studuju tady teď Nejtastnější batole v okolí, ale přesto se chci zeptat vás, příklady z paxe.
Matýskovi bude za dva týdny 18 měsíců. jednak už se umí pěkně rozčílit, ok, to nějak zvládám, ale horší je, že je teď dost majetnickej na věci - na hřišti, v dětské herně... a přestože je tam spousta věcí a má svoji vlastné motorku, bábovky, auta, tak si dost nevybíravým způsobem některý věci uzurpuje. já vím, že hračka druhého dítěte je vždycky zajímavější, ale když si jde holčička zpátky pro svoji věc a on ji odstrčí a drápne jí do obličeje, tak jsem z toho trochu vyplašená. říkám "ty tio chceš, ale ne, musíme vrátit. vem si tohle." ale moc to nezabírá.
no a dneska jedna holčička lezla pod klouzačku, praštila se do hlavy, začla brečet a Matěj k ní šel a začal jí tahat za vlasy. to nikdy nedělal. tak opět "ne ne ne, holčička hodná, pohladit."
doufám, že je to jen nějaký agresivní období, ale jak ho toho zbavit? já jsem trochu v šoku, protože doteď byl moc milej, dával dětem pusinky, nabízel jídlo, sám od sebe a poslední dny je to spíš pěknej agresor.