• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: tak pravda je tu ... je to manduca a my jen nepochopili kde tu novorozeneckou vložku hledat:)
    NABIS
    NABIS --- ---
    Mam asi blby dotaz, ale jak se diva kontaktni rodic na vypomoc dudlikem. mam z nej totiz divny pocit. Zacala jsem jej u Marusky pouzivat ve 2,5 mesicich na uspani, dam ji ho a mala spi skoro hned a dele, neplace, zadne emo. ale na druhou stranu si rikam, jestli ji tim v dlouhodobem horozintu spise neublizuji/sidim, jestli nebude frustrovana a tak, vsak to znate......Diky za vase nazory
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SPIRALOID: "kojení je tak krásná věc když se daří..." - přesně.... :-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    zatim to řeším tak že 2krát denně mu dám odsáté MM z láhve. uvidím jaká bude dnešní noc, snad se alespoň jednou v noci bude chtít kojit jako včera. uvidím jak to dopadne, buď se ke kojení brzy vrátí nebo přijdu o mléko. každopádně s tím nic nenadělám. musím to přijmout. ale bude to těžké, kojení je tak krásná věc když se daří...
    starost mi dělá usínání, on to sám nedovede. včera jsem ho musela hodinu nosit aby vytuhl natolik, že se po položení do postele neprobudil. bohužel už fyzicky tuhle možnost moc nezvládám.vyřvávací metoda nepřipadá v úvahu. syn spí s námi ale možná je tohle příležitost přesunout ho do postele.
    nebude to ale moc změn najednou?
    máte někdo tip jak ho naučit usnout? dudlík nemá...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ANNAWA: to u nás se to povedlo, asi jsem to nenapsala jasně. v noci jsem přestala kojit v jeho desti měsících a těch pět dalších pil ode mě ráno, odpoledne sváču a někdy před spaním.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    SPIRALOID: První syn se takhle odstavil nějak během desátého měsíce. Prostě přestal prso chtít. Nutit mu ho nějak moc nešlo a nabídky nefungovaly, tak jsme prostě s kojením přestali. tehdy mě to mrzelo, ale jen chvilku, on si člověk rychle najde, čím nahradí chybějící intimní společné chvilky a my tedy UM nebrali v tomhle věku jako žádné zlo, ale jistě by se skoro v roce dalo najít i něco, co by mohlo Um nahradit, co se živin týče.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RACHEL: u mě podobně, těsně před rokem a půl. Chtěla jsem zrušit noční, odbouralo se i denní, protože mi došlo, že těžko mu s jeho náruživostí vysvětlím, že jedno jo a druhé ne.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SPIRALOID: Matýsek taky v podstatě přestal sám, zrušila jsem noční kojení, ale přes den jsem chtěla kojit dýl no a jednak ubývalo mléka a jednak přestal prsa vyžadovat, nějak to proběhlo úplně přirozeně asi během dvou týdnů... bylo mu 15 měsíců
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    SPIRALOID: Syn se odstavil sám, ale az těsně před druhým rokem. Nechala bych to byt, třeba si dává jen pauzu nebo jsi snedla něco, co dává mliku nezvyklou příchuť, to se mi taky stalo. Dopadne to tak, jak ma a um potrebovat nebude, maximalne nejaké rostlinné mléko když už. Zadnej strach, určitě ví, co děla.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    je tu !někdo komu se dítě odstavilo samo? jak to probíhalo?
    zdá se že syn 11m se právě odstavuje. včera celý den nechtěl a v noci si dal jen jednou a to byl obvykle pil i 15krát za noc.nejhorší ho bylo uspat, normálně usíná u prsa.
    myslela jsem že jsou to zuby a proto nechce, ale jelikož to pokračuje i dnes mám obavu.
    přála jsem si kojit ho déle.
    um jsem se chtěla vyhnout úplně.
    nejaké rady jak postupovat?
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    Mata ve ctyr mesicich absolutne odmitala jakekoliv nositko, ted ve skoro jedenacti mesicich nositko najednou jo a kocarek ne, ale teda v tehle zime ji nosit a jeste 11,5 kg vepredu (vzadu to ted v zime nejde vubec) je zrovna blby no...ale nechavam si sit vlozku do kabatu, ale stejne budu nosit az bude nad nulou no a sem zvedava co na to reknou moje zada :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    RENFRI: ok beru zpět. máš pravdu. syn měl ve 3m 6,5kg a ve 4m už 7,7kg. tak proto mi to váhové minimum v hlavě neuvázlo...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SPIRALOID: No ty si to mozna nemyslis, ale mysli si to vyrobce a taky to primo na Ergu pise, no...
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    RENFRI: nemyslím že ergo je od 7kg. říká se že bez novorozenecke vložky od cca4m. kritériem není váha ale dostatečně dlouhé nožičky vzhledem k šířce opěrky, aby si zajistila správnou polohu. ja ho bez vložky používala od 3m, syn byl docela velký. kámoška to měla s dcerou stejně.její holka byla hubena ale dlouhá.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZU_22: Hlavne je Ergo vhodne od 7kg, to ma maloktere dite driv nez ve 4m, ne? Ja uz ani nevim...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ZU_22: zjistim to až v neděli, teď jsem mimo domov, takže dám vědět kde se stala chyba. ale asi to teda bude ergo a já tomu říkám manduca, protože mi dotyčná říkala o možnosti dokoupit tu NV.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    LAMIA: neni to ergo?:) u erga se rika az udrzi hlavicku a cca od ctyr mesicu, zkus najit nekde na jejich strankach
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    DRAKKA: aha, ze bych neco nepochopila? nebo ze by to nebyla manduca?:)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    LAMIA: manduca novorezeneckou vlozku ma v sobe, ne?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ač jsem v diskusi hledala nikde na mne nevybaflo odkdy jde nosit bez novorozenecké vložky v manduce. Malá 9t už chce vyčumovat z šátku, hlavičku už drží dobře od 3t a tak si říkám, že na doma by jí mohla manduca dělat radost, ale nechce se mi dokupovat novorozenecká vložka (manducu mám půjčenou). Díky!
    (jinak hacka je fakt zázrak, ž. začala spát daleko víc než dřív!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam