• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    diskuse pro lékaře stávající i budoucí, o jejich uplatnění apod. Zkušenosti s jednotlivými pracovišti, šéfy, vzděláváním a vůbec samé slasti oboru.
    rozbalit záhlaví
    TARI
    TARI --- ---
    KOSMOKOSMO: copak?
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    Help, nejakej gynekolog tady?
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    PTACOPYSK: psychiatri maj kolecko na interne. (a ano, i na psychiatrii resime hodne internich veci, spis mam dojem, ze somaticke obory si myslej, ze psychiatricky pacient nemuze byt i interne nemocny protoze je to vzdy boj nekoho prelozit na internu)
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    GATTA_NERA: po pedopsychiatrech je shanka po cely CR :D pac nejsou
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    STARAKRYSA: pedopsychiatr? Po někom takovém je sháňka v Brně...

Já začínala po škole v ambulanci u Dr. která měla lektorskou smlouvu s ČLK, prachy žádné, ona měla zástup, ale počítalo se mi to do praxe a v Praze se nic jiného kromě PhD.studia nedalo najít
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    PTACOPYSK: ano, to je fakt o necem jinym, to ta interna je potreba rozhodne vic...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    STARAKRYSA: jasný, no ono u těch dětí to nebude až takový problém, horší je to u dospělých, kdy na oddělení leží staří polymorbidní pacienti ....
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    PTACOPYSK: nejsem na dospele psychiatrii, ty decka maj samoze taky somat.obtize, ale kolegyne je pediatricka, co proste nechtela jit do duchodu, tak to zkusila na detsky psychiatrii a jako dobry, takovej doktor se v ciste psych.nemocnici hodi :) tagze se s ni dycky radim..ale vetsinou sou to infekty HCD, obcas u holek IMC, u kluku nejcasteji urazy, ktery se stejne vetsinou poslou na chiru a nebo bolesti bricha. pruser spis je, ze ty decka si bud vymejslej nebo somatizujou, tagze ´kdyz mame echt pochybnosti, stejne se posilaj do normis nemocnice
    sice nejsem odbornik na somat.obtize, ale sem docela rada, ze se muzu zaobirat i takovejhlema vecma, nicmene kdyz nevim, tak se dycky radim nebo ty decka davam rovnou na konzil.vysetreni.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    PTACOPYSK: dekuju... no, svym zpusobem logicky postup.. uff, jeste to bude sranda, teda..

STARAKRYSA: to zni uz docela lidsky.. :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    STARAKRYSA: to se dělá běžně, že hlavně v rámci jedné nemocnice člověk dostane razítko z pracoviště kde vůbec nebyl, ale poté, co jsem byla na kolečku na psychiatrii jsem nebyla silného dojmu, že to kolečko na interně by psychiatrům vůbec neuškodilo (protože tam často leží i interní pacienti a někdy jsem zírala, co tam s nimi provádí) .... to je snad ještě horší na chirurgické JIP :)
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    INFLIXIMAB: takto se jiste netyka jen pedopsychiatrie. V detsky a dorostovy psychiatiri doslo k pomerne velkejm zmenam k letosnimu roku, konecne sme zas zakladni obor na 5 a ne 8 let, jinak ja ten plan jeste nevidela, sem stale zapsana v dospele psychiatrii. Ale vetsinou to funguje tak, ze sice mame naky kolecko na interne chire atd, ale stejne tam clovek neni, dostane razitko a basta, normalne maka porad na te psychiatrii...urcite se to nehroti ani jak na strane zamestnavatelu (interny. chiry) - nemaj na tebe cas, tak i na strane zamestnance (zadatel). No je to na prd postaveny. Uvidime co bude dal, zatim to pro me neni aktualni.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    INFLIXIMAB: stabilizační dohoda je, že ti nemocnice zaplatí kolečka a pustí tě na ně, ale musíš v té nemocnici ještě po atestaci x let pracovat (a nezdrhnout do lépe placené soukromé sféry), pokud do nedodržíš platíš dost velkou pokutu

a veškeré info o rezidenčních místech je na webu ministerstva zdravotnictví pod "dotační programy", jde o to, že stát zaměstnavateli přidá peníze na "kolečka", ale ty se zavážeš, že uděláš atestaci do roku xy a 5 let po atestaci budeš pracovat v daném oboru v ČR; o rezidenční místa žádají každý rok zaměstnavatelé, a těm, kterým ty rez. místa přidělí, dělají výběrové řízení na rezidenty (t.j. zaměstnance, kteří pojedou v tom dotačním programu) ..... ale není to pro všechny obory a těchto míst je omezený počet
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    PTACOPYSK: co je stabilizacni dohoda? A rezidencni mista se dajij nekde najit tykaji se i okresek?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    no a ta nejlepší varianta je mít někde známý, kor když chceš dělat nějaký "lukrativnější" obor a třeba v Praze
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    INFLIXIMAB: tak buď jsi v okresní nemocnici kde podepíšeš stabilizační dohodu, a taky tě na kolečka jenoduše nepustí, protože maj málo lidí (a pokud nemáš stabilizační dohodu, tak si ty kolečka často platíš je to cca 5tis. na měsíc); ve velkých městech zas absolventi na klinikách pracují oficiálně na úvazek 0,1 nebo 0,025, někdy k tomu dělají ještě PhD., takže mají nějaké to stipendium (ale plat podle úvazku a to dělají třeba 10 hodin denně); a pak jsou ještě rezidenční místa dotovaná ministerstvem, kde tě na kolečka pustit musí, ale pokud neuděláš atestaci do určité doby, nebo odejdeš po atestaci do zahraničí nebo jiného oboru platíš obrovskou pokutu (statisice i přes milion); no a moje zkušenost ja taková, že jsem si 7 měsíců platila stáž v nemocnici, kde jsem byla 40 hodin týdně a zároveň jsem byla na ÚP (jako absolvent samozřejmě bez nároku na podporu)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PTACOPYSK: Ale tak stabilisační dohody se údajně zase postupně ruší, ne?
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    PTACOPYSK: jakou mas zkusenost? Na co se pripravit?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    INFLIXIMAB: v česku to není nic neobvyklého nejen v psychiatrii
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    STARAKRYSA: pedopsychiatr? Muzes prosim komentovat tento clanek, co je na tom pravdy?http://t.tyden.cz/rubriky/zdravi/nekteri-lekari-za-praci-plati-misto-mzdy_289153.html
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    JOJOBA: klidne, pokud neva pedopsychiatr, kdyztak posta :D
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    JOJOBA: ja taky ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam