• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MYSA
    MYSA --- ---
    ANICHQA: A brat si ji do postele nechces? Pripadne dat postylku vedle postele a odstranit bocnici, takze dite ma pocit, ze spi blizko u tebe a ty mas pritom postel pro sebe...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: uznávám, já jsem tebou popisovaný případ B, nevěřím tomu, respektive nevěřím tomu, že vyřvání je dobrá metoda. Takže to podle toho vypadá, ale co už, starší už taky se nebudí :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANICHQA: tak zkus dát aspoň to večerní usínání....třeba to pak půjde, třeba ne, jak píše annawa...za pokus to rozhodně stojí.....ale bez vyřvání to nepůjde....mám takový pocit, že čím později se to nacvičuje, tím je to větší cirkus, protože ty děti jsou každým dnem vyčůrranější a trápit rodiče je vyloženě baví :-))) obrnila bych se trpělivostí a hlavně si neříkej, že ty trápíš jí....to ona trápí tebe a je na tobě se tomu postavit.....ale úplně nejdřív si to srovnej v hlavě, roźhodni se a věř tomu....jak tomu má věřit to dítě, když tomu ty nevěříš....a jeslti tohle nedokážeš, tak se na to vybodni....do maturity v noci řvát nebude :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANICHQA: nevím, ale mám třetí dítě, který mizerně spí v noci, na vyřvání nemám, ani to nechci praktikovat, tak jen doufá, že kolem druhých narozenin se to zlepší stejně jako u jeho starších bratrů.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: ha ha ha. Bartoloměj usne sám přes den v postýlce tak od dvou měsíců, večer to samý. A v noci co? Budí se 2 až 6x a sám neusne, myšleno bez kojení. Večer ani přes den ho před spaním nekojím.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    MEDVED007: neusne sama prave vubec, v noci ji musime davat UM, ale pije ho, bych rekla spis na chut. V ty dve ji stacilo 60 ml, aby se uklidnila a usnula.
    Nechavat vyrvat je sice hezke, ale nici nas to. Pritel pak po te nocni akci nebyl schopen usnout do peti rano, ja nemohla spat kvuli tomu vzlykani. Neni nejaka setrnejsi metoda?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANICHQA: a večer ti usne sama ? já bych začla u toho...pokud se večer naučí usínat sama, tak to bude umět i v noci....mě se taky děti v tomhle věku v noci budily a kojila jsem je....ale byla to akce na pět minut, napily se a okamžitě usnuly....sice mi to taky přišlo jako vopruz, ale proti tvému popisu je to paráda....
    KRKA
    KRKA --- ---
    ANICHQA: helet, Krystof spal s nama v posteli tak do 7 mesicu, jen zahlid postylku, tak mel zachvat.. takze muj prvni pul rok cca probihal tak, ze jsem ho uspavala na tom mici (dale nebudu popisovat) a v noci, vzdycky kdyz se vzbudil a zacal knourat nez se rozerval, tak jsem ho prenesla k nam do postele, pockala az usne a pak ho zase prenesla v komatu do jeho postylky a takhle treba 3x za noc :) samozrejme vetsinou jsem usla taky, takze spal s nama celou noc a to se najednou nebudil samozrejme :) takze ja byla nevyspala, muz taky..
    Podle me je fakt jedina rada a o to nechat vyrvat. KRystof presne taky kdyz v tom revu usnul, tak spal a pritom vzlykal. Me se fakt o 100% zlepsil zivot od ty doby co spi sam, fakt je to unavujici porad dokola uspavat, vecer, v noci, k ranu.. uf. Ale musis byt fakt odhodlana, nebo aspon jeden z vas a podrzet toho druhyho. Ja bych to nedala, ale muz proste zakrocil a dobre udelal. A cim driv, tim lip :)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    KRKA: ma vydrz a rve a rve. Dnes v noci se probudila ve dve, tak jsme ji nechali, no musim rict, ze 15 minut toho asi stacilo, aby to bylo slyset i pres 2 baraky. Nevydrzeli jsme to a sli ji uklidnovat, pak zalykala ve spani jeste dobrou hodinu. Navic jsme zjistili, ze nemuze spat v postylce. Musime ji tam davat az v uplnem komatu. Byla na dovolene s babickou, ktera ji strasne miluje, tak si ji brala k sobe do postele. Takze fakt nevime, jak to budem resit :-/
    KRKA
    KRKA --- ---
    ZU_22: nebejt muze, tak jsem ho davno z ty postylky vyndala a dal houpala (treba do skolky) na mici ze jo :-))) ne prehanim, ale musi to clovek vydrzet a pak fakt vidis, ze to prospelo i tomu diteti samotnymu
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    KRKA: jojo ted to neresim, protoze zuby rostou pred ocima, v osmi mesicich jich ma nejak hodne, cili to chapu, ze ma trapeni, doufam, ze se to pak zase vrati, snad joo! trictvrte hodiny bych to proste nedala, ja sem mekka :(( super ze tkahle krasne spi tyjo!!!:)
    KRKA
    KRKA --- ---
    ZU_22: poprvy rval trictvrte hodiny urcite :-) ja rvala vedle v obyvaku, on rval tim stylem, ze zalykal a uz ani nemohl brecet, ale jelo mu to samo jestli vis co myslim :-) a stal v postylce a koukal na dvere.. strasny! Druhej den rval trosku min a pak se to postupne zkracovalo az prestal uplne. Ale pokud ji ted rostou zuby nebo ma nejake trapeni, tak to musis pockat, to se vetsinou nedoporucuje. Jestli ti spala predtim hezky, tak se neboj :)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    KRKA: a jak dlouho treba rval vzdycky? ono jde o to, ze nektere deti rvou tak dlouho, dokud se nedavi..viz nase Matylda:( ale ta ted ma rostouci zuby, tri ma a tri ji rostou, cili ted k ni vstavam a ona to UM teda vzdy vypije cele (170ml), cili to asi potrebuje k tem zubum...ale casem to chci urcite resit, ona ale vzdy spala (pred zubama) krasne, tak snad se k tomu zase vrati!!!
    KRKA
    KRKA --- ---
    ANICHQA: proc myslis, ze kdyz to slo, tak jste to prosvihli? Tuhle metodu muzes aplikovat kdykoliv ne? Ja se budu opakovat, ale nechat ho vyrvat, bylo to nejlepsi, co jsme mohli udelat. Malej terorista nas ze spanim "otravoval" rok, pak zakrocil muz, ze takhle ne a dobre udelal.. od ty doby spi celou noc, 11 hodin v kuse bez jedinyho pipnuti, predtim se budil a knoural, po uspani na mici byl do hodiny vzhuru s revem, takze dalsi houpani a takhle se vzbudil do pulnoci treba 2x-3x a pak az usnul. Chvili mu trvalo, nez se vyrval, tak 14 dni urcite, ale fakt ho ted polozim, zachumla se do periny a usne a spi, i pres den!!
    Nejlepsi je, ze usne v 8 vecer a ja mam fakt cely vecer pro sebe a neni to jen o cekani, kdy se zase vzbudi a budu uspavat
    MALKE
    MALKE --- ---
    ANICHQA: Já se přiznám, že jsem Bena vyřvat nechala. Když se budil často (postupně začal vstávat i čtyřikrát pětkrát za noc) a ne na jídlo, prodlužovali jsme intervaly, ve kterých jsme dorazili - vždycky někdo přišel, ale ne hned. Pohladil, odešel, přišel znova za pár minut... Po nějaké době začal Beno vstávat zase jenom tehdy, když měl hlad (to jsme chodili, dokud chtěl). Bylo to tedy asi o dva měsíce dřív, cca v deseti... Jediná výjimka byla, když plakal hystericky (občas měl zřejmě noční můry), ale to se dalo dobře odlišit, ten pláč byl jiný, to jsme taky chodili rovnou.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    mlika mam uz malo, staci jen na jedno nocni kojeni, pak nastupuje UM
    ADD
    ADD --- ---
    ANICHQA: A je teda kojená nebo na umělým mlíku?
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    za hlavni problem zkratka povazuju fakt, ze neumi sama usnout, to bychom potrebovali nejdriv. Pak si myslim, ze se podari odbourat i to nocni krmeni, protoze bude schopna usnout sama. Stejne planuju odstav v radu dnu, takze by to bylo idealni.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ADD: protoze ji furtujem na noc dost a nechce pit na noc ani to UM. a kdy ji to v noci preci jen udelam, tak vypije 40ml.
    ADD
    ADD --- ---
    ANICHQA: Proč by to nemohl být hlad? Já kojím šestnáctiměsíční dítě tak pětkrát za noc - a pije dost žíznivě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam