• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    CORNELA: Jsem si dost jistej, že to Gladilaf nemyslel, tak, jak to podáváš. Jakože pacient prostě víc ocení, když má pocit, že se o něj zajímáš, máš na něj čas a tak, než klasická třívteřinová vizita "bolí/nebolí, další"... Protože kvalitu obdržené péče nedokáže dost dobře sám ohodnotit a musí se spolehnout na zdrav. personál.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    KOSMOKOSMO: Ve významu by rozdíl být neměl, ale asi tak odhadem 99,9 % lékařů CMC studovalo v CZ nebo SK, kde se podle zákona přiznává titul MUDr. před a nikoliv M.D. za. Proto by měli používat ten. Můj názor. Chápu, že když někdo, kdo studoval tady jde ven, kde by MUDr. nikdo nechápal, začne používat M.D., ale tohle mi přijde jako komedie.
    KOSMOKOSMO
    KOSMOKOSMO --- ---
    BAGRNASTROME: Ja nechapu rozdil mezi MUDr pred jmenem a MD za jmenem. Do ted jsem si myslela, ze je to totez, jak je kdo zvykly a nema to zadnou dulezitost.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    GLADILAF: Spíš většinou, než jen často. Vidím to každej den. Protože to je věc, kterou dokážou ohodnotit pacienti sami. Na rozdíl od kvality péče po odborný stránce. A dost mi leží v žaludku jeden kolega, kterej zkazí na co hrábne, ale pacientům vysvětlí, že přesně tak to má bejt a oni jsou chudáci spokojený, protože se jim věnuje... To je jak ten starej chirurgickej aforismus, že pacient hodnotí, jak se operace povedla podle toho, jak se mu líbí jizva na kůži ;-)
    Ad Norské fondy: Jj, uplně vidim, jak se přibližujem takovýmu britskýmu zdravotnictví. Protože co se týče kvality péče, měli bysme začít urychleně brzdit, protože jinak se na jejich úroveň nikdy nedostaneme :-D

CORNELA: Nevim, nechci paušalizovat, znám pár lidí, co tam dělaj gyn-por a až na ty nehorázný cifry co ta lítaj, jsou to šlušný chlapi a dobrý doktoři, ale s jejich pediatrama mam fakt jen špatný zkušenosti.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CORNELA: tedy do medicoveru ...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BAGRNASTROME: No uprimne jsem se tam registroval pred par dny. Pro pobaveni pritomnych: "za kazdych zapocatych 10 minut zpozdeni oproti domluvenemu terminu uctujeme 150,- Kc".
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    GIOMIKY: No, nechci kazit radost, ale "nejmenovaný" pediatři v Canadian Medical Care, čili zdravotnickým zařízení, který sází přesně na to, co chválíš, je slušně řečeno banda tupců, který by měli vrátit diplomy, protože to, co (a hlavně jak) nám posílaj do špitálu je na zastřelení (toho pediatra). Jen pacient má holt pocit, že dostává nadstandardní péči...
    A že si slavně píšou za jméno M.D. i když dostali všichni titul MUDr. před, je už jen k smíchu ;-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Jako dneska jsme byli u pediatra nejmenovany zdravotnicky firmy. A nejak se to s tim pristupem ve statnich zarizenich neda srovnat. Sice tam platim rocne za clenstvi, ale aspon vim za co. Sestricka mila, na minutu presne jsme byli v ordinaci dle objednani. Nevim, o kolik vic tam berou, ale pristup k pacientovi byl uplne jinde.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Uprimne bych si za nejaky ten prozakaznicky pristup priplatil. Je to ostuda, za jaky prachy pracujete, se nedivim, ze odjizdite do Nemecka a Statu.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CORNELA: A bylo to v sest vecer.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CORNELA: Akutni zanet stredniho ucha v prubehu 2 mesicu podruhe. :( Ted si ctu nehezky veci o chronickych zanetech. Snad to ale nebude tak horky. Jenom me strasi, ze dceri jeste nejsou tri a pry cim mladsi, tim vetsi riziko chronicke formy.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CORNELA: Pral bych lekarum vic penez. Vcera jsem byl s dcerou na pohotovosti a prislo mi, ze je dost obtezujeme.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    CORNELA: 12. trida, 3. stupen, asi o 1500 vic, priplatek za rizikove pracoviste (psychiatrie) 600, osobko 1000, sluzby 416 hodin za rok a dal pres to vlak nejede (reditelstvi nam rozepsalo sluzby na cely rok vcetne vyuziti zakona o povinych 150 hodinach pro lekare, kteri doted odmitali slouzit) ..... za tehle podminek odchazi nekolik lekaru a jeste odejde par lekaru a u nas to muzou zavrit ;)
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CRUSHEER: Diky, sice s krizkem po funuse, ale do letnaku se to jiste hodit bude :)
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    INFLIXIMAB: Tam prave nic neni moc :D
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CORNELA: Nemam, staci mi ve zkratce jen.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    Nemohl by mi prosim nekdo nastinit syntezu kyseliny hyaluronove? Dekuju.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    a ještě jedna do pléna, i když nevím, zda pochodím - má někdo nějaké informace o nemocnici Litoměřice?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam