• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TULENI: jeeej to je božííí! a to je ten kyblik takhle velkej? ja myslela, ze je to jen mrnavy pro miminka, co se tam ledva vlezou. nebo je tohle nejakej lavor proste? ale lavor si ai sezenu, bude sranda :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    YMLADRIS: malyho koupeme ve vane vlastne od mala, ve vanicce jsme ho koupali asi 5x :) vanu myju pravidelne cca 1-2x tydne (proste normalne, nikdy ne pred koupanim mimina) a malymu je 18 mesicu a nikdy s kuzi nic nemel
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    YMLADRIS: zatím koupeme ve smaltovým dřezu, pěkně vyčistit, vyndat vidličky, kápnout levanduli, mandlový olej a np :) krásné zdravé miminko. vanu nemáme a utrefit 37°C v kýblu u kamen moc nejde ,)
    zatím je moc spokojená, ale na příští zimu už to vaničku chtít stejně bude..
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LAMIA: v tom fit4mami je posledni ctvrthodka s detma, kolokolo, paslaovecky, imho to tak bude i v acentru, nebo na stridacku. mohlo by se tam jit na kukacku si myslim. jinak cviceni celou dobu s detma jsme chodili do sportcentrum 10 a studio pro zeny ve vodickove- tam zas byla posledni ctvrthodka masaz mimca. nedavam odkazy, pisu pres mobil
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    YMLADRIS: eh, to me ani nenapadlo. proste cista vana. obcas kapnem levandulovej olej do vany a je to dobre pro vsechny
    TULENI
    TULENI --- ---
    YMLADRIS: no tak my jsme vzdy vanu umyli, pred koupeli s prckem jsme si dali sprchu a pak napoousteli teprve vanu..a delame to tak i ted s vetsima detma kdyz se s nima koupeme..a nikdy zadny problem nebyl :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YMLADRIS: U příštího mimina už neřeším nic.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    cili takova ta rizika z pohledu pediatrie - velka vana = zdroj infekce ci co, nevhodne pro mimino, teda neresite a nikdo nemel potize?

    sestinedelni koupani s tatinkem mi pripada supr
    TULENI
    TULENI --- ---
    TULENI: no a at nejsem tak OT tak jedno kontaktni rodicovstvi a koupani s tatou dva dny po prineseni domu :)
    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/9226_1224676613646_335167_n.jpg
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    EUCHENIE:aha, ja to chapala tak, ze cvicis s tema detma, ne ze je odkladas. ale diky ... ad http://www.acentrum.eu/program/joga-a-harmonizace-po-porodu
    TULENI
    TULENI --- ---
    SELLIGAN: tak esli mate vetsi normalni kybl a mimin je opravdu maly myslim ze by to slo taky, aspon vyzkouset esli to stoji za to koupit :))

    jinak u nas taky od narozeni fungovalo spolecny koupani a obe deti to milovaly...a ja se u obou tesila na konec sestinedeli az se budu moct koupat s nima taky :)

    jedna tematicka..jak si Ericka malicka v kybliku zpivala :) par tydnu..


    a pozdeji jsme zacali vyuzivat i lehatko, ale zasadne takto .. a to teda taky milovala :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    NABIS: vetsinou ji drzim normalne oci proti ocim a uz sedim prvni ve vane a spoustim pomalu dolu do vody ... vidi na me i na vodu... takze vi ze ses tam taky. Ona se v tom celkem vyziva, takze neznam zadny triky. ale bych doporucila at ti sedi na brichu. proste at se porad vidite i citite.
    Delame i to, ze drzim jen hlavicku a ona plave na zadech, ale zas ma k vode duveru. navic tam porad uz od narozeni zkousi chodit jak ji to nadnasi coz asi neni nejlepsi:)
    Jen jednou zatim brecela a to jsem ji v ty vane kojila, protoze mela strasnej hlad. Taky si vzpominam ze ivana k. na kurzu rikala, ze nemas vyndavat brecici dite at si z toho neudela trauma, takze uklidnit ve vane kdyztak.

    no my jsme celkem rochnici rodina a navic se tam vejdem i s chlapem, takze jsme schopny tam byt i pul hodiny s neeko dopoustenim teply, ale to asi neni nejlepsi.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    SELLIGAN: pridavam se ke spolecnemu koupani, moje dite melo hysteraky od prvniho koupani ve vanicce. asi 2-3 mesice jsem pak jen omyvala zinkou na prebalovaku, jak se zacla obracet na brisko, tak jsem si ji vzala do vany, polozila na svoje bricho a od te doby koupani miluje. relativne kratce jsem od toho presla na to ze ji v te vane jen hlidam a uz tam s ni byt nemusim
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    LAMIA: tyjo, skoda, ze todle nemuzu zkusit. asi pujdu k sousedum :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TULENI: nejsem, ale dik :) ja to nejak zvladnu

    NABIS: no, my mame sprchovej kout s hlubsi vanickou, zkusim se k ni napresovat :)
    NABIS
    NABIS --- ---
    LAMIA: super. Zkusime tedy. a jak ji co nejvice zajistit pocit, ze je tam s tebou-je lepsi aby videla na tebe a mohla te fixovat ocima nebo ji mit spise na sobe a citila te na zadech a videla pred sebe?? tip na nejake polohy. Jak dlouho tam s ni bývas?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LAMIA: ja chodim do fit4mami na petrinach, www.spolecnyden.cz, ale uz to tam snad ani nemaj na strankach, ze je nas hodne. matky cvicej jogu, powerjogu ci pilates, deti spej, lezou,hrajou si. ale zeptat se tam muzes. pak holmes place energy na smichove ma detskej koutek, v akci se da chytnout dobra cena, relativne :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    nemate nekdo zkusenost nebo referenci od nekoho na jogu s mrnousem v acentru? potrebuju se nutne hybat a rada bych i s malou. Je to jediny co jsem zatim objevila, jen si to nedokazu moc predstavit.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    NABIS: my koupeme spolecne ve vane od prvniho tydne po narozeni a muzu jen doporucit. Zadna vanicka, zadny lehatko a holka to miluje a rada tam blbne(11t). Hlavne decko musi videt vodu do ktery je ponoreny co si pamatuju z kurzu a citit, ze je tam s tebou. Koupem tak dvakrat do tydne a zbytek sprchujem zadek...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KRKA: na druhou stranu, nějakej až moc levnej bych bez referencí známých nekoupila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam