave kvuli predpisum a udrzeni cileho doktora. Kdyz jsem vypravela, jak to chodi u nas, dr. Se na me patrave podival a s velkymi neduverivymi otazniky v ocich podotknul:"ale vy jste v EU, ne?!?"
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    PTACOPYSK: nervozni pacient, trosicku zmatenejsi (klidne i mlady), zachyti "lehnete si" a pak nekde "zada".... a prebere si to jak rikas..........? Mne se to parkrat stalo i jako pacientovi :) asi nejjednodussi by bylo "polozte se na lehatko"... :) ale jen teoretizuju, nejsem v praxi:)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    máte někdo rozumné vysvětlení proto, proč když pacientovi řeknu, ať si lehne na lehátko na záda, 70% z nich si lehne na břicho? vrtá mi to hlavou už docela dlouho :)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    Ten volnej den po 24h sluzbe funguje v nemocnici v nemecku, kde jsem byla na stazi... a tim se presne "ten prescas vykrwti"...ma to velikou vyh8du, lidskou, ze se ten clovek fakt vyspi a muze si dopocin8ut. A to podotykam fungovao i na oddeleni interny, kde bylo 25pacientu (furt plno a novy prijmy) a byly tsm dve doktorky, cili po sluzbe te jedne pak jen jedna....
    MISON
    MISON --- ---
    CORNELA: Jak to svejci obchcijou nevim, ale nejak to urcite udelaj ;)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    nebo to nakonec skončí tak, že lékaři sice budou pracovat, ale oficiálně tam nebudou (před službou si odpíchnout odchod) či tak něco .... ještě, že jsem v oboru, kde se neslouží .....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    češi určitě nějaký fígl vymyslí .... jinak bych to hlavně v okreskách nemohlo fungovat
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    CORNELA: Co jsem tak slyšel, oblíbenej fígl je druhá smlouva právě na ty přesčasy.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Jinak uz se to vyresilo, diky vsem za pomoc !
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    PTACOPYSK: Tretina lidi , fakt ? a to nabiram casto a nikdy jsem to positivni nevidela. Well. Ja nevidela jeste spoustu veci.Tuna v prerii to delame jako scrrening test v prvnim trimestru pro tehotne, co maji kocky.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KOSMOKOSMO: tak pozitivní IgG má třetina lidí, tak asi není důvod to řešit? Jaký byl důvod ty protilátky nabírat?
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    CORNELA: no nemelo by, ale gynekolog v prerii to nikdy nevidel a na intertu pisou , ze normalne dostupne kity, co se tyce testovani IgM jsou nespolehlive. Ach.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    TARI: mam pacientku v prvnim trimestru, co ma positivni toxoplasmozu IgG . Testovala jsem tedy IgM , ktere je negativni. Nema kocku, susi neji. Mam udelat jeste neco ?
    TARI
    TARI --- ---
    KOSMOKOSMO: copak?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CORNELA: no asi jak v kterém oboru ....
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Help, nejakej gynekolog tady?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam