• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    FESTER
    FESTER --- ---
    GLADILAF: to mas tezky... vsude na svete se najde hovado...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: A teda ty rigidní nástroje mají opodstatnění? Je tam fakt lepší optika nebo něco?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Ok, diky.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Existuje nějaké opodstatnění pro použití rigidních endoskopických nástrojů? Někde jsem našla, že prý je tam lepší optika, já vždy ty rigidní považovala spíš za zastaralé.
    Ptám se zejména proto, že mi před hodinou dělali cystoskopii rigidním cystoskopem a teď se ani nemůžu pohnout bolestí :D.
    KAMAR
    KAMAR --- ---
    taky mate tak napicu vztahy v praci a hlavne reditelstvi, ktere si lekare vubec nevazi?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: to vím, ale on to v podstatě není můj problém aktuálně, ale problém té sestřičky..že jí asi přišlo, že nemám nějaké informace...tak se ptá, jestli je možné, že něco nevím..například, že se cvičením dá prokazatelně něco změnit, mně na ortopedii o tomto nic neříkali, takže si pak můžu vybrat :) fyzioterapeut mi třeba zas řekne, že když budu cvičit, tak to změním a objektivní pravda je jaká? to se nedozvím - v pátek tam jdu zas a mám z ní hrůzu! :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    MAR_TINA: souhlasila bych, s bočenými palci se pomocí fyzioterapie pracovat dá...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: IMHO - mohl by jí nějaký fyzioterapeut zkontrolovat celou plosku nohy, jestli tam není i nějaká vady klenby a případně doporučit cviky (a ty vložky). Udržovat nohu v kondici se hodí vždycky.

Matka má tuhle operaci absolvovala v Pírkově nemocnici v MB a v noze má na věky věků šrouby a lanka, prý jí to vydrží. Ale jistě, u skoro 60leté paní je ta perspektiva "na věky" jinde.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: sestra byla velice protivná, ovšem zastírala to zájmem o mé blaho :) a nemyslela třeba nějaké ty cviky nebo rovnátka na spaní? o tom jsem taky slyšela, ale vždy se mi to zdálo jako takové alternativy s chabým efektem, tak chabým, že ortopedovi nestojí za zmínku... a operaci nechcu, říkala jsem té sestřičce, že jsou to závažné operace...k tomu se nějak nevyjádřila...pak jsem jí ještě chtěla říct, že za dvacet let mi bude skoro padesát, takže se rovnou zastřelím, ale to už by asi vyletěla z kůže :) tak nevím..zkusím tady nějakou ortopedii a bude..ale stejně se tam asi nic novýho nedozvim - kromě vložek do bot
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    já jsem se sem přišla s dovolením zeptat na svou aféru vbočených palců:

v Olomouci mě praktická doktorka po preventivní prohlídce poslala na ortopedii. Na ortopedii mi doktorka řekla, že se s tím nedá nic dělat, že je to jako bych chtěla napravit orlí nos a napsala mi ortopedické vložky do bot. Skrz nějaké kontroly říkala, že tam nemám chodit, že je v mém věku klobní pouzdro uzavřené a že jediné co bude, tak kdybych chtěla napsat nové vložky do bot.

Dnes Praha chirurgie - byla jsem na převazu tržné rány na noze a sestřička sama od sebe, jak viděla ty palce, tak začala šílet, co s tím hodlám dělat, že za dvacet let nebudu chodit, kam prý jsem chodila na ortopedii, že to byla doktorka, co zas nemá zájem o pacienty a mám si prý urychleně najít nového ortopeda.

Tak by mě zajímalo, jestli je skutečně nějaká objektivní metoda, která zastaví můj úpadek :) na ortopedii se objednám, ale nevím, co už si mám o tom myslet.

Děkuji za názory.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CORNELA: Diky, to je presne to, co jsem hledal.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, sorry, ze otravuji. Mohli byste mi prosim nekdo rict, co je to Streptococcus pneumoniae? Neco sem googlil a nejak z toho nejsem moudry. Je to jako odolna bakterie, ktera se drzi? Dostaneme na to asi antibiotika, ale jde mi o to, jestli to jde jako zabit nebo to bude dal pachat skody. Diky
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Keby niekoho z vás zaujímala adiktológia, mohol by byť pre vás inšpiratívny seminár "12 kroků anonymních alkoholiků -cesta uzdravení", ktorý spoluorganizujem 6.6.2015 v Prahe. Je zameraný na to, jak funguje uzdravovnie nielen zo závislosti a jak sa týmito princípmi možme čo by pomáhajúci profesionáli inšpirovať v našej práci. Viac info tu:
    12 kroků Anonymních alkoholiků - Cesta uzdravení | TERRA
    http://www.terraweb.cz/news/39/91/12-kroku-Anonymnich-alkoholiku---Cesta-uzdraveni
    (pokiaľ sa jedná o nevhodnú reklamu, prosím admina o zmazanie)
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    s dovolením bych se ráda zeptala, zda tu je mezi vámi urolog, který by chtěl odpovědět cca 8-10 vět do známého magazínu o zdraví, výměnou za jeho propagaci (kontakt, foto,...). Více info do zpráv. Děkuji
    BELEGIS
    BELEGIS --- ---
    "Mluvil o nejake moznosti tlaceni strev na dutinu brisni, jestli jsem spravne rozumnel."

Tomu teda fakt nerozumim...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CORNELA: Tak ja nevim. Byli jsme u toho operatera, prohledl ji. Nic nezjistil. Jeste pujde na sono. Snad to nic nebude. Mluvil o nejake moznosti tlaceni strev na dutinu brisni, jestli jsem spravne rozumnel. Na kazdy pad to malou netrapi furt a jenom pri namaze, tak to snad bude nejaka detska simula. Diky
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BELEGIS: Kdyz ono to zni tak slibne. Misto tri dnu v nemocnici pouze jedno dopoledne. To se pak tezko rozhoduje. Ale treba to nebude tak zly. Cert vi, po cem ji ten pupik boli. Navic si stezuje nejvic, kdyz ma jit po svejch. Kez by to byla zdrava simula.
    BELEGIS
    BELEGIS --- ---
    Přemýšlel jsem co to je ta vrozená kila.... Pak mi to došlo...Je pozdě. Jinak kÝLU rozhodně řešte s tím kdo jí operoval pokud to bylo ambulantně. A jestli budou trable, tak hodně štěstí... To je odměna za "ambulantní" operace.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CORNELA: O.K. Diky.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tak nevim. Dcerka pred rokem absolvovala operaci dvojite vrozene kily. A ted si po roce, kdyz uz zacla vic stezuje, ze ji boli pupik. Operace byla ambulantne, u dr. povolneho a jsem zvedavy, jestli se takova zalezitost muze vratit. Byl jsem s ni uz na pohotovosti, dvakrat u deckare a nikdo nevi, cim to je. Zda se mi ale, ze nad pupikem ma takovou lehkou prohluben.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam