• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZU_22: Hlavne je Ergo vhodne od 7kg, to ma maloktere dite driv nez ve 4m, ne? Ja uz ani nevim...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ZU_22: zjistim to až v neděli, teď jsem mimo domov, takže dám vědět kde se stala chyba. ale asi to teda bude ergo a já tomu říkám manduca, protože mi dotyčná říkala o možnosti dokoupit tu NV.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    LAMIA: neni to ergo?:) u erga se rika az udrzi hlavicku a cca od ctyr mesicu, zkus najit nekde na jejich strankach
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    DRAKKA: aha, ze bych neco nepochopila? nebo ze by to nebyla manduca?:)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    LAMIA: manduca novorezeneckou vlozku ma v sobe, ne?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ač jsem v diskusi hledala nikde na mne nevybaflo odkdy jde nosit bez novorozenecké vložky v manduce. Malá 9t už chce vyčumovat z šátku, hlavičku už drží dobře od 3t a tak si říkám, že na doma by jí mohla manduca dělat radost, ale nechce se mi dokupovat novorozenecká vložka (manducu mám půjčenou). Díky!
    (jinak hacka je fakt zázrak, ž. začala spát daleko víc než dřív!)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ALDETRUDA: Já tak asi od 9. měsíce. Na břiše už přes něj moc nevidím, máme vcelku dlouhána.
    Teď v zimě je to ale docela peklo, čepice do očí, zip na bundě ho občas kouše do krku, rukavice shazuje, ruce vystrkuje, takže když to jde, cpu ho spíš dopředu, na zádech to chce občas asistenta nebo pomoc spoluobčanů.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    TAPINA: tak to je u nás úplně stejný. čtyřměsíční dceři se po letní pohodě zimní nošení úplně nepozdává, takže momentálně nosím jen když potřebuju někam vyběhnout tak do půl hodinky. A i tak už jsem párkrát absolvovala placení v obchodě s řevem u obličeje. Hluboký kočár se jí taky nepozdává, tak trochu mě šikanuje :-)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    ALDETRUDA: U prvního dítěte tak od 8 nebo 10 měsíců, u druhého od cca 5. Když bezpečně držel hlavičku a vůbec byl trochu zpevněnější. A zpočátku jen doma.
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    SPIRALOID: To doufám, tímhle tempem by měl v roce dvacet kilo :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ALDETRUDA: neboj ten rychlí nárůst váhy se brzy spomalí. jakmile se prcek začne víc hýbat už to nebude tak dramatický;-)
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    SPIRALOID:
    ARQANA: Právě že on bude mít těch osm kilo nejspíš už brzo:). Na stránkách manduca.cz jsem se teď dočetla, že na zádech by se mělo nosit až od deseti měsíců, ale nepíšou tam proč. Asi se tím ale řídit nebudu, protože pochybuju, že bych ho ještě dalšího půl roku utáhla na břiše.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    SPIRALOID: Taky od osmi kil, coz u nás bylo kolem roku :) ale proste proto, že už to na břiše bylo moc..
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ALDETRUDA: já asi od 7m. když měl 8kg moje záda přestali zvládat nošení ve predu.
    řekla bych že v manduce ho tam nandáš snáz ale je to asi o praxi a o stylu jaký si na nandání dítěte zvolíš. věřím že se šátkem se to dá taky pěkně nacvičit;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    INUSHKA: naše novorozeně z nosítka vyskakuje. zatím jsme ve fázi pokusů o umístění vůbec...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALDETRUDA: Tak od čtyř měsíců už občas jo, třeba při vaření. Ale taky tam dlouho nechce být. Chce být pokud možno tak, abych já nemohla nic dělat :D
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    Od kdy jste začaly nosit na zádech? A hraje v tom nějakou roli, jestli použiju šátek nebo Manducu? Albertovi jsou teprve tři měsíce, takže to ještě není aktuální, ale je to docela otesánek, takže se obávám, že brzo už pro mě bude na břicho moc těžký (já taky nejsem žádná rambo-žena).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: Tak ty už máš dítě starší. Já tak nějak předpokládám, že novorozeně mi v šátku kotouly dělat nebude :-D A prostě si bude muset zvyknout, protože venčit budu muset taky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pak je tu ještě otázka spolupráce nošeného (když vidím, jak si tu nadšeně pořizují nosicí kabáty i ty, které ještě dítě nemají :o) ) Naše dítko se rozhodlo, že v létě bylo nošení fajn, ale pod bundou je vopruz. Takže zvládneme tak krátkou procházku s psama, ale i tam už mi posledních pět minut ječí z deseti cm do ksichtu a snaží se udělat v manduce kotoul vzad. Asi mu vadí, že vidí hůř ven.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    RHIAN: to je taky pravda..ja se zamerila na to noseni a vubec mi nedoslo,ze by se clovek musel vyzipovavat porad..asi uz moc kojim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam