• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RACHEL:
    EWICZZZKA: my autem moc nejezdíme, ne denně ani ne dlouhé cesty, takže jsem v klidu dítě doma v sedačce občas nechala stejně to měl doporučené kvůli zvracení pro změnu.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    RACHEL: no říkám si, že když v tom malý děti jezdí třeba každý den v autě, pokud někdo takhle jezdit musí, tak by to taková zkáza pro záda být neměla. Ale jako jo, je mi to taky nesympatické.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    EWICZZZKA: navíc dokud nesedí, tak to na záda není moc vhodné.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    Teď Františka už půl hodiny spokojeně sedí v autosedačce, kterou přenáším po bytě podle toho kde co potřebuju udělat a pořád jí u toho něco vyprávím. Tak si říkám, jestli by nefungovalo tohle, protože krásně vidí ven ... Ale zároveň se mi tenhle způsob vození v autosedačce nelíbí. A na zimu je to asi stejně naprd.
    MAKU
    MAKU --- ---
    EWICZZZKA: syn měl bojot kočárku asi dva měsíce (tuším v jeho 3.-4. měsíci to bylo). Samovolně ho to pak zase přešlo a i v hlubokym kočáru se nechal vozit v pohodě.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    Tak díky všem ze zkušenosti, budu se holt těšit na sporťák, a do té doby mé milé kontaktní dítko nosit. Budu testovat i nošení jinými lidmi, pokud budou mít zájem, jsem zvědavá, jaký bude výsledek.
    MEDVED007: ježišikriste nestraš!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EWICZZZKA: Jestli budu mit druhy a narodi se na podzim, tak do hlubokyho pujdu, jinak uplny zacatek odnosim a pak sup do sportaku. Ten nas hluboky mel jedinou vyhodu a to, ze se dalo odstranit kus latky z korby a byla tam sitovina, takze eri byl na brise a cucel ven. Mezi sestym a 7. mesicem se snazil vyskocit ven, tak sel do sportaku pololezici. Sam sedel az v 10,5
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EWICZZZKA: druhá holky byla taky problémové děcko....v kočáru řvala a řvala a vyvrcholilo to tím, že v 6 měsících už nechtěla být ani v šátku, věčně se z něj soukala, nakláněla a dělala psí kusy....fakt jsem už nevěděla co, tak jsem jí nakonec vozila v hlubokém kočáře zakšírovanou prastarýma kšírama z mého dětství v poloze na všech čtyřech čili obvykle opřená o rantl, klečící případně visící přes bočnici a pozorující kolečka....pohled pro bohy....ale neřvala a to bylo hlavní....holt ale neseděla a co s ní, že
    MONIA
    MONIA --- ---
    u nás stejný průběh, korbička řev...kolem/ měsíce jsem přešla na sporták, mám ho poměrně konfortní a od té doby kočár akceptuje... ne že by ho vyloženě miloval,ale snášího.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    EWICZZZKA: stejně, jako tady píšou ostatní, jedno z mých dvojčátek je kontaktní a chce hodně nosit, takže občas nosím ji a druhá spokojeně spinká v kočárku. Ja to obcas zkusila pretlacit - davat do kocarku trochu driv, nez se ji chtelo spat, hned vrazit nejakou sikovnou hracku a za jizdy v kocarku obcas usla i bez place, s hrackou v puse. Obcas usnula bohuzel s placem, ale dalo se to udrncat. Kazdopadne se naucila tam usnout a pokud pred spanim place, tak jen kratce, nez vytuhne (max 10 minut) Ja se na sportak odvazila az v 7. mesici, taky pomohlo, ze lip vidi a naucila se tam spat, i kdyz pred usnutim place obcas porad. Ja jsem nastavila rezim, ze se spinka cca od 10-12 a odpoledne od 15:30-16:00 hod a to jezdi v kocarku a driv nebo pozdeji vzdycky usnuly -plati to asi od 5.mesice.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    EWICZZZKA: u nás taky tak. do 5ti měsíců výhradně nošení, kočár leda na spaní. a když vždy sebou ergo, jelikož po probuzení v kočárku řval.pak jsem po troše vozila ve sportaku, v polo sedící pozici. po půl roce už hlavně kočárek, nošení dle potřeby. jelikož má přes 10kilo moje záda moc ocenili že si syn sportak oblíbil;-)
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    ANNAWA: takže taky sporťák. Asi by mě nenapadlo ho zkoušet takhle brzo, ale když budu vědět, že se to někomu osvědčilo, vyzkouším, díky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EWICZZZKA: u nás pomohl v necelých 4m přechod do psorťáku s mírně nakloněnou lehací plochou, dítě stejně bylo zvracející a muselo ležet na šikmém, ale stejně definitivně přišel kočárkům an hcuť až jako sedící.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    EWICZZZKA: to je bohužel asi pravda. nebo leda v dobu, kdy se blíží spaní a je šance, že drncání jí uspí.

    na druhou stranu, až napadne sníh, tak je nosítko stejně nejvíc praktický
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    RACHEL: No, to jsem si taky sama říkala, že se sporťákem se to zlepší, tak snad se aspoň můžu těšit. Teď mi to ale trochu kazí náladu. Pokud jde o mě, tak mi nevadí nosit pořád. Ale zaprvé to teď v zimě nebude tak komfortní a zadruhé tím padá možnost Františku vypravovat na procházky s nadšenými babičkami a tetami.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    EWICZZZKA: u nás pomohlo to, když už dítě mohlo sedět, začal se sám přitahovat tak kolem šestýho měsíce, v sedmým seděl, tak jsem mu dali sporotvní kočárek a to byl šťastněj, že vidí. ale do tý doby v korbičce řval a vždycky jsem sebou měla manducu a po chvíli jsem si ho stejně vzala do ní a byl spokojenej- u mámy, ale hlavně viděl ven.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, jestli a případně jak jste řešily u nošených dětí nechuť být v kočárku. Nosím tak dvakrát denně na hodinku až tři, podle toho, na jak dlouho dcera vytuhne. Poslední dobou ale řve v kočárku, který chceme používat taky, zvlášť pro širší rodinu, která by ráda vozila. Dceři jsou teď necelé tři měsíce a pokud se do kočáru nedává vyloženě usínající, tak po chvíli začne řvát, výjimečně se ji podaří ukodrcat ke spánku, ale i když, tak začne řvát hned po probuzení a nepřestane, dokud ji nevytáhneme. Pomohlo některé z vás něco, přešlo to?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DRAKKA: Teď jsme i vyžehlili prádlo. Ne celé, ke konci už začal řvát, ale je to pořád úspěch, oproti dřívějšku, kdy řval celou dobu.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TAPINA: ja jsem v 5ti mesicich zkusila pozici na zadech pro domaci prace a super. vareni teda moc ne, pac to je moc staticke, ale veskere popochazeni jako vysavani, vytirani, veseni pradla...kolikrat mi tam uz i usnula. venku ji teda nosim jeste porad na brise, ale doma jsou ty zada praktictejsi a dite vetsinou neprotestuje pokud jsem v pohybu. dokonce se mi uz povedlo ze mi na zadech usnula, ja si ji stale spici prehodila na bricho a mohla jsem si tak sednou k pocitaci :-)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TAPINA: v tomhle veku jsem taky hodne nosila.Druhe dite sice slo trochu vic odkladat, ale doba stravena pod hrazdickou proste byla krute v mensine proti pobytu v satku. Vzpominam zrovna na tohle obdobi dost rada - dite jeste neni tak tezky, nosi se rado a jde s nim tim padem lecos udelat. U obou deti jsem noseni docela rychle (v porovnani s mistnim osazenstvem) opustila v okamziku, kdy zacaly lezt. Vypadaly, ze tim uz moji asistenci pri poznavani sveta prestavaji potrebovat, takze noseni prichazelo v uvahu prakticky jen jako zpusob premisteni se venku (a i tam z ruznych duvodu v tomhle obdobi vic vyhovoval kocar).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Takže pozice na boku moc úspěch neměla. Jak to je nesymetrické, tak ho asi někde něco škrtilo. Na zádech lepší, sice ho to po chvíli taky přestalo bavit, ale zvládla jsem uvařit :o)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    TAPINA: Cop je právě výbornej v tom, že se dá hodit přes rameno dopředu, aby vzadu vlasy nezavázely :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam