• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ZEGA: tu nespavost jsem myslim cetla, ale prislo mi to kruty, ale ocividne jina cesta neni, esi chci, co chci.. .) jmeno metody slysim prvne, nastuduju jeste.
    KRKA: okej, no akorat odejit muzu momentalne leda tak na balkon nebo za roh do kk, ale co uz. asi zvolim vikend na zacatek, kdy lidi nevstavaj do prace.

    takze proste kdyz uz ma minioci, smrdla si je a vrti se, dat do postele a cau, ze? tak mi drzte palce, nevim, esi zacnu uz tendle vikend.. .)
    KRKA
    KRKA --- ---
    ZEGA: stacily ji fakt jen 3 dny a pak zacla spat sama?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    EUCHENIE: Asi budu matka tyran pro mnohé tu, ale já miminko moje milovaný nechala asi 3 dny a noci před spaním vyhulákat.. kniha Dětská nespavost a již několikrát zmiňovaná Estivillova metoda.
    Ale musíš být odhodlaná. Jinak to asi nefunguje. A taky se to v průběhu času mění, ale stojí to za to.
    KRKA
    KRKA --- ---
    EUCHENIE: ehm, jina metoda nez nechat vyrvat asi neni podle me :-))
    ale znam to, nas takhle usinal do roka!! Pres den jsme meli doma druhej kocar, ve kterym jsem ho uhoupavali na denni spani, vecer jsme ho uspavali hopsanim na mici, vzdycky kdyz usnul, tak jsme ho prenesli, na 90% se tak do hodiny vzbudil s revem, takze dalsi hopsani a nekdy se vzbudil i podruhy a pak az spal celou noc az do rana, takze nase vecery byly vetsinou prohopsane na balone. Manzel v jeho roce razne zakrocil, ze takhle teda ne, ze ho do 3 let nebudeme prece uspavat na mici :D takze jsme ho proste jednoho dne soupli do postele a zavreli dvere.. Samozrejme rval jak magor, poprvy snad hodinu (ja rvala taky, ale manzel me do loznice nepustil :-)) rval tak 14 dni, ale rev se zkracoval.. cca po mesici zacal spat krasne sam, i pres den, proste ho jen polozim, prikreju, zavru dvere a spi. Jen me ted mrzi, ze jsme nezakrocili driv, protoze od ty doby mi spis pres den klidne i 3 hodiny v kuse, predtim spal vzdycky tak 40 minut a vic ne a hlavne uz se vecer nebudi a vidim na nej, ze je fakt lip vyspalej
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    potřebovala bych poradit, jak mam naucit dite usinat... je mu 10 mesicu, od malicka hooodne plakal, takze jsem uspavala houpanim, pak probihali pokusy o prelozeni do postele, to leckdy prokoukl a byl rev, tak jsem kolikrat usinala s deckem v ruce podlozena polstarema. dalsi varianta byla vytuh u prsa. ted bud usne u prsa, nebo ho hodim na bricho a houpu ze strany na stanu a kdyz vytuhne, tak ho sklpnu dolu. ale uz se mi taky zacina cukat i na tom brichu. mno, jako parkrat usl i sam, ze byl fakt znavenej a nevydrzel, ale vetsinou kdyz vidim znamky unavy, tak uspavame viz vyse. a celkem rada bych ho uz naucila usinat bez toho, abych s tim stravila tejden a pak doufala, ze se neprobere. taky se budi ze spani, zacne brecet jeste se zavrenejma ocima, nebo se vrti a dela zvuky.
    tak nevim. jak uspat a udrzet spat "bezbolestne"
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    BLANCHE1: ne, ze by mu z toho valila krev, to ne. proste jako rozdrbana vyrazka. pak se mu udelaji mini stroupky. prdolovi bude 7m, takze se to tezko hlida. nejvic si to drbe kdyz se probouzi, v tom lehkem spani....musim pecliveji mazat
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ULILIA:
    SPIRALOID: Díky za tipy, já to občas máznu Bepanthenem, když je hodně červený, jinak to nechávám a ztratí se to taky.
    Ty jo, ale do krve, to je teda síla...

    ULILIA: Ono to právě není jen v horku, je to pořád - cokoli se mu dostane do pusy, okamžitě ocumlává a prosliní, naposledy vlastní kožený capáček byl během chvilky úplně durch, že jsem tomu nechtěla věřit :-).
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    BLANCHE1: muj syn to ma na hrudi, jak slinta tak tam ma furt mokro a body se o to otira plus si to jeste drbe, takze se obcas stane ze to ma az do krve, kdyz ho neuhlidam:(. pouzivam na to Saloos atopikderm a pomaha http://www.zbozi.cz/vyrobek/saloos-bio-karite-atopikderm-balzam-50-ml/

    ale je to kolotoc. kdyz zacne slintat vic tak se to proste vraci....kazdopadne saloos to umi pekne vylecit
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    BLANCHE1: Synovi pred časom na rovnaký problém pomohol tento krém od Cannadermu http://www.cannaderm.cz/cs/produkt/robatko_ochranny_zimni/robatko.htm - vytvorí vlastne tenkú vrstvičku medzi pokožkou a slinami, takže tá sa tak rýchlo nepodráždi (chce to ale nanášať opakovane). Je tuším na bázi bambuckého masla, takže to by možno stálo tiež za vyskúšanie.
    Ale je tiež možné, že celý problém sa vyriešil menej častým nosením v letných horúčavách...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ZEGA: Aha, takže je to fakt tím.. Tak jsem zvědavá, co povíš na to nový nosítko!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    VERONIKA22: Fakt myslím, že je to z toho, jak je v kontaktu mokrá látka a kůže a pořád se to tře. Takovej jakoby vlk na obličeji :-).
    LAURA
    LAURA --- ---
    VERONIKA22: je to ze slin, ne z nosítka. Nejde o to, co si spou do pusy, ale že mají na puse nacpanou tu látku nasáklou slinami.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    My taky byly opupínkovaný furt, stačilo jenom poslintání kolem dudlíku..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BLANCHE1: já myslela, že dítě pupínku kolem pusy a brady má z ocumlávání nektarinky ale ten den i ocumlávala manducu. tak že by to bylo z toho....? a proč, že má dítě pupínky? vždyť ta barva z manducy není jedovatá ne?
    jako z toho drhnutí látkou? to je nějaký divný ne? doma ty děti taky cpou cokoliv "podezřelýho" do pusy a pupínky nemají
    KRKA
    KRKA --- ---
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BLANCHE1: jojo, zoe ma opupinkovanou pusu a tvare furt.. takze cekam na dalsi level inteligence :)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ZEGA: Taky jsem zvědavá na dojmy, dej pls vědět!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SINSEMILLA: Já ho tam dávám s rukama pod ty kšandy, naučil se prohýbat dozadu a mám docela strach, aby se nezakláněl i v tý Manduce. Až pobere
    další část rozumu, může rukama máchat, zatím nee.

    Nestávalo se vám někomu, že by dítko cumlalo ty popruhy a jak je to mokrý a pak po tom mrská tvářema, tak má lišej? Bojujem s tím už několik měsíců, koupila jsem i ty slintací chrániče, ale je to stejný - prostě si to tam zamokří a pak si o to odře tváře, a to ať je na břiše nebo na zádech. Pomáhá jen dudl do pusy, ale sama mu ho implementuju jen dost těžko, když ho mám na zádech... Tak nevím, jak z toho ven, po vyndání z Manducy vypadá další dva dny jak Marfuša :-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ZEGA: vypada super. me jeste zaujalo Emeibaby. nemate ho nekdo? libi se mi, ze zadova operka je ze satkomaterialu http://www.branakdetem.cz/nositko-emeibaby.htm
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KRKA: takže ne přes? erik je tam má poslední dobou tak blbě zkroucený, že akorát tlačí..
    KRKA
    KRKA --- ---
    SINSEMILLA: nase dite je ma venku, ale ne jako tu toho Kibi, ale po stranach
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZEGA: to vypadá pěkně a napadla mě otázka, vy co máte manducu, jak má vaše dítě ruce, má jej u vás na zádech nebo venku, tak jak je to na některých fotkách u toho kibi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam