• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: já nenašla lepší fotku, šlo i o polohu dítěte, ale jinak jsem ho nosila právě v jednoduché kolíbce, ne té s křížem.
    Ale to, co píše BLANCHE1 je fakt, určitě jsem si dítě stočila už na ruce a pak ho tam lupla.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    MALKE: Z kurzu si pamatuju, že je důležitý mít dítko ve správné kolíbkové pozici už venku, než ho tam dáš. Tu pozici pak držet co to půjde a když je mimino uvnitř, stáhnout ho za zadek dolů (ruku mezi nožky a táhnout; když si to tu tak zkouším, je to protilehlou rukou proti rameni, u kterého má dítě hlavu) a tím se tam "ubytuje".
    Mně teda kolíbky fakt pekelně nešly, povedlo se mi to asi 2x, mimině v tom prudilo a prohýbalo se, takže jsem to vázávala i několikrát za sebou, než to klaplo. Brzo jsem pak přešla na vertikální úvaz, čímž jsme se zbavili stresu oba :-).
    Myslím, že to máš moc pěkný, jen bych ho právě možná ještě stáhla kousek níž za ten zadek dolů, aby byl víc vodorovně.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ANNAWA:
    MADIETTA:
    Koukám, že obojí je ta kolíbka s křížem, co jsem se jí původně chtěla vyhnout. No, zkusím, tahle je sice jednodušší, ale fakt jakási divná. Díky:)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MALKE: "kolíbku" takovou jakousi jsem vázala podle tohohle videa a fungovala velmi dobře.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: tedy tam byl spíše takto http://www.maminky.eu/jamalka/pictures/satek_kolibka.jpg
    lepší fotku jsme na webu nenašla a ani netvrdím, že je to ideální poloha, ale řekla bych, že kolíbka nepodpírá tolik jako třeba kříž s kapsou, takže možná trochu víc naležato než to máš by bylo lepší.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: Bartoloměj kolíbku nenáviděl celou váhou svých tehdejších tří a půl kil, ale Tobiáše jsem v ní nosila hodně, první dva tři měsíce a nosila jsem ho teda v podstatě naležato, zády ven a břichem ke mně, v té dolní části. Kterou ale ty při pohledu zepředu tam vlastně skoro nemáš. Jdu najít nějakou fotku z webu, která odpovídá mému způsobu nošení.
    MALKE
    MALKE --- ---
    A ještě takto:


    MALKE
    MALKE --- ---
    Zdravím a přicházím s dotazem: zkoušela jsem dneska poprvé navázat kolíbku, a zdá se mi to dítě v tom jaksi nepohodlně usazené. Malý protestant neprotestoval, ale přece jen bych mu nerada ničila záda. Zde tedy foto, budu vděčná za komentáře a opravy.



    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: ale já ho nosím i teď hodně a ráda! Třeba včera jsme byli na výletě na Brdech, tak byl pochopitelně v manduce, před tím jsme ho v manduce vláčela po vrcholech Šumavy, do manducy ho beru i cetsou na poštu. Ale třeba do Prahy zatím ne, protože i kvůli věcem na půl dne až den, co tam býváme, je kočárek pohodlnější, navíc on se v něm líp vyspí. A do nějakého třičtvrtě roku jsem ho nosila skoro pořád.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: to já bych teď nosila ráda ! mě bylo hrozně nepříjemný jak se nad tím každý pozastavoval, komentoval to (pozitivně nebo negativně, to je fuk)....no prostě kde kdo měl pocit, že se musí nějak vyjádřit...přišla jsem si jako nějaká celebrita, věčně jsem byla v centru pozornosti....jeden se vyjádřil a celý bus čekal co já jako na to....brrr....ještě když si na to vzpomenu, tak je mi úzko
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: a dneska, když nosím B, už je mi to skoro trapný, jak je to běžný :-))) To si dělám legraci, je mi to fuk, ale spíš mám pocit, že některé nosící matky (protože nošení je teď in a normální) se na mě dívají s pohrdáním, když vezu dítě v kočárku - jedna dokonce se svou zřejmě matkou hlasitě rozebírala v metru, že nošení je pro dítě lepší. Njn:-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: no to se nedivím, to byly vyloženě dřevní doby :-))))) já nosila lucku o moc let později a i tehdy to pořád bylo "divný".....resp. teprve to tak jako nesměle začínalo být normální....za zuzy už to bylo o poznání běžnější....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: já jsem takhle měla malého T v šátku a M v golfkách. Nějaká paní mi s nimi vehementně pomáhala do tramvaje a tam najednou začala skoro křičet, ježímarjá, vy tam máte dítě!!!!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MEDVED007: to mi připomněla. že jsem před první zimou pořídila zateplené dětské kalhoty a byly delší a dítěti nečouhali chodidla ven a nohy končili tou gumičkou ......jeli jsme tak kolem laviček a nějaké 8-10leté holky čuměly na můj kočárek s úžasem a pak jsem za zády slyšela: hele to miminko nemá nožičky :oD
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERONIKA22: mě se v jednom kuse lidi ptali CO tam nosím....dcera byla na konci května, takže to první léto tam byla celá zahalená a nečouhalo z ní nic nebo jen holé nohy....zvykla jsem si odpovídat, že koalu :-) na blbý dotaz blbá odpověď :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    VERONIKA22: kámoši tomu říkají batoh na mimino
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    dneska jsem se zasmála:
    asi 4letý kluk mi povídá: jé pani vy máte hezkou tašku na miminko ( manducu )

    :oD
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ANNAWA: parada, tak to jsem rada ... diky moc!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: já mám 163 cm a šátek 4,7 a mohla bych mít i kratší, minule jsem měla 4,2 a stačilo mi to na všechno. Ale partner už ten 4,7 m užije na kříž s kapsou, třeba.
    4,7 m je dost látky, mně to nevadilo, ale někdo to snáší hůře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam