• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    SPIRALOID: tak jsem to našla v článku na nošení dětí-
    manduca:
    Bederní pás patří k nejtvrdším, je tvarovaný a polstrování patří k nejširším, stáhnout se dá na 74cm -pokud bude chtít štíhlá maminka (konf. velikost 38 a méně) nosit bederní pás utažený výš v pase, velmi pravděpodobně jí nepůjde dost dotáhnout, je třeba nosit nosítko níž na bocích. Maximální obvod bederního pásu je 140cm.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ALDETRUDA: no tak v tom by mohl být zakopaný pes.pokud máš bederák dovážený až k polstrovaní a váhu pořád cítíš na ramenou... jak dlouhé je to polstrovaní bederáku u manduci? moje ergo má 63cm. ja ho ale nosím hodně nízko na bocích kde nejsem nejútlejší takže problém nemám...
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    SPIRALOID: Špatně jsem se vyjádřila-nejde to dotáhnout víc, protože to už mám nadoraz. No, zkusím si s tím ještě pohrát, ale třeba mám prostě jinou postavu, než se kterou výrobci počítali (jsem vysoká a docela hubená).
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ALDETRUDA: zkus se při jeho dotahovaní lehce naklonit do předu,jednu ruku děj dítěti pod zadek a nadzvedni ho.tak aby si nosítko nachvilku odlehčila.druhou rukou dotahni bederák.
    mělo by to pomoct dotáhnout ještě víc. a pak taky zkus přitáhnout popruh přes prsa.
    já jsem vysledovala že když mám tyto horizontální popruhy dobře dotažené můžu mít ramenní popruhy klidně povolenější a váhu stejně necítím...
    MAKU
    MAKU --- ---
    ALDETRUDA: mně nošení na zádech (v Ergu) přijde pocitově stejné, jako nesení batohu (turistického, s bederákem a hrudním popruhem).
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    SPIRALOID: Možná teda že bych to potřebovala dotáhnout ještě víc, ale už to nejde?
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    Bederní popruh jsem měla utažený na maximum, prsní jak nejvíc to šlo. Nevim, možná jsem na manducu nějak špatně stavěná...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ALDETRUDA: bederák byl dopnutý na knop? velká váha musí být na něm. ne na ramenou. (ja měla beco a na zadech to bylo super)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    ALDETRUDA: mám ergo ale vím že musím bederní popruh fakt na max dotáhnout. i když mi přes něj pak ošklivě visí pupek.jinak to ale nejde. jedině tak ani nevím že nesu 10kg.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALDETRUDA: Počítám, že ten prsní popruh jsi měla zapnutý a dotažený? Já jsem zatím na zádech nosila jen po bytě, ale přijde mi to docela pohodlné.
    ALDETRUDA
    ALDETRUDA --- ---
    Dneska jsem poprvé vyzkoušela dát dítě v manduce na záda a docela mě to zklamalo. Váha se vůbec nerozložila tak, jak bych si představovala, měla jsem pocit, že mi to visí jen na ramenou. Stejné to je i když ho nesu na břiše, pokud nemám překřížené popruhy (s překříženýma je to ok). Přitom všechno bylo utažené dost. Udělala jsem nějakou chybu nebo to tak prostě je? Případně existuje nějaké nosítko pro pohodlnější nošení na zádech?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SELLIGAN: nám to též nevyhovovalo a tak jsme z odpoledního spánku dítě budili a nenechali ho spát třeba až do 17hod. protože od 20hod chci mít dospělácký manželský klid a nikoho neobskakovat.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    XMARGE: Proč by ne? Kupodivu i v naší malinké zemičce se bez problému dá ujít pětadvacet kilometrů, aniž by člověk narazil na jinou známku civilizace, než na turistickou značku. A takové výlety jsou nejlepší. A i když si naplánuješ výlet tak, aby hospoda někde cestou byla, není to záruka vůbec ničeho, nejednou se nám stalo, že hospoda zakreslená v mapě nabo nalezená na internetu byla v reálu dávno zrušená nebo zrovna zavřená.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Tak dobře, beru zpět:o) Chodíme asi na jiné výlety, protože se nám nikdy nestalo (v ČR), abychom při celodenním pěším výletu nepotkali civilizaci (=hospodu).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: no bať!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Když potkám za den jinýho člověka, tak to nebyl pořádný výlet :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XMARGE: No právě že většinou jo :o)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNAWA: tak dobře no:o) Mně se to nikdy nestalo, tak daleko mimo civilizaci jsem nikdy raději nešla:o)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XMARGE: a vůbec, my asi chodíme na výlety na divná místa, úmyslně většinou tedy, ale fakt tam třeba celý den na civilizaci nenarazíme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XMARGE: pche, jako nic.
    Jednou jsem šla s dvěma velkými dětmi na výlet kamsi do Posázaví v domnění, že TADY bude hospoda na každém rohu. Nebyla tam ani jedna! Nebyl tam dokonce ani žádný sympaticky obydlený dům, kde bychom si o vodu řekli. Posledních asi pět kilometrů starší dítě v té době asi osmileté jen houkalo, v druhe drželo dávno prázdnou láhev od vody a říkalo žízeň - žízeň - žízeň... a vydrželo mu to až do první hospody v Sázavě, kam jsme navečer zapadli.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    INUSHKA: tak celodenní výlet snad nestrávíš jen striktně mimo civilizaci, kde bys nemohla prádnou lahev dolít vodou nebo jinou tekutinou zakoupenou v hospodě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam