• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    BONIE: jo, souhlas s Blanche1. ideální je, když tam místo tebe půjde muž.

    a hlavně je to o tom, že jsi už fakt rozhodnutá, je to o tobě, protože když tam po chvilce pudeš a dáš prso, tak to dítě bude akorát zmatený.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    BONIE: Já noční kojení odbourala ještě před rokem věku, dvě noci k němu vstával muž, resp. každou z těch nocí mu dvakrát podal dudlík a bylo to, nechtěl ani napít, nekonal se brek ani protesty, nic. A od té doby spí v zásadě celou noc, občas jen vypadne dudl, tak nasadím a spíme dál a na kojení se budí mezi 5. a 6. hodinou ráno.
    Drama se u nás nekonalo, tak až se rozhodneš a uznáš to za vhodné, zkus to, třeba to taky bude bez protestů.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    BONIE: tak já nevím, jestli je to kontaktní, ale Matěj ted má období kousání, když mu něchci něco dát (např. nůžky). tak taky vrčím, ale to docela ignoruje, řeknu rázné "Ne" a když ani to nepomůže, tak ho odnesu do jeho pokojíčku nebo na hřišti ho nechám stát a jdu od něj. nevím, jestli je to správně, ale nevím, jak to dělat jinak, abych nebyla celá pohryzaná.

    a s tím spaním, dlouho jsem kojila i v noci, ale pak už jako chodící zombie jsem překla dost, v noci se spí. asi dvě noci si tak půl hodiny békal, ale pak pochopil a je klid.
    šla jsem tam za ním, pohladila, položila a odešla. opakovala třeba každý dvě minuty.
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás, potřebuju radu, jak se má kontaktní rodič chovat, když dítě dělá něco, co dělat nemá.. u nás je to například štípání a škrábání.. dělá to skoro pořád.. u kojeni, když kolem něj projdu, když se mazlíme, když si hrajeme.. a hlavně to začal dělat i jiným dětem, jen tak při hraní, ještě u toho vyvalí oči a vycení zuby, prostě štěňátko :)) v knížce Nejšťastnější batole v okolí je psané, že na něho mám vrčet, jako to dělají zvířata, trochu to zabírá, ale už si připadám jako cvok a začalo mě z toho škrábat v krku :) nemáte tedy nějaké jiné rady, jak na tyhle malé tyrany? jo je mu teď rok.. (stejně tak řeším hrabání se v květináči, ale to mě tak netíží)

    a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli dětem od roku tolerujete noční kojení.. často se mi ještě vzbudí okolo 3 ráno, bude to určitě spíš zvyk než hlad, tak nevím jestli absolvovat několik noc s brekem ve snaze toto kojení odbourat.. nebo je na to i jiná finta..
    to je zatím vše, co teď intenzivně řeším :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RACHEL: Děkuju za tip, dneska jsem tam pro ni byla.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    SELLIGAN: Třeba se to časem poddá, náš tatínek je taky výhradně nosítkovej, ale když nosí na břiše, nedosáhne si mezi lopatky, aby zacvakl na Manduce tu zadní sponu. A tak se naučil dva nejzákladnější úvazy, a byl beze mě samostatný, mohli si vyjít na procházku, i když jsem nebyla doma, nemuseli čekat, až je zacvaknu :) Ale přišlo to až kolem půl roku třeba.
    ZRK
    ZRK --- ---
    THURINGWETHIL: Asi ne...na tomhle to dítě asi samo neudrží ani trošku. V té síťce mi přijde, že je stabilnější.
    ZRK
    ZRK --- ---
    S161: Tyjo, moc děkuju...ale v Čr se to sehnat nedá? Pod tímto názvem to nikde sehnat nemůžu a určitě jsem to již viděla kdysi i někde na stránkách. Jen vědět, kde...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nemate prosim nekdo tip na kamenny obchod v Praze, kde bych mohla koupit novorozeneckou vlozku do Ergo nositka?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    díky za rady, asi to holt budem muset ozkouset
    já chci samozřejmě šátek, ale když předám díte tatínkovi se slovy "tumáš, podrž":) tak se asi těžko bude zavazovat do šátku, Už ho vidim :)))
    ZRK
    ZRK --- ---
    Dotaz

    Existuje taková síťka na nošení dítěte. Jednoduchý popruh, který pouze podpírá dítěti zadeček a já tak nepřetěžuju ruku. Kdysi jsem to někde viděla na internetu, letos to měla nějaká maminka na FTC. Nevím ale, jak to nazvat, tak to nemohu najít, abych koupila...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERONIKA22: tak rozdíl je zajisté i v tom, že na poštu je to kousek a není třeba zrovna unavenej, kdežto několik kilometrů podél Lužnice je prostě několik kilometrů. Protože lidi to on rád má, ale venku jen tak je moc rád taky.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANNAWA: nejdřív mě napadlo jak on pozná, že se nejde na poštu ale na tůru. tak jedině mě napadlo, že jsi říkala, že zbožnuje spoustu lidí. takže cesty po městě by na zádech asi dal ale v lese to není jako na václaváku :o/ tak nemá být čim zaujat?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    nepřijde mi, že bych ji moc utahovala - spíš naopak - a nosím na bedrech, ne v pase ..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZU_22: Naší se zezačátku v nosítku taky moc nelíbilo, ale předtím jsem ji nosila v šátku a v něm byla spokojená. Mám pocit, že ty nosítka nejsou pro úplně malé děti tak super, že jim asi moc roztahují nožičky a není to tak pohodlné. Šátek jsi zkoušela?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: já mám poděděnou manducu po nejméně dvou dětech a je lehce vyrudlá, nicméně neprodírá se nic a drží tak jak helvítská víra.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    SEVERINE: my mame manducu taky jiz na druhe dite a zatim bez znamek poskozeni. neutahujes ji priliz? nebo neodira se ti treba o pasek na kalhotech?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam