• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERONIKA22: tak rozdíl je zajisté i v tom, že na poštu je to kousek a není třeba zrovna unavenej, kdežto několik kilometrů podél Lužnice je prostě několik kilometrů. Protože lidi to on rád má, ale venku jen tak je moc rád taky.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANNAWA: nejdřív mě napadlo jak on pozná, že se nejde na poštu ale na tůru. tak jedině mě napadlo, že jsi říkala, že zbožnuje spoustu lidí. takže cesty po městě by na zádech asi dal ale v lese to není jako na václaváku :o/ tak nemá být čim zaujat?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    nepřijde mi, že bych ji moc utahovala - spíš naopak - a nosím na bedrech, ne v pase ..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZU_22: Naší se zezačátku v nosítku taky moc nelíbilo, ale předtím jsem ji nosila v šátku a v něm byla spokojená. Mám pocit, že ty nosítka nejsou pro úplně malé děti tak super, že jim asi moc roztahují nožičky a není to tak pohodlné. Šátek jsi zkoušela?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: já mám poděděnou manducu po nejméně dvou dětech a je lehce vyrudlá, nicméně neprodírá se nic a drží tak jak helvítská víra.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    SEVERINE: my mame manducu taky jiz na druhe dite a zatim bez znamek poskozeni. neutahujes ji priliz? nebo neodira se ti treba o pasek na kalhotech?
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    RYBKA: pet mesicu
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: Naše Ergo je používané asi 2,5 roku a zatím se nikde neprodírá.
    ZU_22: A kolik jí je?
    TABBY
    TABBY --- ---
    SEVERINE: Mam Ergo, ve kterem se nosi pate dite, a nic se neprodira. (Pravda, je tam zasita dira v podsivce na zadovem dilu, ale to je jina story - nositko napadly mysi uz u predchozi majitelky, u mne to jisti kocici straz :-)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    SELLIGAN: ja bych hlavne pockala az si tam ozkousim sve dite (coz ty myslim zatim nemas jestli uz si neporodila:)), protoze moje Matylda i kdyz ja bych rada nosila, tak ona bohuzel v zadnem nositku nevydrzi a silene, ale silene rve, rekla bych, ze jsou to zachvaty, zkousela jsem nekolik dni zkouset po kratkych casech ji tam mit, v ergu, manduce, pak v takovem jednoduchem ergonomickem, nevim jmeno a nic, proste nic, rve vzdy stejne a uklidnuju ji treba i dvacet minut, cili proste z ni nosici dite bohuzel nebude...tak i s tim radsi pocitej hm :(
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    jinak k manduce - mám ji na druhý dítě a normálně se dole na bederáku prodírá (a čouhá z toho něco materiálu karimatky) - dělá to i Ergo? přiznám se, že mě to celkem zklamalo, že to dělaj z látky, která nevydrží :-/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DALEEN: Mám oba typy, Beco Gemini i Butterfly. Butterfly je asi lepší na nošení na zádech, ale to jsem ještě nezkoušela, mám 8m dítě a zatím nosím na břiše. Gemini má výhodu, že lze zúžit v místě sedu-což je potřeba pro novorozence. Jelikož ale používám od narození dcery Gemini, přirostlo mi více k srdci a Butterfly asi pošlu dál.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SELLIGAN: Co vím tak je rozdíl v té látce mezi dítětem a matkou a trošičku v tvaru. Zkoušela jsem si všechna nosítka z www.babynostika.cz a všechna mi byla pohodlná....u Butterfly se mi právě líbila ta látka navíc.
    Je tedy fakt, že jsem nosítko v praxi ještě neozkoušela (však je ještě čas), ale když jsem ho vybírala, věděla jsem, že nechci vázat šátek (vázání sárí je fajn, ale šátek se mi nějak nelíbí), že mi musí být nosítko pohodlné, musí být dobře tvarované aby mrňousovi neplandaly nožičky a musí se dát prát. Manipulaci bez dítěte neozkouším, ale právě u Beca mi přjde manipulace bezpečnější právě tím, že si nejdřív dítě připnu do nosítka a to si pak můžu nandat bez toho abych se bála, že při nandavání nosítka mi někudy dítko vypadne.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Aby Ti bylo pohodlné, dobře Ti sedělo a bylo pro Tebe příjemné/snadné na manipulaci. Někdo nedá dopustit třeba na mei-tai, já bych se bez přezek a cvak-cvak-a jdeme neobešla, pokud jdeme v nosítku. Manduca má integrovanou novorozeneckou vložku, já v ní dcerku poponášela od čtvrtého týdne, do Erga je ji potřeba dokoupit.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    je prosím jediný rozdíl mezi Beco Gemini a Beco Butterfly to, ze Butterfly ma latku mezi matkou a ditetem?
    v kurzu je samozrejme i Manduca a Ergo..

    co mam od nositka vubec chtit?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    DALEEN: Beco je pro mě skvělý, neboť mám dítě, které rádo otvírá všechny patenty a přezky a beco má pojistku. Taky je to "bezplenkáč" a rozhodně jde vyndat ven rychle. Je pohodlný jak v předu tak na zádech. Když je na zádech, nosím sebou šátek (co mám normálně na krk) a tím jí jistím hlavičku, když usne.
    Manducu jsem na sobě měla jednou a nevyhovovala mi, ale nemám teda víc zkušeností s nošením v něčem jiném. Jen oproti šátku. Tam mě nebavilo dlouhý motání a hodně látky kolem těla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mám od kamarádky manducu, protože do ní na rozdíl od šátku dokážu kdekoli dítě snadno nandat a hodit si ho na záda, ale on na těch zádech moc nechce být :-(

    Chce jen dopředu, včera jsem ho chvíli na výletě nesla na zádech, ale řev šílenej, chtěl spát a to na zádech ne a ne a ne, musela jsem si ho hodit dopředu, čímž pro mě zásadní výhoda manducy padá.

    Nemáte někdo zkušenost s dítětem, co nechtělo být na zádech, ale zvyklo si? Doma ho tak mívám, když potřebuju něco udělat třeba kolem domu nebo zajít na poštu a podobně, to je v pohodě, ale na dlouhé cesty to odmítá. Je to přitom nosící a kontaktní dítě.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TABBY: no...tak to nevim, jestli namotam :) zatim ani na vysku moc nejde... az to budu umet, ukazu :)
    CHANA
    CHANA --- ---
    IBERIA: Skvělá věc, tescoma je asi za 500 Kč, skládací misky pro psy okolo 200 Kč a já jsem sehnala ve výprodeji v kuchyňských potřebách v Novodvorské Plaze v Praze oranžovou no name silikonovou skládací misku asi za 70 Kč:) Nejde na něj dítě posadit, musíš ho nad ním držet.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CHANA: co je skladaci nocnik? To potrebuju.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MONIA: tak uvidíš.. kdyby se neozval někdo jiný, tak vydržím. ale mám pocit, že na léto je to ideální...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam