• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Tak dobře, beru zpět:o) Chodíme asi na jiné výlety, protože se nám nikdy nestalo (v ČR), abychom při celodenním pěším výletu nepotkali civilizaci (=hospodu).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: no bať!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Když potkám za den jinýho člověka, tak to nebyl pořádný výlet :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XMARGE: No právě že většinou jo :o)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNAWA: tak dobře no:o) Mně se to nikdy nestalo, tak daleko mimo civilizaci jsem nikdy raději nešla:o)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XMARGE: a vůbec, my asi chodíme na výlety na divná místa, úmyslně většinou tedy, ale fakt tam třeba celý den na civilizaci nenarazíme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XMARGE: pche, jako nic.
    Jednou jsem šla s dvěma velkými dětmi na výlet kamsi do Posázaví v domnění, že TADY bude hospoda na každém rohu. Nebyla tam ani jedna! Nebyl tam dokonce ani žádný sympaticky obydlený dům, kde bychom si o vodu řekli. Posledních asi pět kilometrů starší dítě v té době asi osmileté jen houkalo, v druhe drželo dávno prázdnou láhev od vody a říkalo žízeň - žízeň - žízeň... a vydrželo mu to až do první hospody v Sázavě, kam jsme navečer zapadli.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    INUSHKA: tak celodenní výlet snad nestrávíš jen striktně mimo civilizaci, kde bys nemohla prádnou lahev dolít vodou nebo jinou tekutinou zakoupenou v hospodě...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    BEBERA: Ještě jsem neviděla ledvinku, do které by se vešla 1,5 l PETka. Nevím jak Ťapina ani jak ostatní, ale s menší zásobou vody bych na celodenní výlet nevyrazila, obzvlášť pokud by měla být nejen pro mě, ale i pro dítě (a případně psa).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: bezkarsky ledvinky maji poreseny i lahve (sportovni). Jen asi nebudou uplne 100 % vycentrovany...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SELLIGAN: Máme to podobně s tím rozdílem, že nám to vyhovuje... Lenka vstává v 9 ráno, pak jde spát až v 16 hod, spí do 19 nebo 20 a pak řádí... Jsme za to rádi, protože takhle si ji užije i její táta,který by ji jinak neviděl... Večer u nás uběhne hrozně rychle...manžel si s ní hraje... Ona pak na něj v nějaký moment začne kašlat (o pozornost stojí tak 15 min), pak vypijeme kafe, pokecáme, dáme večeři...malá si s námi hraje...nebo si hraje sama... a pak koupání, krmení, spaní... Asi jsem ti moc nepomohla, viď... Tak alespoň, že nám dítě chodí spát klidně kolem 23 hodiny... Ale mám ošklivé podezření, že si to teď hodlá přehodit nějak jinak... tak uvidíme... a nebo to jsou možná jen ty zuby, co ji teď tak trápí...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    mám dítě, které chodí spát až kolem 22. a samozřejmě se bez nás ani nehne :) nebo jen na chvilku
    máte někdo podobné dítě? co s ním večer děláte?
    já po tom celém dni plné pozornosti mám večer chuť si s manželem kouknout televizi, malá mi leží v náručí a snažím se aby na televizi neviděla, ona je klidná, nic ji nechybí. Nicméně stejně z toho nemám dobrý pocit. Nějaký nápad?
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    KATIA: No, ja to mam asi snazsi. Pracuju tam uz asi tisic let, muj muz take, tak jsou ty vztahy takove rodinne:) ale jo, okopirovala jsem pro ne dopis z up, kde je psana materska.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CASTROL: blbost musíš to dítě furt držet a při procházce 5km a víc nebudu mít celou dobu ruce vzhůru. když nosím dítě na zádech tak v ruce můžu držet nákup, psa, sourozence....milion výhod oproti sezení na koni
    LURA
    LURA --- ---
    TAPINA: Jo, to celkem jo. Pro mě v tom není rozdíl - nosítko je něco, v čem se nosí dítě. Pro malé dítě je to jiná věc, než pro větší :-))
    Škoda, že už nemám tu fotku, jak jsem jela s dvouletým nejstarším na týden do Tater. Muž mě tenkrát vyfotil před odjezdem (on neměl dovolenou, takže nejel), krosna byla větší, než já. Na dítě jsem měla takovou menší krosničku, kterou jsem přimontovala k té krosně s věcmi (oblečení, spacáky, stan...). Připadala jsem si jako šerpa.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    hm, s krosnou mám podobný problém, dítě je v tom prostě strašně těžký, taky jsme nosili spíš nosítko. máme liliputi, ale kolem toho roku, už do něj byl prostě prcek malej. Na koni jsme ho často nosili i spícího nebo se střídáme. Pokud jdeme na delší dobu, bereme pro něj od dvou let odrážedlo (puky) - na tom ujede strašně moc. my bydlíme v kopcích a když jsem znovu otěhotněla, tak jsem nemohla tlačit kočár s 15tikilovým děckem. takže junior musel po svých už poměrně záhy - cca od 20 měsíců. s tím odrážedlem byl dost neporazitelnej
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBERA: To jo, ledvinka vyřeší hodně. Akorát ještě potřebuju dořešit flašku s pitím. To je obvykle zásadní problém, všechno se mi vejde někam (do kapes, ledvinky, kamkoliv), kromě pití. A na celodenní výlet bez něj nejdu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: To by chtelo nejakou ledvinku, koukala jsem na bezkarske, ze do nekterych se vejde taky spousta veci...
    MAKU
    MAKU --- ---
    TAPINA: sama pak nechodím až takové vzdálenosti a snažím se toho nést co nejméně. Jako záda mě z toho bolí taky, ale ne nějak moc a zvládnu to líp, než tu krosnu.

    CASTROL: btw ještě mě napadá, že třeba u dešťových výletů je teda nošení "na koni" dost na prd. Případně u unaveného nemocného dítěte, které potřebuji přepravit k doktorce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAKU: dělám to úplně stejně s nošením věcí :-)

    Jen zatím jsme na výlety celkem často brali i kočár, máme vcelku terénní, ale jak mu dítě větší a chodit více, chceme se zase vrátit k systému na výlet jen s nosítkem, dříve to býval šátek, když byl mimino.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam