• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    ADD
    ADD --- ---
    MAKU: Hehe. :-)
    ADD
    ADD --- ---
    LAMIA: Myslím, že nejde o to, na co dítě naučíš, ale co ono samo bude chtít. Jsou lidi, co chtěli jen nosit, a dítě to odmítlo, jsou děti, které několikrát změnily preference... Tohle nejde dopředu naplánovat. Dítěti jde zatajit existence čokolády nebo ho naučit se jí přecpávat, ale jak se bude pohybovat venku si většinou určí samo.
    MAKU
    MAKU --- ---
    LAMIA: no, popravdě hlavně nemáš dopředu jistotu (jestli to dobře chápu, tak jsi zatím v očekávání), že se dítěti bude nošení líbit. Znám případy, kdy se kočárek vůbec neplánoval, ale nakonec narychlo sháněl, protože nošení se nesetkalo s úspěchem a naopak i rodinu s přepečlivě vybraným kočárem, který ale nakonec skoro nebyl využit :o)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    nenarazila jste nektera na problem "prarodice" a kocarek? Chceme vlastne jen nosit, kocarek jsme nejaky podedili,ale je ustajen bez zameru vytahnout ho ven. ale z obou rodinnych stran se ozvala zadost at malou ucime i na kocarek jinak s ni nebudou moci chodit ven ... resily jste neco takoveho? zvladalo pak mimco kocar, kdyz je porad jen nosene?
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Taky se dá na e-bay, já kupovala troje dětské dohromady za necelou pětistovku, přímo od prodejkyně z Litvy :)
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ADD: Super, prozkoumam, děkuju všem :)
    ADD
    ADD --- ---
    ARQANA: Nejlíp v antiku, vyjdou levněji. :-)
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    Nevíte, kde koupit jantarové korále pro dospělé? Ideálně kamenný obchod v Praze, ale i přes internet..
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    VERONIKA22: ergo ma ty popruhy trochu kratsi. Ja treba kdyz ho poprepinam tak, abych mohla dite nest na boku - tam se jeden ten popruh dava krizem a druhy kolem pasu), tak je to taky natesno a to jeste nejsem ten nejvetsi obr:) (ale velka jo)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    EDNA_JEDNA: včera jsem se o tom bavila s manželem, že 2,5leté se mi nosí velmi pohodlně a mám v plánu koupit pak to pokračovací nosítko a nosit třeba do 6-8let ( mám vyzáblou holčičku ). fakt miluju dospělácké procházky kdy se jde svižně a vyplavujou se endorfiny :oD. nikdo nezdržuje, nikdo neotravuje a furt se jen jde.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MAKU: teď mi došlo, že ergo má to "lopatkové" zapínání řešené velmi inteligentně a měla jsem to tedy zkusit. manduca to má fakt hůř a nejde to posunout až za krk. pravda mé končetiny taky nevynikají nadprůměrnou délkou :oD
    MAKU
    MAKU --- ---
    VERONIKA22: když čouhají lopatky, tak to imo nevadí ergonomicky, jen to asi už je míň pohodlný dítěti
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    TULENI: toje rozkosny, takovy velky decko:)))
    MAKU
    MAKU --- ---
    VERONIKA22: já si to zapínání vysouvala co nejvíc nahoru, takže vyšlo jen kousek za krkem a to jsem pak sama zvládla v pohodě zapnout i rozepnout.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TULENI: když je dítě na břiše tak mi to vzadu jako kšandy vůbec nesvědčí. potřebovala bych aby mi to aspoň někdo sepnul mezi lopatkami ale mě samotné to nejde a ani si to pak nedokážu rozepnout :o/. tak jsem začla nosit do kříže a jsem šííííleně spokojená. tu váhu mi to na páteř přenáší asi o 110% líp než ty kšandy

    a včera mi bylo vysvětleno, že dítě prostě musí mít podepřená celá záda a nohy až ke kolenům jinak se z toho pak stává "klokanka"
    MAKU
    MAKU --- ---
    VERONIKA22: mně u Erga nikdy nenapadlo dávat popruhy na záda křížem, ani mne nenapadlo, že by to šlo. Prodloužení zad nemá (pokud nemají nějaké nové modely), tuším, že má délku zádové opěrky někde mezi prodlouženou a neprodlouženou Manducou (takže podloužená opěrka u Manducy je opravdu delší, než má Ergo). (A jestli mělo dítě navíc bundu, tak to ubírá centimetry docela dost.)
    TULENI
    TULENI --- ---
    VERONIKA22: a proc jsi davala popruhy do krize?ja totak nedelala nikdy a nosim pohodlne doted Maxika kterymu je 16m :) muz nesl nedavno nasi triletacku ktera tam usnula...:)
    Last additions - IMG 4462 - FiTuFoLeNi
    http://tuleni.com/photo/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pid=4631#top_display_media

    a myslim ze obe deti mely prave rady kdyz si mohly uz dat ruce vrchem ven a byt tam vic mobilni...kdyz usly tak si je samy daly dovnitr...viz fotka Ericky :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak jsem dnes poprvé v životě zkusila mít dítě v ergu a mám otázku: to je normální, že když jsem ho nesla na břiše a popruhy si dala do kříže na záda tak mi délka nestačila? co proboha dělají chlapi? ty jsou mnohem víc mohutní.
    u manducy mám rezervu snad ještě 40cm a tady jsem měla rezervu snad 1-2cm.
    fakt mě to překvpilo jak to každý vychvaluje a přitom já tam sotva dítě dostala.

    pak mě ještě překvapilo, že 10měsíční dítě mělo ergo pod lopatky a celé se mi vyklánělo ven :o( a nebo je tam taky někde ten zip na prodloužení a já si ho nevšimla?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam