• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    RENFRI: Jo, v klubíčku jako v kolébce bokem ke mě. Napsala jsem to blbě, omlouvám se za zmatení. Takže si ji asi dávám zbytečně vysoko. Já jsem právě taky prostorově výraznější a mám pocit, že je přes ta moje prsa taková zalomená.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    INUSHKA: Mně to teď nemyslí, v klubicku teda jako v kolébce, tzn dítě je bokem k tobě v klubicku nebo čelem k tobě? Jestli bokem, tak hlavičku po nos na prsou, zbytek pomalu přes a pod, ono asi hodně sejde na velikosti prsou, já jsem taková, ehm, hodně prostorově výrazná. čelem k sobě jsem vlastně asi takhle brzo nenosila, kouknu na fotky, ale řídila jsem se videama od Vonzino, převedeno na moje moznosti.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: já dítě zcela určitě nosila v klubíčku pod prsama, na prsama by znamenalo mít ho kolem krku jako šálu :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Prosím vás, když si vážu malou (5 týdnů) do šátku v klubíčku, jak vysoko má být? Nějak si nevím rady, kam ji na své hrudi/břiše umístit, aby nebyla zalomená kolem mých prsou a měla dobře podepřenou hlavičku. Platí i u klubíčka pravidlo "tak abych ji mohla políbit"? Čili mám ji mít až úplně nahoře na hrudi, nad prsama? To mám potom pocit, že je potom strašně zkroucená do boku a má vyvrácenou hlavičku, jak se musí obtočit kolem mého ne zrovna malého poprsí. Nebo má být níž? Nějak fakt nevím, žádná varianta se mi úplně nelíbí.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LURA: jo, přesně tak, třeba u tetanu je ta reakce na očkování tím vyšší, čím víc už máš protilátek - čili je vidět, že už se tělo umí bránit, řekněme. Kdežto u kojence ve věku 2 měsíců třeba k reakci nedojde, protože imunitní systém ještě není zralý.
    Mimochodem například proti tetanu je kojenec chráněný minimálně do 6 měsíců, pokud je matka očkovaná. Lékaři pak doporučují očkování v době, kdy dítě začne chodit.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    FRONEMA: ta první je o hodně srozumitelnější - jinak mluví prakticky o tom samém
    SHARIE: obě děti je měly, podle mě byli o pěknej kus klidnější s nima a taky fungoval olej Jakoubek od nobis tilia
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ANNAWA: jsem slepa :) dekuji
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SELLIGAN: tady to vidis i s fotkou http://www.bagin.cz/fotocache/bigadd/AllrounderL+M.jpg
    Mas tam tu M a L velikost.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    MALKE: prosim, jak dlouhy ma popruh? da se dat krizem pres telo?
    me se libi ta cervena puntikata a obavam, se, ze by se mi k nicemu nehodila :) i kdyz ja mam takovej sedej nijak zajimavej kocar, treba by ho to ozivilo

    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    BEBERA: ja s ním dnes na tu čtvrtou nešla. půjdu za týden. klube se mu další zub, celou noc jsme pořádně nespali, má zvýšenou teplotu a netráví mu úplně nejlépe.neměla jsem z toho dobrý pocit. růst zubů nejspíš není kontraindikace ale můj osobní pocit je že jeho organizmus už tak dost bojuje.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SPIRALOID: to mohla byt reakce jen na konkrétní sarzi, aspoň tak mi to doktorka vysvětlovala. Syn při první, třetí a čtvrté dávce hexy nijak mimořádně nereagoval, zatímco při druhé mel vysoké horečky, př otáčel oči a vypadal jak voskova panenka, celou noc jsem ho držela v náručí a hlídala, fujtajbl...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SPIRALOID: No jo, když já chci buď pískovou nebo zelenou (ještě jsem se nerozhodla) a tu jsem nejlevněji našla za 55, to už takový rozdíl není, resp. zelená je u nás dokonce o něco levnější. Ale hlavně jak říkám, nenašla jsem tam nikde možnost zaslání do ČR.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SELLIGAN: 1. hexa 19.3. (v 8 mesicich), 2. 17.5. 3. 14.12. u systemu 2+1 je dulezite naockovat jeste obrnu navic. tu dostala 23.7. Tak si udelej obrazek a zmen doktorku za nejakou s kterou budes moc aspon diskutovat
    KATIA
    KATIA --- ---
    já mám toto: http://www.detskydum.cz/detail/lssig-taska-messenger-bag-classic-539701/
    ale některé, co tu dáváte jsou super, ale víc toho teda pořizovat nebudu ;-)
    LURA
    LURA --- ---
    LISTICKA: Že prý to odůvodňují tím, že by byla možná nákaza při eventuální transfúzi nebo v nějaké nemocnici třeba v zahraničí, kde nemají tak vysoké hygienické standardy a jednak, že prý je dnes na hřištích spousta použitých stříkaček od feťáků a tam by se mohly nakazit taky. Mně to přijde, že je to dobrý obchod a to je všechno.
    LURA
    LURA --- ---
    SPIRALOID: To není ani tak věkem, jako spíš tím, že u každé další dávky je šance na reakci vyšší.
    LISTICKA: Taky jsme dali první očkování až v 8 měsících.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    INUSHKA: Je luxusní, s klidem i do kanceláře!
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    INUSHKA: mě se nejvíc líbí ta černá a mají ji v akci za 40gbp. v čechách jsem nejlevnější našla za 1890.to je dost rozdíl...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SPIRALOID: Asi budu (až mi to schválí manžel), ale asi z nějakého českého e-shopu, vzhledem k tomu že cena se liší asi o 250 korun a výrobce do ČR neposílá (aspoň podle toho, co píšou na Amazonu).
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    INUSHKA: tak ta je parádní! nebudeš ji náhodou objednávat? že bych se přidala a ušetřili by jsme na poštovním...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Ještě k těm taškám, našla jsem jednu, která je podle popisu pro mě naprosto dokonalá (batoh/kabelka/taška na kočárek, oddělitelná taštička na doklady a osobní věci, elegantní vzhled), tak se podělím, třeba se zalíbí i někomu jinému:
    Layla Changing Bag
    http://www.minene.co.uk/shopdetails/cid/Changing_Bags/pid/282#.UP0-xWfDteJ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam