• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    EDNA_JEDNA: včera jsem se o tom bavila s manželem, že 2,5leté se mi nosí velmi pohodlně a mám v plánu koupit pak to pokračovací nosítko a nosit třeba do 6-8let ( mám vyzáblou holčičku ). fakt miluju dospělácké procházky kdy se jde svižně a vyplavujou se endorfiny :oD. nikdo nezdržuje, nikdo neotravuje a furt se jen jde.
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    TULENI: toje rozkosny, takovy velky decko:)))
    MAKU
    MAKU --- ---
    VERONIKA22: já si to zapínání vysouvala co nejvíc nahoru, takže vyšlo jen kousek za krkem a to jsem pak sama zvládla v pohodě zapnout i rozepnout.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TULENI: když je dítě na břiše tak mi to vzadu jako kšandy vůbec nesvědčí. potřebovala bych aby mi to aspoň někdo sepnul mezi lopatkami ale mě samotné to nejde a ani si to pak nedokážu rozepnout :o/. tak jsem začla nosit do kříže a jsem šííííleně spokojená. tu váhu mi to na páteř přenáší asi o 110% líp než ty kšandy

    a včera mi bylo vysvětleno, že dítě prostě musí mít podepřená celá záda a nohy až ke kolenům jinak se z toho pak stává "klokanka"
    MAKU
    MAKU --- ---
    VERONIKA22: mně u Erga nikdy nenapadlo dávat popruhy na záda křížem, ani mne nenapadlo, že by to šlo. Prodloužení zad nemá (pokud nemají nějaké nové modely), tuším, že má délku zádové opěrky někde mezi prodlouženou a neprodlouženou Manducou (takže podloužená opěrka u Manducy je opravdu delší, než má Ergo). (A jestli mělo dítě navíc bundu, tak to ubírá centimetry docela dost.)
    TULENI
    TULENI --- ---
    VERONIKA22: a proc jsi davala popruhy do krize?ja totak nedelala nikdy a nosim pohodlne doted Maxika kterymu je 16m :) muz nesl nedavno nasi triletacku ktera tam usnula...:)
    Last additions - IMG 4462 - FiTuFoLeNi
    http://tuleni.com/photo/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pid=4631#top_display_media

    a myslim ze obe deti mely prave rady kdyz si mohly uz dat ruce vrchem ven a byt tam vic mobilni...kdyz usly tak si je samy daly dovnitr...viz fotka Ericky :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak jsem dnes poprvé v životě zkusila mít dítě v ergu a mám otázku: to je normální, že když jsem ho nesla na břiše a popruhy si dala do kříže na záda tak mi délka nestačila? co proboha dělají chlapi? ty jsou mnohem víc mohutní.
    u manducy mám rezervu snad ještě 40cm a tady jsem měla rezervu snad 1-2cm.
    fakt mě to překvpilo jak to každý vychvaluje a přitom já tam sotva dítě dostala.

    pak mě ještě překvapilo, že 10měsíční dítě mělo ergo pod lopatky a celé se mi vyklánělo ven :o( a nebo je tam taky někde ten zip na prodloužení a já si ho nevšimla?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SELLIGAN: uz ti to tu nekdo psal, u takhle malych deti je pry prirozenejsi dat nohy "na zabicku" dovnitr do satku http://jeportemonbebe.com/en/faq , nez je roztahovat kolem bricha matky, cimz se ti zaroven i vyresi problem se zahrivanim...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    MEDVED007: asi bylo, ale ona to nesnasi :)

    ANNAWA: díky, taky me to napadlo, jen snad to nebude malo


    CHANA
    CHANA --- ---
    SELLIGAN: Můj šátek vystačí po zavázání vzadu ještě na překrytí nožek a znovuzavázání na břiše. Často ještě přes to všechno mám zapnutou flísovou mikinu a někdy má ty nohy také studené. Když jí dám na nohy capáčky, tak je ztrácíme:(
    XMARGE: možná to je vrozená dispozice, dcery mají asi studené nohy po mě
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BEBERA: No je potreba se cíleně rovnat uz při vázáni, at si neutahnes moc ramena dopředu.. Ale mne kolibky moc nesly, takže asi nemám co mluvit :-/
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IORETH: sakrys...
    IORETH
    IORETH --- ---
    BEBERA: Je to špatně uvázané, při správném uvázání by měl být nosič rovný, nikde by nic nemělo tlačit a měl by být normálně pohyblivý. Kromě hlubokého předklonu samozřejmě :).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Uvazala jsem podle Vonzino videa syna do kolibky v uvazu kriz s kapsou uvnitr a mam technicky dotaz: kdyz mate takhle uvazane dite, muzete se potadne narovnat? At vazu, jak vazu, porad jsem mirne shrbena, nemuzu dat ramena do rovna a strasne me z toho pak boli zada, ackoliv dite zatim skoro nic nevazi...Delam neco spatne, nebo je to normalni?
    KRKA
    KRKA --- ---
    MONIA: taky nosim prcka 15 mesicu stale na brise, ale ma neco pres 9kg, takze neni moc tezkej a kdyz to mam taky dobre utazeny, tak mi to vubec nevadi.. na zada ho neumim dat a vic se mi libi, kdyz na nej vidim :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONIA: B má 11, ne-li víc, a zatím ho furt nosím na břiše, protože dozadu nechce. V srpnu jsem ho vyrvala na Velký Javor na Šumavě.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MONIA: Syna, aktuálne cca. rok veku a 10kg, nosím viac-menej výhradne na bruchu a pri správnom nastavení/dotiahnutí všetkých popruhov nemáme žiadny problém ani pri dlhších výletoch. Plánujem tak nosiť čo najdlhšie, pretože na chrbte mi to nie je úplne príjemné (asi musím vychytať nastavenie popruhov). Máme Manducu.
    MONIA
    MONIA --- ---
    TULENI: právě to řeším jak bych to na zadech řešila :))

    tím pádem budu tvá zákaznice...vice v poště :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MONIA: Nosim porad. 12 kilo, skoro 2 roky. Pravda, uz ne denne, zdatne tape po svych...
    TULENI
    TULENI --- ---
    MONIA: prvni dceru jsem nosila na brise urcite min. do jejiho roka, nez jsem mela pupek takovej ze uz to na brise neslo a nosila jsem jji sem tam v tehu na zadech, a navic jsem na zadech vetsinou mela batoh...mladsi sel na zada drive pac jsem potrebovala mit vpredu volno na sefovani starsi :) ale kor v te zimne je to praktictejsi na brise imho pac rozepnes bundu kdyzje potreba (obchod, mhd apod.) a dite neni zakukleny...moc si nedokazu predstavit kdyz bys byla sama s ditetem venku a mela ho na zadech pod bundou jak ho rozepnes atd..muselabys asi sundavat uplne..bundu..dite...nevim :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    MONIA: já asi do 11 - 12 kg, ale už to byly spíš kratší vzdálenosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam