BONIE: taky čas od času potkám tenhle typ matek (v šatičkách se neběhá, v bílých legínkách se nesmí na klouzačku, lopatka s pískem se nesmí zvedat příliš vysoko apod.). Mně je většinou spíš líto těch dětí plus mám obvykle tendenci ty matky ještě víc podráždit - třeba dítě ještě upozorním na louži, kterou v rámci hřiště přehlédlo, zahrabáváme se navzájem do písku a tak. To si pak docela užívám :o) Taky se mi ale stalo, že jedna taková měla na hřišti pocit, že se svému synovi málo věnuju a nejistím ho dosti na prolejzce (kterou zná a zvládá ji už delší dobu levou zadní nahoru ai dolu, takže jsem v klidu seděla na lavičce a bavila se s babičkou). Nejdřív na mě vrhala znechucené pohledy, nakonec si k němu stoupla, měla tendence ho přidržovat a hustila do něj "drž se, spadneš" a "opatrně". U toho ještě stíhala vlastního syna informovat, že na klouzačku si má sednout a klouzat se dolů, opakovala mu to snad pokaždé, když na tu klouzajdu vylezl. Celkem mě nasr**, tak jsem nahlas houkla, že to syn zvládne i sám. To byl výraz, to si nepřej vidět :-D No ale dala pak už pokoj :)