• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: jedná se o scifi, ne? tam projde všechno ;)
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    SRNECEK: klasicky mladý medik-kamarád. obory jsou dva, všeobecné lékařství a zubní lékařství, přičemž i zubaři si projdou chirurgiì a traumačkou. Medikem nic nezkazíš a důvěryhodné to bude.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, mám netradiční otázku. Píšu jeden příběh, v němž jedna z postav předstírá popálení tváře a i popíše, jak ke zranění došlo, tj. pravděpodobně roztavený kov do očí. V ději mám jinou postavu, která by ráda ránu zhlédla pro potřeby studia vysoké školy (čerstvý student). Můj problém spočívá v tom, že potřebuji vymyslet studijní obor, který by byl provázán s tímto zraněním, ale zároveň by nebylo postavě podezřelé, že postižený jedinec není hospitalizován. A tak je logické, že student medicíny by neuvěřil, že zranění proběhlo. Nemůžete mě někdo nasměrovat, byl bych velmi vděčný.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    tyjo, KAMAR , jak to tak ctu, tak asi musis sve pacienty, oddeleni a tu psychiatrii milovat. jianak si nedovedu predstait, ze v takovych podminkach fungujes... psychiatru je vsude malo, tak hledani noveho mista by nemel byt problem, ne?
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    u nas na detsky psychiatrii ma doktor jednu stanici deti, vetsinou do 15-20 pacosu..v prac dobe, cili 7-15,30 si to vobeha sam..pak je sluzba.. L1 doktori slouzi od 15,30 do 21, prisluzbu ma jen L3.. L2jky to maj trochu jinak..jinak u nas dycky slouzi L1+L3
    k vizitam..u kazdeho pacose musi byt minimalne jeden zapis od doktora denne...vizity 2x denne se nedelaj jak na somatickym oddeleni...pokud je nejaka somat.komplikace nebo i jina, tak se pacos sleduje individualne...
    vikendy jsou jiny..to je od 15:30 od patku do 7:00 do pondeli...s tim ze L1 neslouzi pres noc...my tady ten system mame docela fajn ...
    mame max do 130 deti, ted pres prazky tak 75..
    ale kolegyne delala v brne na psychiatrii a skutecne mela 600 pacosu na starosti o sluzbach....moc hezky o brne nemluvila no...
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    PTACOPYSK: ja jako os. lekar mam vetsinou 13-14 pacientu. je to dost, pak nemam cas se poradne venovat vsem. to jsem na prijimaku akutni pece. pak mas rezimove, chronaky a tak, kde je jeden lekar na 30-40 pacientu. jenze je to o pristupu, muzes razit vizity status idem, th idem a cely den se zasivat v kanclu, nebo neco s tema pacientama delat, nastavit medikaci, pak muzes delat individualni pohovory, krizovou, pszcho, delam edukacni skupiny, muzes si zvat rodiny na sezeni, pak je to hodne na jednoho lekare ........
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    PTACOPYSK: jj pak si lidi myslej ze psychiatr neni lekar .....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KAMAR: tak to máte asi docela slušný všeobecný rozhled, když jsem byla na stáži na psychiatrii v Praze, tak mi přišlo, že mnozí psychiatři kromě svého oboru z medicíny neví vůbec nic ....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KAMAR: i tak je to hodně, kolik má jeden lékař pacientů na starosti v normální všední den?
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: jo a pak jeste o sluzbach delas hodne krizovou intervenci, to zabere hodne casu a sil .... lidi se hroutej a neni dostupna "walk in"pece tak prijizdej na pokec, pak nam proste z interny posilaj kazdej prasek navic co si nekdo vezme oni hned ze tentamen suicidii a chira posila kazde skrabnuti ... :/
    kazdej obor je o necem no .. ja bych nemenila ;)
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: kdyz se nekde neco deje tak nas samozrejme sestry volaj, to jsou vetsinou ruzne urazy, synkopy, komata, neklidy, dehydratace, intoxikace etc cokoliv jak jsem psala, pak resis nove prijmy a konsilka ... jako jde to. ja slouzim rada, ale zadarmo nebudu ... nebo by mi nevadilo jenom slouzit, brat si nahradni volna a pak uz nechodit bezne pres den do prace. mne se na tech sluzbach libi, ze jak si to zaridim, rozhodnu, tak je. je to hodne o zodpovednosti za svoje rozhodnuti, ale mne to tak vyhovuje.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: v psychiatrii se stav nemeni z hodiny na hodinu. jenom jedu akutni prijmaky, intenzivni psychiatrickou peci a detox vraci sluzby tj 40+40+10+10, ruzne resocializacni, chronaky, naslednou peci a rezimova neobchazime o sluzbach, to si delaj lekari na oddeleni
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    ale co jsem tim chtela rict je, ze pristup reditelstvi a ztrata penez mne sere a asi se budu muset podivat po jinem miste :// jinde to jde, u nas jsme pro reditelstvi proste nic
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: nejedu 2x denne 600 lidi. to by neslo. ani to neni vsude potreba.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: ja nesnizuju zadnej obor. kazdy ma neco svoje specificke a narocne. jako psychiatr se rukama nenadru nevim jak, ale psychicky je to strasne narocny. ja zase celkem obdivuju chirurgicke obory, ja bych na to nemela ;)
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: ma. vizitu jedes o vikendu stovku. resim tam komata (hypo, hyper) infuse, pneumonky, status epilepticus, pak ruzne chirurgicke picoviny oni se kluci perou, babicky nam padaj, tj takovej psychiatr obvodak (napriklad dojezd ara je cca 10 min v dobrym pripade) akutni neklidy, intoxikace, delirka, prijmy, konsilia, oni nam je spadove interny vozej kazdyho kdo si da nejaky prasek hlavne do sluzeb .... a kdyz se neco deje tak vsechno najednou ... ;) hele, mne to bavi, ale ze od prisitho mesice prijdu o 18 litru neni pro mne zanedbatelny :/
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KAMAR: Podle me je to silenstvi, ale tohle je vsude. Setri se na lidech, jede se na co nejmensi pocet osobo co je mozno dle zakonu a i to se obchazi jak muze.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: vis co kazdy obor ma neco..mi to prijde jakoze psychiatr si jenom cely den sedi a povida ... pritom lidi jsou tady i telesne nemocni coz je tak 75 procent napln sluzeb a akutni neklidy doporucuju nekdy zazit. vubec jsme meli ted poradu jsem vytocena a ted tady ctu jake mame leharo v praci ze na 600 pacientu je jeden psychiatr az az a jeste se o sluzbe nudi.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    vypada ze tady nikdo jiny neslouzi nebo nepracuje v ceskym zdravotnictvi krom corneli .. :( my jdem asi udelat stavku, ze pristi mesic si nenapise nikdo z nas sluzby at se reditelka posere.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: ale my slouzime ze jsme tady jenom jeden lekar. nemas tady fyzicky nikoho kdo by pomohl nebo neco. jedine mas pritele na telefonu, muzes konzultovat, ale ten neni zde dostupny, neprijede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam