• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MONIA
    MONIA --- ---
    TULENI: právě to řeším jak bych to na zadech řešila :))

    tím pádem budu tvá zákaznice...vice v poště :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONIA: Nosim porad. 12 kilo, skoro 2 roky. Pravda, uz ne denne, zdatne tape po svych...
    TULENI
    TULENI --- ---
    MONIA: prvni dceru jsem nosila na brise urcite min. do jejiho roka, nez jsem mela pupek takovej ze uz to na brise neslo a nosila jsem jji sem tam v tehu na zadech, a navic jsem na zadech vetsinou mela batoh...mladsi sel na zada drive pac jsem potrebovala mit vpredu volno na sefovani starsi :) ale kor v te zimne je to praktictejsi na brise imho pac rozepnes bundu kdyzje potreba (obchod, mhd apod.) a dite neni zakukleny...moc si nedokazu predstavit kdyz bys byla sama s ditetem venku a mela ho na zadech pod bundou jak ho rozepnes atd..muselabys asi sundavat uplne..bundu..dite...nevim :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    MONIA: já asi do 11 - 12 kg, ale už to byly spíš kratší vzdálenosti.
    MONIA
    MONIA --- ---
    vím,ž euž se to řešilo,ale jak dlouho jste byly schopné nosit na břiše? jsem poměrně fyzicky zdatná a zatím nemám problém. M. má pres 8kg a 7 měsíců. řeším to právě kvůli zimnímu nošení,jestli si nechta ušít vsadku na bundu,nebo už to moc nevyužiju.
    TULENI
    TULENI --- ---
    jo tady jeta vsadka usita do starsiho kabatku..
    https://lh5.googleusercontent.com/-adDq-m5cBsY/TyWn8szPMjI/AAAAAAAAA5I/zqGqfwp89LQ/s653/CameraZOOM-20120125194352138.jpg

    tady je trochu videt pod kabatem ta mikca, kdyz byly nejvetsi mrazy tak jsemnosila fleecku i kabat s vsadkou a mrnous mel jen mikcu a tu cepicku jsem mu takz sila s dlouhejma usima aby se daly dat kolem krku a netahlo mu tam..
    http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/401025_3037863342181_1130912820_3130911_827271856_n.jpg
    TULENI
    TULENI --- ---
    holky kdyz se blizi ta zima a resi to tu asi nejedna cerstva mamka, siju na zakazku vsadku do vasi bundy/kabatu na noseni deti....bohuzel ne vzdy se da sehnat zip tak to je dycky nejvetsi orisek, jinak latky ruzne nepromokave/neprofoukave mam... pripadne na podzimni noseni siju dvojitou fleecovou mikinu ktera se da nosit s vsadkou i bez, bohuzel nemuzu dohledat lonskou fotku tak kdyztak vyfotim o vikendu..loni jsem je sem ale hazela :) pripadne podrobnosti v poste..
    TABBY
    TABBY --- ---
    SHARIE: Mei tai je v zasade taky ergonomicke nositko. Akorat s tema pruhama latky, co jsou misto popruhu na prezku, to je k vzteku...
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    SELLIGAN: Vlněné botičky od MnM jsou super, a pro vás obě navrch nosící bunda nebo kabát ;) A do kříže s kapsou uvnitř můžeš schovat celé nožičky, jako na žabáčka, stejně těm novorozencům ještě nejdou tak roztáhnout.. když si ji přiložíš na sebe, pokrčí a stáhne nožičky jakoby pod sebe, tak takhle vcelku pak uvázat.. videonávod bude určitě k vidění na ND.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Chtela jsem se poptat - od kdy se muze nosit v mei tai a je to vubec zdrave pro dite? Nebo je lepsi satek ci ergonomicke nositko? Dekuju za rady:)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ADD: Jojo, mam z kiku dve deky a za ty penize jsou vyborne!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SELLIGAN: měla jsem na dítě to, co odkazuje ANNAWA a dítě studené nohy nikdy nemělo.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SELLIGAN: a nebylo by lepší dávat jí na ležačku do kříže s kapsou do té vnitřní části, aby měla nohy uvnitř ?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SELLIGAN: davala jsem vlněné návleky tyto, celkem to drželo
    NoseniDeti.cz - ManyMonths vlněné botičky
    http://www.nosenideti.cz/karta_zbozi/120/ManyMoBot1/ManyMonths-vlnene-boticky
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    malou (2tydny) vazu do dvojiteho krize s kapsou uvnitr, nozicky ma venku a i kdyz ma na sobe dupacky, ponozky a tluste chlupate kalhoty, ktere jsou i na nozicky, kdyz se vracime po hodine a pul zvenku, tak ma nohy promrzle. davate jeste boticky navrch? na tak pidi nohu ani nic nemam a hlavne myslim, ze by to padalo...jake mate zkusenosti?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LAMIA: kombinovala jsem zimnikapsu ymedley a sirokou mikinu po brachovi. Teplo bylo, jen me strasne obtezovaly popruy od kapsy, vecne mi padaly z ramen...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: musím se tam vypravit. já tam chodím a deku jsem ještě neviděla. no slepá možná taky jsem :oD
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    díky všem ... kupuju levnou zimní kapsu z druhé ruky a když nebude stačit vykoumu podomácku to rozšíření kabátu či opunkuju nějakej secondhand model obří bundy...
    ADD
    ADD --- ---
    MALKE: Ono taky záleží, kde dítě nosíš. Pokud jdeš na procházku, tak ta kombinéza jde (i když mně celkem vyhovovalo, že mi pod bundu netáhlo), ale jestliže jedeš přes město s třemi přestupy, takže se střídá horko a zima, tak je fajn mít sebe i dítě oblečené lehce a přes to mít bundu, kterou dvěma pohyby rozepneš a sundáš.

    VERONIKA22: V KIK (takové ty obchody s vesměs nekvalitními napodobeninami normálního oblečení a domácího vybavení a spoustou naprostých nesmyslů, ono se to pořád plete s KIKA) mají deky za 79 Kč, na šití mikiny to není, ale na rozstřídání do kočárku, záložní deku do auta a jako vložka do prošívané deky nebo panel do bundy naprosto ideální. Rozhodně je to levnější než fleece v metráži, a to i při započtení rozdílu v kvalitě. V IKEA mají buď ty úplně tenoučké deky za 29 (vydrží všechno, ale jsou fakt průsvitné) nebo dražší deky přes stovku. A hlavně IKEA je na pár místech v republice, KIK už postavili v každých Kotěhůlkách.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: v kiku mají deky? já myslela, že pro levnou fleecovou budu muset jen do ikea. nebo kde ještě sehnat deku, kterou mám v úmyslu rozstřihat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam