• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, jestli a případně jak jste řešily u nošených dětí nechuť být v kočárku. Nosím tak dvakrát denně na hodinku až tři, podle toho, na jak dlouho dcera vytuhne. Poslední dobou ale řve v kočárku, který chceme používat taky, zvlášť pro širší rodinu, která by ráda vozila. Dceři jsou teď necelé tři měsíce a pokud se do kočáru nedává vyloženě usínající, tak po chvíli začne řvát, výjimečně se ji podaří ukodrcat ke spánku, ale i když, tak začne řvát hned po probuzení a nepřestane, dokud ji nevytáhneme. Pomohlo některé z vás něco, přešlo to?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DRAKKA: Teď jsme i vyžehlili prádlo. Ne celé, ke konci už začal řvát, ale je to pořád úspěch, oproti dřívějšku, kdy řval celou dobu.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TAPINA: ja jsem v 5ti mesicich zkusila pozici na zadech pro domaci prace a super. vareni teda moc ne, pac to je moc staticke, ale veskere popochazeni jako vysavani, vytirani, veseni pradla...kolikrat mi tam uz i usnula. venku ji teda nosim jeste porad na brise, ale doma jsou ty zada praktictejsi a dite vetsinou neprotestuje pokud jsem v pohybu. dokonce se mi uz povedlo ze mi na zadech usnula, ja si ji stale spici prehodila na bricho a mohla jsem si tak sednou k pocitaci :-)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TAPINA: v tomhle veku jsem taky hodne nosila.Druhe dite sice slo trochu vic odkladat, ale doba stravena pod hrazdickou proste byla krute v mensine proti pobytu v satku. Vzpominam zrovna na tohle obdobi dost rada - dite jeste neni tak tezky, nosi se rado a jde s nim tim padem lecos udelat. U obou deti jsem noseni docela rychle (v porovnani s mistnim osazenstvem) opustila v okamziku, kdy zacaly lezt. Vypadaly, ze tim uz moji asistenci pri poznavani sveta prestavaji potrebovat, takze noseni prichazelo v uvahu prakticky jen jako zpusob premisteni se venku (a i tam z ruznych duvodu v tomhle obdobi vic vyhovoval kocar).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Takže pozice na boku moc úspěch neměla. Jak to je nesymetrické, tak ho asi někde něco škrtilo. Na zádech lepší, sice ho to po chvíli taky přestalo bavit, ale zvládla jsem uvařit :o)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    TAPINA: Cop je právě výbornej v tom, že se dá hodit přes rameno dopředu, aby vzadu vlasy nezavázely :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TAPINA: cop resim drdolem ;-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TAPINA: tak dej vědět, jak to šlo, já jsem si to nemohla vynachválit
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SINSEMILLA: On je docela dlouhán, vepředu už přes něj moc nevidím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEVERINE: Zkusím, až půjdu dneska vařit. Ještě prověřím, jestli radši na bok nebo na záda, já mám totiž na zádech cop a nerada bych o něj přišla :D
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TAPINA: Ja jsem nosila denne do roka a pul, od te doby, co jsem prehodila na zada, tak skoro jen doma (vyjma vyletu, kdy bagaz nesl nekdo jiny). A delala jsem s tim doma vsechno, pradlo, uklizeni, vareni, kdyz prisla navsteva a on zrovna potreboval spat, tak jsem navstevu usadila, stoupla si vedle a s ditetem na zadech se pohupovala. kdyz usnul, tak jsem zasedla k pocitaci a delala veci do skoly. Taky jsem s tim luxovala, no proste vsechno. A erik nikdy neprotestoval, ze nevidi. Rozhodne vyzkousej. Ve 4 mesicich je jeste tak maly, ze ho jde mit vepredu myslim
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TAPINA: šup s ním do manduky na záda, je klidně možný, že tam bude celkem dlouho šťastnej. nejlíp se mi s tím vařilo, ostatní činnosti se daly odložit na dobu spánku nenaloženého dítěte.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Zkusím se naučit to zapínání na bok, to jsem ještě nezkoušela.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Zapomnela jsem teda napsat, ze ve 4m jsem to resila ponejvice nosenim.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: neni to jen hybanim se. Ale roli to hraje velkou, B asi nejstastneji nesl zmenu na chodici dite. Lezeni mu moc neslo. Ale je mu 17m a stejne ma dny a chvile, kdy mi visi na noze a nevzit ho, buli. Ale nositko uz doma nepouzivam, jen ven. Zabere, kdyz si ho pri vareni posadim na linku treba. Anebo samozrejme kdyz vsecho necham atd.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: to bude pokazde, kdyz bude mit nejaky problem - porostou mu tyden zuby, bude chtit na tobe byt prilepeny. Bude nemocny, prilepi se. Bude nevrly nebo nevyspaly, zase se prilepi...v satku mi bylo doma vedro, za manducu jsem byla hrozne vdecna ja i on. Ani mu nevadilo, jak ho oboucham, kdyz s nim vyndavam pradlo z pracky a podobne...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TULENI: Jo, hrazdička zabere na to, abych se ráno v klidu nasnídala a jsem jí za to vděčná :o)
    TULENI
    TULENI --- ---
    TAPINA: no tak kdyz je to takovej prcek tak nos i doma..a pokud mas dobre uvazano nebo dobre nositko tak by te nic bolet nemelo....kdyz jsem potrebovala s mladsi takhle malou sedet, tak jsem sedela na balonu a pohupovala se, to meli radi oba jen u starsiho uz jsem ho pak casteji odkladala do hacky houpat abych mela prostor i na cacorku ktere bylo v te dobe rok a trictvrte a potrebovala taky hodne pozornosti..:)
    a v tomhle veku uz docela dobre zabiraly i ruzne hrazdicky s hrackama...aspon na chvilicku :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TULENI: 4 měsíce. Já teda doufám, že z toho trošku vyroste, jak se začne víc hýbat. Je jasný, že ležet je nuda. Ale obávám se, že dopadneme podobně, venku taky protestuje, když se zastavím.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    TAPINA: to by mělo jít, já jsem s ním v manduce doma psala u počítače, když usnul, vešela jsem s ním prádlo, myla nádobí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam