• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    NABIS: a dáváš separačku? dobrá to hodně natáhne do sebe.
    NABIS
    NABIS --- ---
    ORIKA: Uz jsem na to asi prisla. Bylo to bohudik(bohuzel) latkovymi plinkami, pokud jsou trocha mokre, tak je na sobe nesnese :o(. Tak asi neusetrim ani penezenku ani prirodu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: co jim zbyva, jinak by byly o hladu :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    INUSHKA: jsou šikovný :-). Můj starší syn byl schopen se kojit i za chůze či běhu, mladší dceři prso padalo i když jsem mírně pohnula palcem u nohy :-).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SPIRALOID: A jak to dělá, že jí tam ty děti drží a mlíko jí neteče všude okolo. Mně se Malvína vždycky tak vrtí, že kdybych ji nedržela, odcestuje na druhou stranu gauče, a když si nepřidržuju prsa, tahá mě to a mlíko mi teče až na břicho.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SPIRALOID: Třeba ji tam manžel ráno posadí, obloží dětma, a pak už jí jen do večera podává věci na zkrácení dlouhé chvíle :o)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    RHIAN: souhlas! navíc furt přemýšlím jak se do tě pozice dostala? sama těžko, když si vzpomenu jak složitě jsem se s novorozencem dostávala sama do pohodlné polštářemi obložené pozice...a to pouze s jedním dítětem knížkou a vodou.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    ATUARFIK: Taky jsem na to na FB narazila a pořád mě hrozně rozčiluje, jak si neudělá tu chvíli klidu na kojení. Proč neškrábe brambory ten, kdo fotí, když má takovej hlad, že to nemůže počkat?! :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NABIS: dotaz bych směřovala spíše sem [ Mateřský cit ]
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    ATUARFIK: skoro jak u nás doma...:))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Když jsme u těch dvojčat, právě mi facebookem přišlo tohle :)


    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DOCTOR23: Akorát počítejte s tím, že je to elastické, těžší batole už v tom asi nosit nepůjde, takže časem ho budete muset vyměnit za pevný šátek nebo ergonomické nosítko.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    INUSHKA: caboo se nám moc líbí..;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    MALKE:
    INUSHKA: díky..;)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KEBAB: první dítě jsem v manduce nosila od 3týdnů věku a naprosto v pohodě. druhé dítě jsem tam nosila snad od 7měs věku. předtím jsem to párkrát zkusila a buď by mi vypadlo nebo by se mi tam oběsilo. zhroucený jak brambora. nešlo to vůbec vyštelovat. až když uměla sedět tak to konečně šlo. ale do té doby naprosto katastrofa.
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    U nás fungoval model jako u MALKE, první cca tři měsíce v šátku, potom Manduca. Manduca nám sedla s mužem oběma, při nošení vpředu i vzadu, i pro větší děti bez problému. Akorát teď u třetího potomka jsme se shodli, že nám do Manducy nějak nesedí... Takže stále (cca 7. měsíc) nosíme jen v šátku, prostě do nosítka nejde naštelovat, není to ono. Netuším, čím to je. Tělesné proporce má podobné jako jeho starší sourozenci, ale na Manducu se nám práší. Takže nejen subjektivní pocity nosiče a jeho tělesné proporce, ale i proporce dítěte - setkali jste se něčím podobným?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DOCTOR23: Já teď už ze své zkušenosti můžu pro novorozence doporučit šátko-nosítko Caboo (např. tady: http://www.nositko.cz/nositko-cz/eshop/8-1-CABOO-nositko). Je to v podstatě předpřipravený elastický šátek, vzadu na pevno sešitý do kříže a na boku se dotahuje přes klasické dva kroužky a cípy se pak zavážou. Je to mnohem jednodušší než šátek celý vázat, ale zároveň to stejně jako šátek umožňuje nošení v jak vertikálně, tak v kolíbce a přizpůsobí se skoro jakékoliv postavě (jenom moje extrémě hubená a malá sestra měla problém ho dostatečně dotáhnout, ale ona má konfekční velikost 34 a ani ne 160 cm, to je fakt extrém). Dokonce u něj píšou, že je vhodné i pro nedonošené děti. Nosím od příchodu z porodnice a jsem s ním velmi spokojená, malé se v něm taky líbí. Chvíli nám trvalo najít tu správnou polohu a výšku úvazu, ale teď už je to pohoda. Na Youtube se dají najít videa s návodem.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Moje novorozene ditko to v satku v klubicku taky melo a ma rado, vzdycky si zacne krasne mrunet a okamzite usina. Ale me proste prijde, ze ma hlavu trochu sejdrem. Mozna ji tam ale blbe davam, nevim. I kdyz mi svagrova, co odnosila 2 deti rikala, ze to mam spravne. Kazdopadne ted v krizi s kapsou mi to uz prijde fajn, akorat ne vzdy se ji v tom libi, me da praci to uvazat, pak ji tam vubec nastelovat a kdyz usne, tak ma zpocenou hlavu, ale ji to teda nevadi.
    NABIS
    NABIS --- ---
    Mam dotaz na reakci po ockovani (Hexa druha davka ve 4 mesici). V utery jsme byly na ockovani, streda nesmirne hodne ditko, ale od ctvrtka(tedy treti den) neustala plactivost, protivnost.-uplne jine dite, vestinou je M. hodne vysmata a spokojena. Je mozne, ze by reakce na ockovani prisla tak pozde? Nebo to muze byt necim jinym-zacali jsme latkovat nebo nejaka viroza? teplotu jsem dneska namerila 37.5. hmmm??
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: taky tak....Zase...:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam