MALKE:
THURINGWETHIL: Taky jsem nechtěla rýt....ani se necítím být k vám v opozici... Jen to na mě působilo strašně sluníčkově-suveréním dojmem...takový jako nic se nemůže stát.... Nechci skončit u toho, že se tu budou hledat kousky, kdy co kdo napsal... Jen mi prostě přišlo, že je to hodně jednostranné a chtěla jsem na to dát i jiný pohled...
Já strach - v přiměřené formě - považuji za super věc. Bojím se auta, proto pod něj neskáču. A budu učit L., že pod něj taky skákat nebude... takže to, že se něčeho bojím by mělo znamenat (podle mě), že si na to dám pozor. O úzkostných matkách nechci diskutovat - souhlasím, že to je hrůza, děs a není o co stát.
Například já nemám monitor dechu...ale vzbudí mě cokoli, co Lenka udělá... Naproti tomu znám takové, co mají přístroj a plně se na něj spolehnout (jakýsi radar v sobě vypnou). Domnívám se, že to bylo i v případě té desetiměsíční holčičky...
Doufám, že jsem to vysvětlila pochopitelně....Nejsem proti dětem v posteli ani proti šátkům, jen si myslím, že opatrnost by tam měla být...a že je dobré vědět, že to nejsou jen keci... Kolik jsem zažila dětí spadlých s přebalováku - a rodiče mi před tím důležitě vysvětlovali, že jim nikdy..., on to nedokáže..., mají to pod kontrolou... a pak jen intenzivní modlitba na chirurgii...
Na rehabilitaci teˇd přede mnou byla maminka, které dítě spadlo z postele na zem (ne moc vysoko), mysleli si s manželem, že to bude OK (nikam nejeli, šak jen spadnul)- nebylo....Krvácení do mozku, dítě ochrnuté...další následky zatím nikdo netuší....
Možná mám jen poˇtapané nervy....nějak je kolem mě teˇd toho hodně...ale snad se mi povedlo vysvětlit, jak a co jsem tím myslela...