• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: ja myslim ze zalezi hlavne na tvym presvedceni, ja uhoupani na balonu praktikovala zhruba do toho roku a i po odstaveni pres den, v cizim prostredi a pri piti mlicka jako ritual pred spanim, nez to prestalo byt unosny pro moje zada a taky kdyz se pak v noci vzbudili tak vyzadovali ten samej proces....dceru jsem drzela, par vterin v naruci se vztekala ze nemuze k prsu az usnula.. mladyho jsem dala do postylky po ritualu a chodila za nim kdyz plakal podle Estvilla, pochopil to v tech 10mesicich rychleji nez dcera v roce a ctvrt kdy jsme ji presunuli z nasi postele do postylky protoze se s ni nedalo spat a nevyspala se dobre ani ona ani my..je to individualni jako vsechno a je to hlavne o tobe, rekla bych ze ty to nejlip vycejtis a taky kdyz ty nebudes presvedcena ze to bude fungovat tak to fakt fungovat nebude nebo to bude drhnout :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TULENI: a jak si je upsala? musí usnout bez pomoci nebo můžu unosit, uhoupat...
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: s dcerou jsem to udelala tak ze jsem si ji dala k sobe ale bez prsa, byla zady ke me jako v klubicku, protoze se chtela samozrejme sapat do vystrihu ale pochopila hodne rychle, se synem to tak neslo tak musel do vlastni postylky a pochopil jeste rychleji, hlavne i proto ze odeme to mliko bylo nic moc a furt mel hlad a flaska ho pak nasytila tak pochopil ze to je lepsi a je to blizenec takze sice je hodne kontaktni doted, ale na spani ma rad svuj vlastni prostor a klid takze zacal spat mnohem lip a ted kdyz ma byt se mnou v posteli tak mu to vylozene nevyhovuje...:(
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    DALEEN: a v kolik usina?ja taky latkuju a teď jsem párkrát dala ekojednorázovku na poslední část noci,kvůli lehčímu opruzení.ale i tak se mi příčí nechat ji v tom dlouho.taky právě nosím,chovám,zpívám,nebo se střídáme s mužem (změna na ni někdy zabere a usne během momentu)ona jinak skoro nepláče a i toto není vyloženě pláč,ale někdy to v něj přejde a je vidět že plače protože plače a vždy na chvilenku usne a během chvilky se probudí a začne kde skončila.Mě to vždy mrzí hlavně,že nevim jedtli ji něco netrápí nebo tak.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BERENIKEE: Mám osmitýdenního chlapečka a v posteli ho občas uspávám. Usínáme společně a já ho pak po dvou hodinách, kdy se probudím, přesunu do postýlky. Ale je fakt, že od začátku v noci spí a budí s jen na kojení. Pravda,v noci nepřebaluju abych ho zbytečně nebudila víc než je nutné. Přes den má látkové pleny a na noc dávám jednorázovku. Tváří se spokojeně.
    Občas tedy taky nemůže zabrat (večer když usíná), je na něm vidět že je unavený, ale ne a ne usnout. Většinou to řeší nošení, zpívání a v nejhorším případě dudlík.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ADD:
    LURA: dekuju za rady.No ja si prave rikam,ze je jeste hodne malinka a dobre je,ze ma vubec nějaký pravidelný režim.V noci se snažim přebalovat při menším světle,rychleji s minimem mazlení,ale i když přes den je schopná přebalení i s masážema skoro prospat,tak v noci ji to rozhodně probere.Snažim se jet v jejim rytmu,ale muž musí vstávat do práce,tak aby se alespoň trochu prospal.Hacku máme nachystanou,ale ještě nepověšenou,nějak ji mám taky raději přitulenou:)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    jak odstavit od nočního kojení dítě, které je zvyklé usínat u prsu a spí s námi v posteli?
    varianta at se postará otec a já ať jdu spát do jiného pokoje,neprojde.
    muž má novou práci, hodně se kvůli ní připravuje a taky stresuje.
    v zásadě se nebráním verzi dát dítě spát do vlastní postílky, ale nevím zda by to syn pobral. je hodně kontaktní a sám spal snad jen první 2týdny svého života.
    LURA
    LURA --- ---
    BERENIKEE: Taky jsem měla dítko v posteli. Kojení je jednodušší, člověk nemusí vstávat, dítě má rodiče na dosah. Ale dítě neví, co je to noc nebo den, protože se to teprve musí postupně naučit. Takže jsem dávala najevo, kdy jsem ochotná si hrát, chodit, nosit a dělat zábavu a kdy prostě spím a malý to poměrně brzy pochopil. Takže v noci jsem nakojila, v případě potřeby přebalila a miminko třeba přitulila k sobě. Ale pokud neměl nějaký problém, že by ho něco vyloženě trápilo, tak jsem nad rámec popsaného nekomunikovala.
    ADD
    ADD --- ---
    BERENIKEE: Ve třech týdnech mi přijde moc brzo to řešit - možná se to usadí samo. Já mám dě děti, s oběma spíme v posteli dodnes, a jedno spí blbě a jedno by spalo v pohodě, kdyby se nepřizpůsobovalo bratrovi (ale stačí, aby tu bratr jednu noc nebyl a spí jako každý jiný dítě, není to - naštěstí - trvalý návyk). Takže já neporadím, jen mi ty tři týdny přijdou zbytečně brzo - vrásky bych si dělala nejdřív tak ve dvou měsících. (Můj plán pro případné třetí dítě je, že si nad postel pověsím hacku a budu dítě uspávat v ní. U prvního jsem ji neznala a u druhého byl starší moc malý, než aby nechal sourozence bezpečně houpat. Ale možná mi to nevyjde kvůli mé touze mít dítě na těle - asi bych na hacku žárlila. :-))
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Rada bych se zeptala,mate tu někdo zkusenosti se spaním miminka s rodiči v posteli? Jak v této situaci nejlépe přivykat dítko na noční režim?Máme 3 týdení holčičku,je moc hodná,budí se pravidelně po 2 hodinách na kojení,je hodně kontaktní a zhruba 2 hodky je vždy vzhůru,ale v noci kolem půl druhé se probudí a ne a ne ji ukolíbat,je najedená,přebalená i na několikrát občas a chováme ji nastřídačku,ale ona i přes očividnou únavu ne a ne zabrat a pravidelně usne nejdřív po těch 2 hoďkách i déle.Bříško to nebude,prdí i kaká normálně,chce chovat,ležet nechce a i tak bývá spokojená jen chvilku v nějaké pozici.Přitom ve dne toto nikdy nedělá a je hodňoučká a usíná snadněji a v klidu.Nevím úplně jak ji navyknout ,že v noci se jen rychle přebalí a nakojí a spí,nebo alespoň je klid.Přitom pak až do rána je schopná spát v kuse až do 9 i déle s poloprobuzením na nakojení,to si ji jen přitulím když cítím že už má hlad a pak spíme dál.Rozhodně nechci nastolit metody,jako je nechávat vybrečet,nedat pít dokud neřve hlady apod.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LISTICKA: Naši jí mají na křesle u krbu a malej jí zatim stihnul jen poblinkat......ale myslím, že by se mu to mohlo líbit.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    DALEEN: kámošův syn si na ní lebedil před krbem
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    RHIAN: no zrovna na to koukam:)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    LURA
    LURA --- ---
    DALEEN: A hlavně je moc příjemná na ležení. My ji měli - v kočárku i v postýlce. Dneska už je Divišovi sedm, ale kožešinku do postele má pořád rád.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Dám to i sem, máte někdo zkušenosti s beránčí kožešinkou v kočárku? Celoročně? Mám na zimu fusak s beránčí kožešinkou tak 35 let starý, ještě po mě (a i já ho měla poděděný po bratrancích), a jsem s ním moc spokojená. Ale ráda bych dno kočárku izolovala i až už bude na fusak teplo. Navíc jsem se dočetla, že je kožešinka dobrá i v létě a odvátí od miminka pot (lépe řečeno, miminko by se nemělo na ní tolik potit).
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    SHARIE: To mě mrzí, omluva za mystifikaci.. tak leda osahat na nějakém nosícím srazu, nebo to risknout ;)
    TULENI
    TULENI --- ---
    IORETH: diky :)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    RHIAN: Tak v brane neobulle vubec nevedou, zaru maji jen jeden typ na ukazku:(
    IORETH
    IORETH --- ---
    TULENI: no né, něco mi uniklo! Gratuluji :-))!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam