• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    LAMIA: tyjo, skoda, ze todle nemuzu zkusit. asi pujdu k sousedum :)
    NABIS
    NABIS --- ---
    LAMIA: super. Zkusime tedy. a jak ji co nejvice zajistit pocit, ze je tam s tebou-je lepsi aby videla na tebe a mohla te fixovat ocima nebo ji mit spise na sobe a citila te na zadech a videla pred sebe?? tip na nejake polohy. Jak dlouho tam s ni bývas?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    NABIS: my koupeme spolecne ve vane od prvniho tydne po narozeni a muzu jen doporucit. Zadna vanicka, zadny lehatko a holka to miluje a rada tam blbne(11t). Hlavne decko musi videt vodu do ktery je ponoreny co si pamatuju z kurzu a citit, ze je tam s tebou. Koupem tak dvakrat do tydne a zbytek sprchujem zadek...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KRKA: na druhou stranu, nějakej až moc levnej bych bez referencí známých nekoupila.
    NABIS
    NABIS --- ---
    SELLIGAN: a co se koupat spolecne? NEvim, jak mas mlade mlade, ale mozna by to slo. Ja to chci prave tedka nekdy zkusit, zatim koupeme ve vanicce a netvari se moc nadsene.
    TULENI
    TULENI --- ---
    SELLIGAN: mame, do pulky dubna mohu zapujcit, pokud jsi z Prahy..:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SELLIGAN: koupila jsem tommy tubby v bazaru za 300.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    mate doma koupaci kyblik? proc to musi stat petikilo? nebo mate jiny napad jak koupat dite, ktere hystericky breci pri koupani ve vanicce?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TAPINA:
    ARQANA: díky, myslela jsem si to. tak to zkusim zas vzit, ale teda krom toho mi prislo, ze ma v tom uzka raminka na to jeste..holt se vratim zas k satku a nositko necham na pozdeji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SELLIGAN: S novorozeneckou vložkou jsem to nejdřív nosila rozzipované, aby to měl až k hlavě. Pak jsem vložku zrušila a zip zapnula, má to pod krk, a až vyroste, tak to zase rozzipuju.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    SELLIGAN: jestli to má jen do půli zad, tak bych zrušila tu novorozeneckou vložku... my to tak teda udělali a pomohlo to. spíš než prodloužit záda..
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    kdyz uz jste u te manducy - me 3,5 m dite mam v tom zaple s novorozeneckou vlozkou (proste ten kus latky na patentky) a mam to v te normalni veliksti, nerozipovane a dite ma tu manducu tak do puli zad ...asi delam neco blbe a todle mi teda prijde, jakoby ji to bylo maly. ma 5kg, nevim jestli uz mam teda zrusit tu novorozeneckou cast..
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MEDVED007: chm, ja chci prestat kojit v noci, jen k malymu, kterej navic spi se mnou, nemam vyslat koho bez mlika. takze asi jak mi radila kamaradka otocit se zadama a cau. a co usinani u prsa pres den? no vlastne kdyz nad tim ted premejslim, bude lepsi zaroven eliminovat i to...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAMIA: Já to brala tak, že zkřížené popruhy jsou prostě možnost, kterou nevypisovali u všeho extra.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TAPINA: jak jsem psala. V tom návodu na nošení manducy je jen popis nošení vepředu, zkřížené popruhy, bez novorozenecké vložky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAMIA: Proč ne? Nikdy jsem ji nenosila jinak, bez kříže by mi spadla z ramen.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TORUVIEL: diky, mela jsem z toho navodu pocit, ze se to z nejakeho duvodu nedela ...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LAMIA: Nenapadá mě, proč by to vadilo. Ale já mám Beco, tak nevim jak manduca...Nicméně popruhy křížem jsem nosila vždycky, už od narození dítěte.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    a zase ta manduca - muze se nosit kriz z popruhu na zadech kdyz se pouzva ta novorozenecka vlozka? v navodu pisou jen o pouziti bez novorozenecke vlozky. strasne me z toho bolej zada oproti satku a tusim ze by to kriz vyresil. diky
    BONIE
    BONIE --- ---
    MEDVED007:
    MIKA:
    je to tak, já jsem kojila do 17 měsíců a rozhodla jsem se vyloženě až ten den, prostě mi najednou přišlo, že jsem na to teď připravená a fakt to bylo hodně o mě.. (je pravda, že se mi díky těhotenství mlíko vlastně ztratilo, tak to bylo spíš o žužlání..)
    kamarádka odstavovala tak, že si přelepila bradavku naplastí, prý to zabralo.. :)

    řešíte někdo, když se vám dítě sápe do výstřihu i když ho už nekojíte? já vůbec nevím co s tím, dělá to prakticky pořád..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: a funguje to, takhle jsem se rozhodla i u starších a nikdy to nebyl problém - u nejstaršího v roce a tři čtvrtě, u druhého ve dvou letech přesně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam