• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PISKOT: V moira tílku nebo bodyčku to jde, ja nosím v Manduce a sama funkční nenosím, takže jsem mokrá jen já :-). Mrně sice teplý, ale suchý.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    PISKOT: poti...no asi jako kdyz mas dite tesne pritisknute na telo celou dobu...mam manducu a podle moji zkusenosti kdyz je venku vedro tak jsme propocene obe
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    vybiram si nositka - beco, manduca a chtela jsem ergo, ale nekde na strankach jsem se docetla, ze v nem. testu neprosel (4/2011) a nahodou jsem narazila na DidyTai neboi CLOSE BABY, mate s tim nekdo zkusenost?

    jsem z prahy, tak vim, ze nejlepsi je asi vyzkouset

    nemam uplne novorozence,ale 2,5m, tak uz asi nema cenu kupovat novorozenecou vlozku

    + jak je to s nosenim deti v lete? je pravda, ze se v nositkach hodne poti?

    dik
    MONIA
    MONIA --- ---
    SPIRALOID: časem samozřejmě napíšu jak se mi nosi uvidíme:-)a v jednom z příspěvku jsem psala,ze možná přijde čas kdy ho bude třeba vyměnit za jiné,zatím je to v pohodě:-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MONIA: prat se daji snad vsechny nositka....jinak napis pak pls jak se ti bude nosit tak za pul roku. myslim, ze tohle nositko je super pro novorozence a male lehke deti, u tezsiho batolete to uz takova parada nejspis nebude. nositko nema poradni bederni pas a tak tahas vsechnu vahu porad rameny.

    btw tohle je skvely clanek porovnavajici nositka http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=97
    HC_
    HC_ --- ---
    CATCHA: super uz se tesime
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    HC_: ano ano,taky mohu jen doporučit!:)
    MONIA
    MONIA --- ---
    HC_: doufám,že budeš spokojená tak jako já:)
    HC_
    HC_ --- ---
    MONIA: tak objednáno, diky:)
    MONIA
    MONIA --- ---
    TABBY: jj chci si je spíchnout ještě nebyl čas.....jjen mi přijde fajn,že se dá prát...přeci jen sem tam hodí blinkanec a jednou protekl i posranec:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONIA: Mozna by ti zivot usnadnily tyhle chranice popruhu....
    MONIA
    MONIA --- ---
    HC_: nosnost má 15 kg,takže asi dlouho:) Matouš má 5 měsíců a 7 kg takže jsme v půlce,ale doufám,že ve 10 měsících nebude mít 15kg :p. co taky oceňuju,že se dá prát....M. je neustále zahryznutý do těch popruhů a jsou neskutečně proslintané,takže se to dá jednou za čas hodit do pračky :)
    HC_
    HC_ --- ---
    TABBY: bydlim v harrachove, ale do liberce se v nejblizsi dobe asi nedostanu, mrknu na to diky moc

    MONIA: to nevypada spatne, do kolika mesicu to tak vydrzi?
    MONIA
    MONIA --- ---
    HC_: já si nemůžu vynachválit totok http://www.vbavlnce.cz/noseni-deti/nositko-storchenwiege-tyrkys.html a důvody už jsem psala tady [ MONIA @ Kontaktní rodičovství - attachment parenting ] vím,že není moc rozšířené,ale je opravdu super....ted uz ani nepremyslím o koupi neceho jiného, uvidíme jak nám půjde nošení na zádech. kdyby tě o něm něco zajímalo klidně se zeptej:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    HC_: Pokud myslis na sva zada, zapomen na babyvak na delsi noseni.

    Btw, kdybys byla nahodou z Liberce a okoli, doporucim ti kamennou prodejnu OutdoorKids v Barvirske. Maji i eShop. A pujcuji Erga a Manducy.
    HC_
    HC_ --- ---
    THURINGWETHIL: koukam na ten babyvak, aby mi z nej mrne nevypadlo? kdyz budu uklizet :)
    HC_
    HC_ --- ---
    IORETH: no bohuzel to mam do Prahy daleko, budu to kupovat pres net


    THURINGWETHIL: diky, no chtela bych treba neco s tou vlozkou, abych v tom mohla nosit dite, dokud ho unesu:) mrknu na ty odkazy
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    HC_: Nasoukáš se sama do každého nosítka. Chceš, aby bylo použitelné i později a na dlouhodobější nošení, nebo ti jde o poponášení novorozence po bytě? V prvním případě klasická ergonomická jako manduca http://nosenideti.cz/zbozi.php?volba=karta_zbozi&skupina_id=133&zbozi_id=ManNSpetrolej&zbozi_nazev=Manduca-New-Style-petrolej-navleky-DS-zdarma (má integrovanou novorozeneckou vložku a miminko se nosí od počátku na svislo) nebo ergo http://nosenideti.cz/karta_zbozi/89/Ergo22/Ergo-cerna-bezova-navleky-ZDARMA/, k němuž se novorozenecká vložka dokupuje a miminko je v ní v kolíbce, případně beco http://www.branakdetem.cz/beco-nositko-pujceni.htm, ale tam nevím, jak je to s tou novorozeneckou vložkou. U všech zmiňovaných je trochu problém, že pokud si je člověk nevyzkoušíš, nemusí ti pak sedět. Pokud chceš skutečně jen něco na poponášení úplného mrněte, asi by stačil babyvak http://babyvak.cz/product.php?id_product=49 .
    IORETH
    IORETH --- ---
    HC_: Pokud jsi v Praze, doporučuju zajít třeba do Brány k dětem (nebo do jiného kamenného obchodu, odkazy jsou na nástěnce) a některá nosítka vyzkoušet. Každému sedne něco jiného. Obecně Manduca, Ergo nebo Beco jsou dobrá nosítka a pravděpodobně s nimi neuděláš chybu. Ale doporučuju je napřed zkusit, pokud to jen trochu půjde, tvá záda ti to oplatí, až bude mrně větší :)
    HC_
    HC_ --- ---
    doporucte mi pls nejaky nositko, aby bylo i pro novorozene a vejs a mohla bych s nim litat po byte, idealne naky, do kteryho se sama nasoukam, ne moc slozity, nemusi byt uplne nejlevnejsi, klidne si za kvalitu priplatim diky moc, nemam vubec cas to tu procitat, sem rada, ze tohle napisu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: já 163 a když si ho dám tak, aby to bylo mně i zádům příjemné, vidím přes něj blbě. Naposledy jsem ho nosila teď doma, když byl nemocnej.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNAWA: Ale jo, v pohode... Dite mam nizko na bocich (merim 160 cm).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam