• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ANNAWA: jsem slepa :) dekuji
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SELLIGAN: tady to vidis i s fotkou http://www.bagin.cz/fotocache/bigadd/AllrounderL+M.jpg
    Mas tam tu M a L velikost.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    MALKE: prosim, jak dlouhy ma popruh? da se dat krizem pres telo?
    me se libi ta cervena puntikata a obavam, se, ze by se mi k nicemu nehodila :) i kdyz ja mam takovej sedej nijak zajimavej kocar, treba by ho to ozivilo

    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    BEBERA: ja s ním dnes na tu čtvrtou nešla. půjdu za týden. klube se mu další zub, celou noc jsme pořádně nespali, má zvýšenou teplotu a netráví mu úplně nejlépe.neměla jsem z toho dobrý pocit. růst zubů nejspíš není kontraindikace ale můj osobní pocit je že jeho organizmus už tak dost bojuje.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SPIRALOID: to mohla byt reakce jen na konkrétní sarzi, aspoň tak mi to doktorka vysvětlovala. Syn při první, třetí a čtvrté dávce hexy nijak mimořádně nereagoval, zatímco při druhé mel vysoké horečky, př otáčel oči a vypadal jak voskova panenka, celou noc jsem ho držela v náručí a hlídala, fujtajbl...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SPIRALOID: No jo, když já chci buď pískovou nebo zelenou (ještě jsem se nerozhodla) a tu jsem nejlevněji našla za 55, to už takový rozdíl není, resp. zelená je u nás dokonce o něco levnější. Ale hlavně jak říkám, nenašla jsem tam nikde možnost zaslání do ČR.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SELLIGAN: 1. hexa 19.3. (v 8 mesicich), 2. 17.5. 3. 14.12. u systemu 2+1 je dulezite naockovat jeste obrnu navic. tu dostala 23.7. Tak si udelej obrazek a zmen doktorku za nejakou s kterou budes moc aspon diskutovat
    KATIA
    KATIA --- ---
    já mám toto: http://www.detskydum.cz/detail/lssig-taska-messenger-bag-classic-539701/
    ale některé, co tu dáváte jsou super, ale víc toho teda pořizovat nebudu ;-)
    LURA
    LURA --- ---
    LISTICKA: Že prý to odůvodňují tím, že by byla možná nákaza při eventuální transfúzi nebo v nějaké nemocnici třeba v zahraničí, kde nemají tak vysoké hygienické standardy a jednak, že prý je dnes na hřištích spousta použitých stříkaček od feťáků a tam by se mohly nakazit taky. Mně to přijde, že je to dobrý obchod a to je všechno.
    LURA
    LURA --- ---
    SPIRALOID: To není ani tak věkem, jako spíš tím, že u každé další dávky je šance na reakci vyšší.
    LISTICKA: Taky jsme dali první očkování až v 8 měsících.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    INUSHKA: Je luxusní, s klidem i do kanceláře!
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    INUSHKA: mě se nejvíc líbí ta černá a mají ji v akci za 40gbp. v čechách jsem nejlevnější našla za 1890.to je dost rozdíl...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SPIRALOID: Asi budu (až mi to schválí manžel), ale asi z nějakého českého e-shopu, vzhledem k tomu že cena se liší asi o 250 korun a výrobce do ČR neposílá (aspoň podle toho, co píšou na Amazonu).
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    INUSHKA: tak ta je parádní! nebudeš ji náhodou objednávat? že bych se přidala a ušetřili by jsme na poštovním...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Ještě k těm taškám, našla jsem jednu, která je podle popisu pro mě naprosto dokonalá (batoh/kabelka/taška na kočárek, oddělitelná taštička na doklady a osobní věci, elegantní vzhled), tak se podělím, třeba se zalíbí i někomu jinému:
    Layla Changing Bag
    http://www.minene.co.uk/shopdetails/cid/Changing_Bags/pid/282#.UP0-xWfDteJ
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    Pro ty, kteří chystají potomky - ráda bych vám představila Institut pro bezbolestné porody - nyní chystáme i spoustu přednášek:
    Institut pro bezbolestné porody | Bezbolestný porod; Učíme maminky, jak to udělat, aby prožily porod jako nejkrásnější zážitek ve svém životě a umožnily tak svým dětem se začít rozvíjet hned od začátku.
    http://www.bezbolestnyporod.cz/
    Můžete nás sledovat i na facebooku:
    http://www.facebook.com/bezbolestnyporod
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: ale M, natož L se nedá používat denně, ne? Dle uvedených rozměrů se mi na každodenní používání na běžné cesty s dítětem zdaj í velké a jako dostačující se mi jeví S.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SPIRALOID: no, to, že dítě nemá horečky atd. ještě neznamená, že to tělo dobře snáší. Já spíš raději počkám.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    SPIRALOID: dočetla jsem se že max rozestup mezi dávkami hexi je 72dní. v případě že se to nestihne, doporučuji kontaktovat očkovací středisko a poradit se o dalším postupu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SELLIGAN: Ono se s tím sice lépe vyrovná, ale klesne mu hladina protilátek z prvního očkování a o to míň se jich vytvoří po tom druhém, takže ve finále nemusí být vůbec imunní. A to je lepší neočkovat vůbec, než očkovat napůl. Pak si mneme ruce, jak máme proočkovanou populaci a divíme se, že nemoci se pořád objevujou.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LURA: jj, souhlas. Hemoencefalická membrána je dostatečně vyvinutá až v roce věku. Například Japonci výrazně snížili % úmrtí dětí, když posunuli očkování na 2 roky. Najednou měli nejnižší úmrtnost na světě. Ono se totiž u staršího dítěte taky líp pozná, jestli nemá nějaké neurologické nebo imunitní potíže, kvůli ktrým by se očkovat nemělo.
    Já teda nejsem příznivec Hexavakcíny - je to děsná darda pro nezralý imunitní systém dítěte. A není mi jasné, proč tam narvali ještě hepatitidu B. Kde ji člověk asi tak chytí v tom věku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam