• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    INFLIXIMAB: tabulky neznam. ale ja mam ted ve 'fakultce' pri nastupu stejne jako spoluzaci na kraji... podle me je jenom jedna tabulka.
    jini spoluzaci v akciovkach maj v prumeru tak o 5 tis. vic.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    CORNELA: no, je to rozdělený, podle toho, kde toho lékaře děláš. A, e právě nevím, k Čemu je jaká tab.... viz tady http://kupnisila.cz/platove-tridy-tabulky/
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    Prosím starší kolegy o pomoc - která platová tabulka se týká absolventa lf, který nastupuje do fn a do okresní nemocnice? pro rok 2015... nejsem si úplně jistá, zda jsou totožné,....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    nechcete někdo nepoužitou, neotevřenou knihu Kapesní učebnice akupunktury http://www.grada.cz/kapesni-ucebnice-akupunktury_5447/kniha/katalog/ ?
    Za 200 Kč + poštovné (což bude cca 40-50 Kč).
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GATTA_NERA: beru za poštovné :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    před stěhováním třídím věci, hodily by se někomu neurologické časopisy?
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Za odnos lékařské časopisy / Brno ]
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    CORNELA: moc ti děkuju, to dost odpovídá... mám to z článku o působení hudby a o emocích tam padlo nejedno slovo.) mám to ke zkoušce z angličtiny, tak doufám, že nebude bazírovat na takových pojmech. ještě jednou díky.)
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    Ahoj, doufám, že mě neukamenujete za OT... Ale říkala jsem si, že bych to tady mohla zkusit.
    Překládám do školy jeden text, který se dost týká lidského mozku a narazila jsem na pár termínů, u kterých mám problém najít český ekvivalent (je také samozřejmě možné, že žádný neexistuje. Chtěla jsem se zde tedy zeptat, zda vám jejich ekvivalenty třeba nejsou známé.
    Jedná se o spojení: insula, cingulate cortices in the ventral striatum, interoceptive system.

Pokud někdo bude vědět, budu samozřejmě ráda, případně se později smažu.)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TARI
    TARI --- ---
    BAGRNASTROME: tak na to bych nervy tedy taky neměla..z Nymburka jsem vedle faktu, že tam nebylo do čeho píchnout (doslova), tak se tam taky sloužilo vjednom..takovej drsňák nejsem, no..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BAGRNASTROME: já ve VN Brno, taky sloužila na neurologii sama:-/ JIP, oddělení, ambulance, konzilia. Díky bohu pak iktové centrum převzaly velké kliniky. fakt je lepší sloužit ve dvou, i kdyby ten druhý si měl válet šunky a štvát vás. Když jsem pracovala na Kladně, byli tam ve službách 2 lékaři, úplně nesrovnatelné, i když tam byly těžší případy
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    TARI: Jo, gyn-por ve dvou chápu, ale jinak kamarádka slouží sólo neurologii v poměrně velký okresce s iktovým centrem. Tzn. je sama na ne úplně malý odd., příjmy, JIP i konzilia pro celej špitál a první službu měla asi 3 měsíce po nástupu. Fuj. Na to bych já asi neměl žaludek.
    INFLIXIMAB: Osobně bych doporučil nejdřív flek okouknout v rámci nějaké (klidně mimo oficiální výuku) praxe ještě jako student(ka). Mě se to docela vyplatilo. Navíc kromě toho, že už Ty pak aspoň tušíš, co kde jak funguje, si Tě může pamatovat šéf, což se u pohovoru může hodit.
    TARI
    TARI --- ---
    BAGRNASTROME: na Mělníce jsme sloužili ve dvou..kamarádka v Táboře taky ve dvou..imho je dost o hubu sloužit v jendom, kor na tý porodnici, kde, když nastane průser jde o minuty a kleště půl roku po nástupu do práce tedy nedá asi nikdo..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    INFLIXIMAB: IMHO neni pro chirurgickej obor až tak důležitý, jak velkej je špitál, ale jak velkej je primář/přednosta. Jsou primáři na okrese, který mlaďochy na sál nepustěj ani za nic a taky přednostové v centrech, který nechaj mladý dělat kde co. Taky záleží, co kdo chce. Někomu relativní pohoda na okrese (kromě sólo služeb teda) vyhovuje, někdo potřebuje mumraj kliniky. Na okrese jsem nezačínal, ale taky jsem to řešil, kdyžtak pošta...
    TARI
    TARI --- ---
    INFLIXIMAB: z hlediska gynekologa-já jsem začala u Apolináře, odkud jsem odešla, potom chvilku v Nymburce a na delší dobu pak zakotvila v Mělníce. Perinatologický centrum mi moc nevyhovovalo-chování porodních asistentek ve velké většině případů jak k onuci, hodně nepříjemný stres, egomasturbanti. V úplně malém špitále (Nymburk) jsem se zas kopala do zadku, a 4 hodiny čumět do zdi mě fakt netěšilo (ale zase s emi hodně věnoval primář, bohužel fakt málo pacientek a porodů). Na Mělníce, což je středně velká nemocnice, jsem byla velmi spokojená-dos tpraxe, slušná míra samostatnosti, ale zároveň možnost si zavolat staršího na konzultaci, který opravdu přišel a poradil, zase blbý je, že za sebou nemám ještě kolečko (po 2 letech praxe), ted jsem ještě na RD, takže dál zatím nic..

za mě je optimální středně velká nemocnice (a hlavně služby ve dvou, kor u té gyn-por.)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Diky. Neznas nekoho takoveho v Praze?
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    kolegové, je zde někdo, kdo z Vás začínal na menší nemocnici (typu okreska), v chirurgickém oboru typu gynpor, urol,...? Nedali byste mi pár řádků zkušeností, zda začít na periferii či v (perinatol.) centru, jakou cestou jste se vydali a jak jste byli spokojeni? Děkuju moc :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jako s tím jdu už asi s křížkem po funuse, ale doktoři v mém okolí mi tvrdili, že mít abdukci v ramenním kloubu maximálně 45 stupňů a svalovou dysbalanci takovou, že když chci jen trochu zvednout ruce, vyjede mi lopatka až někam do pryč je normální a že řešit to nebudou, prej se to neoperuje a bla...ale mě jako slušně bolej záda, když mám dvě hodiny těsnější podprsenku, tak dostávám takové křeče, že se jen kroutím....ale prý je to normální? Myslíte, že existuje lékař, kterému to normální připadat nebude? Co se s tím dá dělat? Chci klidně operaci, hlavně ať to je. (Jo a původcem je nějaká poúrazová rýha v hlavici humeru, co se snad opírá o lopatku při abdukci, měla jsem i MRI)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    SIMCIIQ: pres rameno bych mohl doporucit i doc. Hromádku z Motola
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam