• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BAGRNASTROME: já ve VN Brno, taky sloužila na neurologii sama:-/ JIP, oddělení, ambulance, konzilia. Díky bohu pak iktové centrum převzaly velké kliniky. fakt je lepší sloužit ve dvou, i kdyby ten druhý si měl válet šunky a štvát vás. Když jsem pracovala na Kladně, byli tam ve službách 2 lékaři, úplně nesrovnatelné, i když tam byly těžší případy
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    TARI: Jo, gyn-por ve dvou chápu, ale jinak kamarádka slouží sólo neurologii v poměrně velký okresce s iktovým centrem. Tzn. je sama na ne úplně malý odd., příjmy, JIP i konzilia pro celej špitál a první službu měla asi 3 měsíce po nástupu. Fuj. Na to bych já asi neměl žaludek.
    INFLIXIMAB: Osobně bych doporučil nejdřív flek okouknout v rámci nějaké (klidně mimo oficiální výuku) praxe ještě jako student(ka). Mě se to docela vyplatilo. Navíc kromě toho, že už Ty pak aspoň tušíš, co kde jak funguje, si Tě může pamatovat šéf, což se u pohovoru může hodit.
    TARI
    TARI --- ---
    BAGRNASTROME: na Mělníce jsme sloužili ve dvou..kamarádka v Táboře taky ve dvou..imho je dost o hubu sloužit v jendom, kor na tý porodnici, kde, když nastane průser jde o minuty a kleště půl roku po nástupu do práce tedy nedá asi nikdo..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    INFLIXIMAB: IMHO neni pro chirurgickej obor až tak důležitý, jak velkej je špitál, ale jak velkej je primář/přednosta. Jsou primáři na okrese, který mlaďochy na sál nepustěj ani za nic a taky přednostové v centrech, který nechaj mladý dělat kde co. Taky záleží, co kdo chce. Někomu relativní pohoda na okrese (kromě sólo služeb teda) vyhovuje, někdo potřebuje mumraj kliniky. Na okrese jsem nezačínal, ale taky jsem to řešil, kdyžtak pošta...
    TARI
    TARI --- ---
    INFLIXIMAB: z hlediska gynekologa-já jsem začala u Apolináře, odkud jsem odešla, potom chvilku v Nymburce a na delší dobu pak zakotvila v Mělníce. Perinatologický centrum mi moc nevyhovovalo-chování porodních asistentek ve velké většině případů jak k onuci, hodně nepříjemný stres, egomasturbanti. V úplně malém špitále (Nymburk) jsem se zas kopala do zadku, a 4 hodiny čumět do zdi mě fakt netěšilo (ale zase s emi hodně věnoval primář, bohužel fakt málo pacientek a porodů). Na Mělníce, což je středně velká nemocnice, jsem byla velmi spokojená-dos tpraxe, slušná míra samostatnosti, ale zároveň možnost si zavolat staršího na konzultaci, který opravdu přišel a poradil, zase blbý je, že za sebou nemám ještě kolečko (po 2 letech praxe), ted jsem ještě na RD, takže dál zatím nic..

za mě je optimální středně velká nemocnice (a hlavně služby ve dvou, kor u té gyn-por.)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Diky. Neznas nekoho takoveho v Praze?
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    kolegové, je zde někdo, kdo z Vás začínal na menší nemocnici (typu okreska), v chirurgickém oboru typu gynpor, urol,...? Nedali byste mi pár řádků zkušeností, zda začít na periferii či v (perinatol.) centru, jakou cestou jste se vydali a jak jste byli spokojeni? Děkuju moc :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jako s tím jdu už asi s křížkem po funuse, ale doktoři v mém okolí mi tvrdili, že mít abdukci v ramenním kloubu maximálně 45 stupňů a svalovou dysbalanci takovou, že když chci jen trochu zvednout ruce, vyjede mi lopatka až někam do pryč je normální a že řešit to nebudou, prej se to neoperuje a bla...ale mě jako slušně bolej záda, když mám dvě hodiny těsnější podprsenku, tak dostávám takové křeče, že se jen kroutím....ale prý je to normální? Myslíte, že existuje lékař, kterému to normální připadat nebude? Co se s tím dá dělat? Chci klidně operaci, hlavně ať to je. (Jo a původcem je nějaká poúrazová rýha v hlavici humeru, co se snad opírá o lopatku při abdukci, měla jsem i MRI)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    SIMCIIQ: pres rameno bych mohl doporucit i doc. Hromádku z Motola
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CORNELA: Pritele zaclo trapit rameno a kloub, dela krav magu a neni uz nejmladsi (40).. tak bych rada, aby se na nej nekdo kouknul a pripadne mu napsal nejaky rehabilitace nebo tak.. jenze on mi jen tak nekam nepujde a uz ted jsem stastna, ze kyvnul, ze kdyz ho teda objednam nekam, tak s tim pujde k lekari.. Jenze to je rejpal a chce nekoho s dobrymi referencemi.. :) dekuji
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Zdravim, prosim nekdo tip na dobreho ortopeda?
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    MISMAS: Pardon, moje chyba. Trosku uz mi z uceni hrabe ;)
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    QUIXDE: to asi těžko...fylogeneze je přírodovědecká věc, ne medicínská, ne?
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    Nemate tip na embryologii s aspon castecnym durazem na fylogenezi? Moore je supr, ale bez tech zviratek mi trochu chybi kontext. Cihak tam nakonec neco malo ma, ale zas nam neni doporucovano se z nej ucit cokoliv jinyho nez anatomii))
    NIERMEE
    NIERMEE --- ---
    ahoj, hledám někoho, kdo se chystá stěhovat za prací do zahraničí, případně už tam je a podělil by se se mnou o pár zkušeností. díky.
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Ponuka, ktorá by mohla byť pre niekoho z vás zaujímavá (pokiaľ obťažuje, ospravedlňujem sa): v Prahe otvárame ďalší ročník Sebezkušenostní a růstové skupiny pro studenty pomáhajících profesí a začínající profesionály v těchto oborech. Za 6 rokov skupinu absolvovalo aj niekoľko medikov...Viac info o skupine tu, prípadné dotazy rada zodpoviem: http://www.terraweb.cz/news/16/91/Sebezkusenostni-a-rustova-skupina-pro-studenty
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    A další otázkou je, jestli ty prachy navíc stojej za ty nervy s věčnejma žalobama a nutnost udržovat při životě lidi, který si myslej, že zdravá výživa je hambáč "jen" s malejma hranolkama a Ameriku stvořil bůh před 2000 lety...
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    CORNELA: USMLE = United States Medical Licensing Examination - zkouška, kterou musí projít každý, kdo chce praktikovat klinickou medicínu v USA. Aneb nebudeme uznávat vzdělání nikomu, ještě by se přišlo na to, že evropský medicíny jsou často lepší než slavná Ivy League...

MARCENZO: Pokud vím, učebnice jsou na to standardizovaný. Vím o pár lidech, co se s tím obtěžovali, ale kontakt ani bližší info nemám. Z CZ je údajně asi nejlepší varianta najít si v US job v laborce, na kterej to neni potřeba a mezitím se připravovat na ten test.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: neco jako zaverecna zkouska Americanu na konci mediciny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam