• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    TABBY
    TABBY --- ---
    PISKOT: Prakticky cely den (pokud to bude prijemne jemu i tobe). Kdyz jsme byli na vylete, tak jsem to trimesicni dite vyndavala po cca trech hodinach na curani, nebo kdyz se probudilo (zase na curani). Pripadne kdyz byla k dispozici nejaka lakava plocha, tak jsem ji dala na zen na trochu protazeni...
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    ok, diky
    btw. jak dlouho muze byt v nositku?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PISKOT: V moira tílku nebo bodyčku to jde, ja nosím v Manduce a sama funkční nenosím, takže jsem mokrá jen já :-). Mrně sice teplý, ale suchý.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    DRAKKA: Na to funguje bud´ nosit v nejakem lehkém šátku s příměsí třeba (bambus, hedvábí, len) nebo funkcni prádlo. Loni jsem osmimesicniho syna nosila v šátku dydimos agáve a moira tílku a pohoda.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    PISKOT: poti...no asi jako kdyz mas dite tesne pritisknute na telo celou dobu...mam manducu a podle moji zkusenosti kdyz je venku vedro tak jsme propocene obe
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    vybiram si nositka - beco, manduca a chtela jsem ergo, ale nekde na strankach jsem se docetla, ze v nem. testu neprosel (4/2011) a nahodou jsem narazila na DidyTai neboi CLOSE BABY, mate s tim nekdo zkusenost?

    jsem z prahy, tak vim, ze nejlepsi je asi vyzkouset

    nemam uplne novorozence,ale 2,5m, tak uz asi nema cenu kupovat novorozenecou vlozku

    + jak je to s nosenim deti v lete? je pravda, ze se v nositkach hodne poti?

    dik
    MONIA
    MONIA --- ---
    SPIRALOID: časem samozřejmě napíšu jak se mi nosi uvidíme:-)a v jednom z příspěvku jsem psala,ze možná přijde čas kdy ho bude třeba vyměnit za jiné,zatím je to v pohodě:-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    MONIA: prat se daji snad vsechny nositka....jinak napis pak pls jak se ti bude nosit tak za pul roku. myslim, ze tohle nositko je super pro novorozence a male lehke deti, u tezsiho batolete to uz takova parada nejspis nebude. nositko nema poradni bederni pas a tak tahas vsechnu vahu porad rameny.

    btw tohle je skvely clanek porovnavajici nositka http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=97
    HC_
    HC_ --- ---
    CATCHA: super uz se tesime
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    HC_: ano ano,taky mohu jen doporučit!:)
    MONIA
    MONIA --- ---
    HC_: doufám,že budeš spokojená tak jako já:)
    HC_
    HC_ --- ---
    MONIA: tak objednáno, diky:)
    MONIA
    MONIA --- ---
    TABBY: jj chci si je spíchnout ještě nebyl čas.....jjen mi přijde fajn,že se dá prát...přeci jen sem tam hodí blinkanec a jednou protekl i posranec:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONIA: Mozna by ti zivot usnadnily tyhle chranice popruhu....
    MONIA
    MONIA --- ---
    HC_: nosnost má 15 kg,takže asi dlouho:) Matouš má 5 měsíců a 7 kg takže jsme v půlce,ale doufám,že ve 10 měsících nebude mít 15kg :p. co taky oceňuju,že se dá prát....M. je neustále zahryznutý do těch popruhů a jsou neskutečně proslintané,takže se to dá jednou za čas hodit do pračky :)
    HC_
    HC_ --- ---
    TABBY: bydlim v harrachove, ale do liberce se v nejblizsi dobe asi nedostanu, mrknu na to diky moc

    MONIA: to nevypada spatne, do kolika mesicu to tak vydrzi?
    MONIA
    MONIA --- ---
    HC_: já si nemůžu vynachválit totok http://www.vbavlnce.cz/noseni-deti/nositko-storchenwiege-tyrkys.html a důvody už jsem psala tady [ MONIA @ Kontaktní rodičovství - attachment parenting ] vím,že není moc rozšířené,ale je opravdu super....ted uz ani nepremyslím o koupi neceho jiného, uvidíme jak nám půjde nošení na zádech. kdyby tě o něm něco zajímalo klidně se zeptej:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    HC_: Pokud myslis na sva zada, zapomen na babyvak na delsi noseni.

    Btw, kdybys byla nahodou z Liberce a okoli, doporucim ti kamennou prodejnu OutdoorKids v Barvirske. Maji i eShop. A pujcuji Erga a Manducy.
    HC_
    HC_ --- ---
    THURINGWETHIL: koukam na ten babyvak, aby mi z nej mrne nevypadlo? kdyz budu uklizet :)
    HC_
    HC_ --- ---
    IORETH: no bohuzel to mam do Prahy daleko, budu to kupovat pres net


    THURINGWETHIL: diky, no chtela bych treba neco s tou vlozkou, abych v tom mohla nosit dite, dokud ho unesu:) mrknu na ty odkazy
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    HC_: Nasoukáš se sama do každého nosítka. Chceš, aby bylo použitelné i později a na dlouhodobější nošení, nebo ti jde o poponášení novorozence po bytě? V prvním případě klasická ergonomická jako manduca http://nosenideti.cz/zbozi.php?volba=karta_zbozi&skupina_id=133&zbozi_id=ManNSpetrolej&zbozi_nazev=Manduca-New-Style-petrolej-navleky-DS-zdarma (má integrovanou novorozeneckou vložku a miminko se nosí od počátku na svislo) nebo ergo http://nosenideti.cz/karta_zbozi/89/Ergo22/Ergo-cerna-bezova-navleky-ZDARMA/, k němuž se novorozenecká vložka dokupuje a miminko je v ní v kolíbce, případně beco http://www.branakdetem.cz/beco-nositko-pujceni.htm, ale tam nevím, jak je to s tou novorozeneckou vložkou. U všech zmiňovaných je trochu problém, že pokud si je člověk nevyzkoušíš, nemusí ti pak sedět. Pokud chceš skutečně jen něco na poponášení úplného mrněte, asi by stačil babyvak http://babyvak.cz/product.php?id_product=49 .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam