• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LAMIA: kombinovala jsem zimnikapsu ymedley a sirokou mikinu po brachovi. Teplo bylo, jen me strasne obtezovaly popruy od kapsy, vecne mi padaly z ramen...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: musím se tam vypravit. já tam chodím a deku jsem ještě neviděla. no slepá možná taky jsem :oD
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    díky všem ... kupuju levnou zimní kapsu z druhé ruky a když nebude stačit vykoumu podomácku to rozšíření kabátu či opunkuju nějakej secondhand model obří bundy...
    ADD
    ADD --- ---
    MALKE: Ono taky záleží, kde dítě nosíš. Pokud jdeš na procházku, tak ta kombinéza jde (i když mně celkem vyhovovalo, že mi pod bundu netáhlo), ale jestliže jedeš přes město s třemi přestupy, takže se střídá horko a zima, tak je fajn mít sebe i dítě oblečené lehce a přes to mít bundu, kterou dvěma pohyby rozepneš a sundáš.

    VERONIKA22: V KIK (takové ty obchody s vesměs nekvalitními napodobeninami normálního oblečení a domácího vybavení a spoustou naprostých nesmyslů, ono se to pořád plete s KIKA) mají deky za 79 Kč, na šití mikiny to není, ale na rozstřídání do kočárku, záložní deku do auta a jako vložka do prošívané deky nebo panel do bundy naprosto ideální. Rozhodně je to levnější než fleece v metráži, a to i při započtení rozdílu v kvalitě. V IKEA mají buď ty úplně tenoučké deky za 29 (vydrží všechno, ale jsou fakt průsvitné) nebo dražší deky přes stovku. A hlavně IKEA je na pár místech v republice, KIK už postavili v každých Kotěhůlkách.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: v kiku mají deky? já myslela, že pro levnou fleecovou budu muset jen do ikea. nebo kde ještě sehnat deku, kterou mám v úmyslu rozstřihat?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    a když už jsme u toho, tak tady nabízím, nakonec jsme to moc nepoužívali, je jako nová
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Kapsa na šátek nebo nosítko / Praha / 300 CZK ]
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MALKE: já jsem taky vždycky povolila popruhy na manduce a dítě navlíkla do kombinézy a svou bundu jsem měla rozepnutou a bylo nám teplo.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LAMIA: mě se dcera narodila v lednu, čili jsem jí nosila v naprosto největší zimě a nosila jsem jí pod bundou, kterou jsem si normálně zapla až nahoru ke krku...bunda teda patřila manželovi.....dítě vůbec nebylo vidět...vypadalo to, že mám prsa na velmi podivných místech....ale bylo mi to srdečně jedno :-) když jsme přišli někam do tepla, tak jsem bundu rozepla nebo sundala a bylo...mít dítě v šátku v kombinéze, tak teda nevím jak to střídání teplot vyřešit
    MALKE
    MALKE --- ---
    LAMIA: Jsem asi jediná, ale dítě jsem nosila v kombinéze. Navlíkla jsem dítě do ní, používala normální kabát, který jsem nezapínala. Pokud nebylo mínus dvacet, kdy jsem ven stejně nelezla, tak mě hřálo dítě, dítě já... Vždycky bylo zahřáté, ale ne zpocené.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ADD: díky promyslím, proberu...
    ADD
    ADD --- ---
    LAMIA: Za sebe doporučuju:
    Koupit si u vietnamců pánskou mikinu XL na zip. To není tolik peněz a je to základ.
    Vybrat jednu ze svých zimních bund nebo si koupit nějakou v sekáči a učít si vložný panel přímo do ní. Největší investice jsou u toho zipy (ty dlouhé stojí hrozně peněz :-)), jinak stačí dvě vrstvy fleesu (třeba z obyčejné deky z KIK za 79 Kč - zbyde ti na dvě malé deky do kočárku) a šusťáku v barvě bundy (investice spíš v řádu korun než desetikorun). Vzhledem k tomu, že se jedná o obdélník, tak na tom není moc co zkazit, v nejhorším se to dá ušít i v ruce.
    Ale jestli se Ti do tohohle nechce a plánuješ chodit hodně, tak doporučuju si nějakou speciální bundu koupit. I kdybys pánskou bundu měla, tak v tom většina lidí moc dobře nevypadá a ani to není příjemné na nošení - člověku se ramena nerozšíří. Dobrá zimní bunda je důležitá věc a nemá smysl na tom šetřit.
    Taky doporučuju vlněné návleky na nožičky pro miminko - nebo já nosila pašmínu omotanou kolem boků, chránila dětské nohy i moje ledviny. :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    prosím o radu ohledně ochrany na zimu ... vzhledem k tomu, že bude holka teď řijnová, tak jako největší prcek prožije zimu. Bundu do který bych narvala nás obě kupovat nechci a žádnou obr chlapskou nemám. Stačí na takovéhohle prťouse koupit nějaká ochranná kapsa třeba MaM z druhý ruky? předpokládám, že courat venku budeme dost a zas nějak moc jí navlíkat kvůli tomu že budu šetřit na bundě nechci ... a z diskusi na nosenideti.cz nejak nechapu jestli tu kapsu nosit s rozepnutym kabatem ... nebo jestli poprosit nekoho sikovnyho kdo by za par stovek udelal nepromokavou teplou vlozku - kapsu do meho kabatu?

    diky, klidne posta, stopro se to tu resilo xkrat a ja to jen neumela poradne najit
    BONIE
    BONIE --- ---
    ANNAWA: no jasne, beru to s rezervou, ale věřím tomu :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE: a tak já v to taky doufám, jen prostě si myslím, že nic se nemá přeceňovat :-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    ADD: no uvidíme.. zatím jsem zkusila zavést kojení jen na večer a třeba u toho zůstaneme.. spí celou noc, přes den kojení nevyžaduje, jen když je nějaká moc stresující situace, tak toho "využiju".. jsem teprv na konci čtvrteho měsíce, jestli se ledacos může do porodu změnit .)
    ANNAWA: no i tak si myslím, že je kojení prospěšné, možná ho to neochrání úplně, ale aspoň trochu snad..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE: ono, obě mé starší děti jsou alergické, jedno více, druhé méně. Kojila jsem oba dva roky. Takže asi tak, bude to všechno nejpíše složitější.
    ADD
    ADD --- ---
    BONIE: Na lidi kašli, dělej to tak, jak sama chceš. Možná budeš mít zdravotní důvody přestat (ať už vážné nebo budeš prostě unavená), možná se starší odstaví sám, možná to na chvíli vyjde, možná vám to bude klapat třeba rok. Vždyť není, čeho se bát - až to přestane být dobré, necháš toho. Zatím mléko máš, tak koj, ne?
    BONIE
    BONIE --- ---
    ADD: no nemám s tím právě zkušenost, ani nikdo koho znám ji nemá a většinou mě lidi zrazujou.. ono už je prostě ještě trošku netradiční kojit dítě po roce dál a navíc dvě děti.. ale na odstavení se prostě ještě necítím.. navíc má po nás velkou pravděpodobnost, že zdědí alegrie a atop. exém, takže to byla moje hlavní motivace dlouhého kojení
    ADD
    ADD --- ---
    BONIE: Jak by to mělo ovlivnit vztah mezi sourozenci? Některé děti žárlí, i když už rok kojené nebyly, a jiné nežárlí, i když byly sourozencem přímo vystřídány. Jestli chceš kojit, koj - dost možná žádné problémy nebudou, nebo budou úplně jiné, než kterých se teď bojíš. :-)
    BONIE
    BONIE --- ---
    ZU_22: děkuji :)

    mám v tom takové dilema, kdybych nebyla těhotná, kojila bych dál, ale teď se bojím, aby se to pak nevymklo kontrole.. jakoby chci kojit dále, ale nevím jestli to pak nemůže vztahu mezi sourozenci nějak uškodit.. žárlení atd no :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam