• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    CRUSHEER: zamitli jim to, asi o sest hlasu. Zase za rok se budpu snazit :D
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CRUSHEER: ja zaznamenavam tyhle motolsky snahy snad od doby, co jsem zacal medicinu studovat... uvadeli vetsinou tyhle argumenty: cislovani nema opodstatneni; skoly se cisluji snad jen v Číně; nejsou preci druzi, ale "prvni" etc.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    U nas na fakulte (trojka) jsem ze zaznamu senatu postrehl, ze se chce LF2 prejmenovat na LF Motol :))
    neznate nekdo duvody? (u nas jsou udajne docela nastvani, ze to s ostatnima prazskejma fakultama predem nekonzultovali)
    MODE3
    MODE3 --- ---
    Hello, pracujete nekdo jako lékař/ka v UK?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Hledám zdravotníka na konzultaci k MKN - 11. revizi WHO, je to asi na dvě otázky, který se mi tam nedaří najít a možná jde jen o neznalost angličtiny. Vyznáte se někdo?

WHO | The WHO-FIC Update and Revision Committee
    http://www.who.int/classifications/committees/updating/en/
    ARILIN
    ARILIN --- ---
    Zdravím, rozjíždíme v práci kampaň Zdravotnictví volá o pomoc. Jestli můžete, zapojte se ;)
    Zdravotnictví volá o pomoc
    http://zdravotnictvivolaopomoc.cz/
    https://www.facebook.com/Zdravotnictvivolaopomoc/
    MELODYHA
    MELODYHA --- ---
    Ahoj, sháním pro svojí mamku pediatričku někoho, kdo by po ní převzal/koupil praxi v Praze, během pár let by chtěla jít do důchodu. Víte o někom, nebo byste sami měli zájem? Díky moc, dyžtak pošta.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    přátelé sháníme sestru, či lékaře/lékařku s živnostenským listem ke spolupráci - potřebujeme garanta k živnosti... detaily ve zprávách... ale rovnou řikám, že obor supercool, ovšem odměna symbolická či v naturáliích (žádná erotika prosím)

díky
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Ahoj, chtěli byste vyjet na misi s Lékaři bez hranic? Přijďte na informační večer. Ten nejbližší pro zdravotníky se koná už dnes večer v Praze, seznam všech najdete tady:
    Informační večery | Lékaři bez hranic
    http://www.lekari-bez-hranic.cz/cz/informacni-vecery
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    Haló, je tu mezi námi nějaký anesteziolog? Ideálně pracující na porodnici? Kamarádka shání info ohledně postupů. Díky
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    Nekdo nakej peknej schematickej atlas na patfyz nezna? klidne anglickej, nemeckej uz bych asi nedala.
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    ahoj.

pretrh sem si v japonsku vazy na koleni...uz podruhy a tet k tomu i bocni vaz. ACL,MCL

v japonsku ziju , praci atd... ale zante nakyho doktora na kolena, zvazuju ze s tim pojedu do cr kuli nakladny rehab kerou mi v japonsku pojistovna neproplati?

dik
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    TAYLES: Jak pise Cornela, pokud nepracujes ve zdravotnictvi nebo nemas nejak jinak rizikovy zivotni styl, tak B asi resit nemusis, A uz vubec ne.
    Trvanlivost protilatek u B je ultra indidivualni. U zdravontniku se doporucuje testovat protilatky asi 2 mesice po prvotnim ockovani - pokud je zjistenej dostatecnej titr protilatek, nic vic se uz delat nemusi (i presto, ze se treba po letech zjisti, ze titr poklesl). Kdyz nemas dostatecny titr - ockuji se znova 3 davky a zas se testuje. Nektery lidi nevytvori dostatek protilatek nikdy...
    Nahodne zjisteny nizsi titr nemusi nic znamenat (ochrana by mela byt zajistena, pokud byl po ockovani v minulosti titr dostatecny). Kazdopadne si nekdo dava 1 booster davku - napriklad vsichni, kdo u nas pracujou s hepatitidama...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ahoj,
    mám dva dotazy:
    1) když mám dokončená očkování na hepatiditu A a hepatitidu B, je potřeba po nějakém čase zkoumat protilátky? Moje praktická lékařka říká, že není potřeba, že očkování jsou celoživotní, ale od jiných lidí vím, že si protilátky kontrolovat chodí cca po 5 - 10 letech.

2) když užívám Letrox ráno nalačno (jak se má) je potřeba se potom najíst nebo se vstřebá bez problémů, i když nesnídám?

děkuji :)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    CORNELA: diky, asi jo) to byl jediny nahodne nalezeny text, kt. se toho vubec tykal. nejde o trauma, spis 'preventivni' opatreni pri subj nepohode v ty oblasti pri uzivani FQ
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ahoj, lze s nejakou pravdepodobnosti s vypovedni hodnotou zakladne rozlisit v oblasti 'podkolenni jamky' pripadny problem, ktery se tyka slachy/slach? laicky priklad "bolest v tahu", vertikalne/horizontalne (stoj vs. klidova poloha), pohyb kotniku strany, kruh? nejaky specificky znak z fce, ala rozlicna dg. "znameni"?

svepomoci jsem nasla tohle, i kdyz teda ten popis pripomina jakejsi diagnostickej sokolskej slet tam))
    'Odlišit postižení šlachy podkolenního svalu (m. popliteus) jde tím, že se postižený položí na záda. Kyčel a koleno se ohnou do 90 stupňů. Kyčel se navíc unoží a vyrotuje zevně a chodidlo postižené končetiny se opře o druhé, zdravé, koleno a trochu se ještě zapáčí zevně. Tím se šlacha co nejvíce napne a pokud se objeví bolest, je postižena.'

diky moc za prip koment k tomu nebo jine tipy...
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    PTACOPYSK: děkuju!
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BARETKA: můžou, ale pokud se jedná o klasickou streptokokovou angínu, je lékem první volby penicilin (nemáš-li na něj alergii)
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    CORNELA:
    ..cekarna zela prazdnotou, i kdyz jsem se tam po hodině vrátila zpet (poslali me si koupit test crp do lékárny, kde ho samozřejmě nemeli) a na ORL na Karlaku, kam jsem sla následně, taky nikdo nebyl, krom jedné paní, co mela v krku kost. Nevypadalo to, ze by meli zrovna dvakrat honicku, i kdyz si dovedu predstavit, že to musi byt obcas masakr a lékaři jsou přetížení. Ale to jsme se opravdu hodně odklonily od myho původního dotazu. Neptala jsem se, jak moc muze byt doktorka při své službě unavená, ani proč jsem nenavštívíla jeste dalsi kliniku..
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    CORNELA: hele, asi nemám chut tady o tom s tebou vic polemizovat. Samozřejmě, ze jsem řekla, ze kojim. To bylo to prvni, co jsem hlásila.. Človek si sem jde pro radu a odchází s pocitem, ze je úplnej kreten. Přesnej odraz toho, jak to dnes v českým zdravotnictví funguje. Bohuzel. Preju hodně úspěchu a radu spokojených pacientů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam